Van Holsbeeck: "We gaan de optie van Teodorczyk lichten"

Herman Van Holsbeeck is terug. De manager van RSC Anderlecht spreekt voor het eerst sinds het einde van de zomermercato en hij is de chaotische afloop van de transferperiode duidelijk nog niet vergeten. 


Nog voor de officiële persconferentie voor het Europa League-duel tegen Mainz staat Van Holsbeeck de pers te woord en komt hij terug op de vele transfers. "We hebben grote kuis gehouden. De trainersploeg, medische staf en een groot deel van de spelers werden vervangen. Ik denk dat je dergelijke ommezwaai maar één keer in je leven meemaakt", aldus de manager van Paars-Wit op de website van de club. 


Ondanks de vele veranderingen doet Anderlecht het redelijk goed. "We zijn nog niet waar we moeten zijn. We zijn nog niet het grote RSC Anderlecht van weleer, maar over het resultaat mogen we niet klagen. Toen we besloten dit te doen, beseften we dat een ploeg bouwen normaal gezien twee jaar duurt. Maar bij Anderlecht krijg je nooit zoveel tijd. Na twee jaar zonder titel is de druk groot." 


Teodorczyk wordt momenteel door Dinamo Kiev uitgeleend aan Anderlecht. Paars-wit kon in het huurcontract een aankoopoptie van vijf miljoen euro bedingen. Anderlecht is van plan de spits ook definitief over te nemen. "We gaan de optie lichten", zegt manager Herman Van Holsbeeck aan La Dernière Heure.
"Een spits die zoveel scoort en zijn team zoveel helpt op defensief vlak is zeldzaam", vertelt de manager bij de afreis naar Duitsland. "We gaan dus de optie lichten. Zelfs als er andere geïnteresseerde clubs zijn, hebben wij het voordeel", vertelt hij. Intussen zou ook Lille OSC interesse tonen in de spits. Bij Anderlecht zijn ze er gerust in dat Teodorczyk in Brussel zal blijven.

teodorczyk vanholsbeeck

Vader Alexander Chipciu ernstig ziek
Steegen: "In een groter stadion zouden we democratischer prijzen vragen"
Erik Lambrechts fluit Anderlecht - Kortrijk
HNB: "Derde kandidaat-koper van Anderlecht is niet serieus te nemen"
Hein Vanhaezebrouck: "Het publiek is kwaliteitsvoetbal gewend, maar als goed is mogen er paar decibels bij"
Anderlecht krijgt bezoek van Aruna Dindane
Kobe Cools blijft langer bij paars-wit
Anderlecht strikt pijlsnelle talentvolle flankaanvaller
Vanhaezebrouck: "Onyekuru centraal plaatsen is geen optie"
Trebel is twijfelachtig tegen Kortrijk
Gert Verheyen: "Fans van Anderlecht zijn kritisch en is winnen maar normaal"
Erwin Vandenbergh: "Teo heeft een spitsentrainer nodig"
Obradovic genezen
Stanciu nog altijd geblesseerd
Blessure Trebel valt mee maar is twijfelachtig voor duel tegen Kortrijk

Meer nieuws...