Van Holsbeeck: "We gaan de optie van Teodorczyk lichten"

Herman Van Holsbeeck is terug. De manager van RSC Anderlecht spreekt voor het eerst sinds het einde van de zomermercato en hij is de chaotische afloop van de transferperiode duidelijk nog niet vergeten. 


Nog voor de officiële persconferentie voor het Europa League-duel tegen Mainz staat Van Holsbeeck de pers te woord en komt hij terug op de vele transfers. "We hebben grote kuis gehouden. De trainersploeg, medische staf en een groot deel van de spelers werden vervangen. Ik denk dat je dergelijke ommezwaai maar één keer in je leven meemaakt", aldus de manager van Paars-Wit op de website van de club. 


Ondanks de vele veranderingen doet Anderlecht het redelijk goed. "We zijn nog niet waar we moeten zijn. We zijn nog niet het grote RSC Anderlecht van weleer, maar over het resultaat mogen we niet klagen. Toen we besloten dit te doen, beseften we dat een ploeg bouwen normaal gezien twee jaar duurt. Maar bij Anderlecht krijg je nooit zoveel tijd. Na twee jaar zonder titel is de druk groot." 


Teodorczyk wordt momenteel door Dinamo Kiev uitgeleend aan Anderlecht. Paars-wit kon in het huurcontract een aankoopoptie van vijf miljoen euro bedingen. Anderlecht is van plan de spits ook definitief over te nemen. "We gaan de optie lichten", zegt manager Herman Van Holsbeeck aan La Dernière Heure.
"Een spits die zoveel scoort en zijn team zoveel helpt op defensief vlak is zeldzaam", vertelt de manager bij de afreis naar Duitsland. "We gaan dus de optie lichten. Zelfs als er andere geïnteresseerde clubs zijn, hebben wij het voordeel", vertelt hij. Intussen zou ook Lille OSC interesse tonen in de spits. Bij Anderlecht zijn ze er gerust in dat Teodorczyk in Brussel zal blijven.

teodorczyk vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...