Assistent Weiler: "Bailey is goed maar onze Youri Tielemans is de beste"

David Sesa is één van de assistenten van René Weiler. De man is erg onder de indruk van een speler uit de Jupiler Pro League.


Sesa adviseert Herman Van Holsbeeck om een supertalent uit de Jupiler Pro League te halen. “Ik ben serieus onder de indruk van Leon Bailey”, zegt Sesa aan GazzaNet. “Het is een speler waar ik zeker naar zou informeren.”


Maar volgens Sesa speelt de beste in de Jupiler Pro League uiteraard bij Anderlecht. “Ik vind onze Youri Tielemans nog steeds de beste. Hij is 19 jaar en heeft nog een enorm groeipotentieel. Bovendien zit hij nu al bij de nationale ploeg. Maar ik vind ook Leander Dendoncker niet slecht. Er is interesse van Borussia Dortmund maar ook van clubs uit de Premier League. We gaan hem in ieder geval niet zonder slag of stoot laten gaan want hij is onze sterkhouder op het middenveld.”De ex-Gouden Schoen Dennis Praet heeft het moeilijk om zijn draai te vinden en kreeg al heel wat kritiek in Italië. David Sesa is er echter van overtuigd dat Praet het zal maken in Genua. "Hij is heel sterk, een groot verlies voor ons. Sampdoria trok een belangrijke speler aan, die de tijd nodig heeft om te acclimatiseren. Hij is slechts 22 jaar en bovendien is het Italiaanse voetbal niet gemakkelijk", klonk het bij Gazza Net.


Ondertussen maakte Sesa, zelf ex-speler van onder andere SSC Napoli, FC Zürich en Servette FC, al kennis met de winnaarsmentaliteit die heerst in het Astridpark. "Het is niet gemakkelijk dit jaar. Maar wij zijn het aan ons club-DNA verplicht om te winnen. Er staan echter drie à vier clubs op gelijke hoogte, we zullen ons maximum moeten geven." 


weiler sesa

Anderlecht opnieuw gelinkt aan Poolse spelmaker Lipski
Anderlecht mag Mata stilaan vergeten
Hassan Trezeguet op huurbasis naar Turkse Kasimpasa
Jochen De Coene: "We kunnen spelers nu in de ideale omstandigheden testen"
Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"

Meer nieuws...