Stanciu: "Ik denk maar aan één ding: Anderlecht kampioen maken"

Bijna tien miljoen euro, die fabelachtige som - naar Belgische normen - betaalde Anderlecht voor Nicolae Stanctiu. De Roemeense middenvelder krijgt kritiek te slikken. Want hij bracht nog niet genoeg. Stanciu panikeert echter niet.De Roemeense international zou te weinig oog hebben voor zijn ploegmaten. "Hij haalt te vaak en te snel uit naar doel", stellen enkele analisten. Stanciu is het daar niet mee eens.
"Als ik veel op doel trap, is dat omdat ik een goed afstandsschot heb. Ik ga niet speciaal op zoek naar een goal. Het belangrijkste is dat de ploeg wint, zeker in moeilijke wedstrijden als tegen Standard en Genk", stelt Stanciu in Het Nieuwsblad.


Stanciu is gehaald als spelmaker. René Weiler stelde hem ook al in een meer verdedigende rol op en ook als flankspeler. Stanciu maalt daar niet om.
"ik voetbal graag in het centrum achter de spitsen. Maar ik speel waar de coach me nodig heeft. Als ik op de flank speel, dan kan ik op elk moment wisselen met Hanni of zelfs Chipciu aan de overkant. Die positiewissels maken het voor tegenstanders moeilijker om ons te dekken."Anderlecht moest heel diep in de geldbeugel tasten voor Nicolae Stanciu. Daar horen hoge verwachtingen bij. Die transferprijs deert Stanciu niet. "Dat is motiverend. Elke keer ik op het veld ga, denk ik maar aan één ding: Anderlecht kampioen maken. Ik zal hier zeker nog mooie dingen laten zien", aldus de Roemeense middenvelder. "Tielemans en ik, we beginnen elkaar te verstaan. Het niveau in België is hoger dan in Roemenië, maar stilaan begin ik me aan te passen."


Toch wilde hij het in Het Laatste Nieuws ook nog even hebben over het algemeen niveau in Roemenië: "Er is weinig omkadering, we spelen op slechtere velden, geld voor stages is er al helemaal niet. Daarom dat ik denk dat mijn voetbalkwaliteiten vooral een gave zijn. Al heb ik altijd hard gewerkt en getraind."

VoetbalBelgië

stanciu

Trebel: "We zijn op de goede weg"
Vanhaezebrouck: "Niet efficiënt genoeg vandaag"
Anderlecht wint met het kleinste verschil in Genk
Boskamp: "Als ik Van Holsbeeck was, zou ik ermee stoppen"
Olympique Marseille en Nice tonen interesse in Trebel
Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk

Meer nieuws...