Michael Verschueren verkozen als belangrijk lid bij orgaan binnen UEFA

BelgiŽ wordt in European Club Association (ECA) vertegenwoordigd door Michael Verschueren, zoon van Anderlecht-icoon Michel. Maar hij maakt daar carriŤre, want hij werd gisteren aanvaard als ťťn van de vier strategische bestuursleden van een nieuw op te richten vennootschap.De ECA gaat immers de UEFA Club Competition SA oprichten. Vier leden van UEFA en 4 leden van de Raad van Bestuur van ECA zetelen in het nieuwe bestuur. De andere leden van ECA zijn Woodward van Manchester United, Lopez van Real Madrid en Centenaro als secretaris generaal van ECA.
Dit initiatief is een unicum. Het is de eerste keer in de geschiedenis van UEFA dat er een operationeel orgaan wordt opgericht waarin de clubs een even groot belang hebben als UEFA zelf. Dit werd tot voor kort enkel behandeld in een vennootschap die de naam droeg ĎUEFA eventsí en was 100% gecontroleerd door UEFA.De doelstellingen van deze firma zijn het definiŽren van de juiste strategieŽn voor de optimalisering van de commercialisering van de UEFA Champions League en Europa League. ďIk ben verheugd de steun van de voltallige raad van bestuur van ECA te kunnen genieten om als strateeg mee invulling te geven aan de toekomst van het voetbal in Europa", aldus Verschueren in een eerste officiŽle reactie.
"Het wordt tijd dat men de clubs betrekt bij het uitstippelen van de juiste commerciŽle strategieŽn van beide competities, zeker in het kader van de toenemende mondialisering van het voetbal. Ik zal mijn uiterste best doen om vooral ook de belangen van de kleinere voetballanden te blijven verdedigen omdat ik de mening ben toegedaan dat voetbal dient gespeeld te worden overal in EuropaĒ, aldus Michael Verschueren.

Voetbalkrant

michaelverschueren uefa

Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern MŁnchen"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen

Meer nieuws...