Najar: "Ze bevestigde dat ik eind december terug 100% zal zijn"

In een interview met El Once HN komt Andy Najar terug op zijn lastige revalidatie die hij aan het afleggen is, wanneer hij fit hoopt te zijn en op de nationale ploeg. De Hondurees heeft een lange weg afgelegd. Die komt nu stilletjes aan tot een einde.Andy, je hebt een moeizaam herstel achter de rug dat nu tot zijn einde komt. 
"Ja dat klopt. Ik dank God dat het herstel erg goed verloopt. Later deze maand kan ik al terugkeren bij de groep en dan kunnen we zien wat ik al kan doen met hen. Het idee is om beetje bij beetje te proberen om dan geleidelijk aan mee te kunnen doen met het gewone werk. Er is geen haast bij de technische staf, want we zijn op zoek naar het niveau dat ik had voor de blessure". Wat voor soort werk heb je gedaan in de laatste fase? 
"Ik werk nog steeds persoonlijk. Mijn trainingen staan onder toezicht van kinesisten. Zij geven mij veel oefeningen om de knie te versterken, oefeningen voor mijn evenwicht en ik heb al een beetje kunnen rennen. Ik heb zelfs al met de bal getraind. Sprinten en verandering van tempo daarom ben ik blij dat ik een uitgebreide scala aan oefeningen heb". Wat zeggen de artsen over de evolutie van je herstel? 
"Elke dag werken we samen vol van optimisme. Ik heb tot nu toe enkel goede opmerkingen gehoord om mij aan te moedigen. Dat doet me deugd en ze vertellen me dat het herstel goed verloopt. Afgelopen vrijdag heb ik een scan laten nemen en alles zag er erg goed uit op de beelden. De peestransplantatie is zeer goed gelukt. Het team van de revalidatie bevestigde mij dat ik terug zou zijn op het einde van de maand en helemaal 100% zal zijn tussen december en januari." 

VoetbalBelgië

najar

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...