Vanden Stock: "Frustrerend hoe moeilijk het is om België iets te bouwen"

“Er is gezegd dat de bouw begin mei 2017 moet beginnen, dan is het stilaan tijd voor een bouwvergunning," zegt een bezorgde Roger Vanden Stock op de persconferentie van de European Sports Academy. Voor de voorzitter van RSCA is het hoog tijd voor duidelijkheid over de toekomst van het Eurostadion.


"Het is frustrerend hoe moeilijk het is om in België iets te bouwen,” verzucht Vanden Stock op de conferentie. “Zelfs een project dat in een ander land in drie maanden rond is, lukt bij ons maar niet. Ik versta niet hoe een al 20 jaar ongebruikte buurtweg een stadion kan tegenhouden."
De buurtweg op Parking C zorgt er nog steeds voor dat een definitieve bouwvergunning voor het stadion uitblijft. En intussen tikt de klok voor de Brusselse voetbalclub. “Op dit moment kunnen wij niets doen. Terwijl we met onze ambitie niet kunnen leven in ons stadion van 20.500 toeschouwers,” aldus de voorzitter.Paars-wit wil dus sowieso uitwijken naar een groter stadion. Het sloot een deal met Ghelamco om het Eurostadion te delen met de Rode Duivels, maar de huurprijs is hoog en de toekomst blijft onduidelijk en daar heeft Vanden Stock het moeilijk mee. “Er is een tegenstrijdigheid met wat we nodig hebben en de huurgelden die we moeten betalen,” zegt hij. “Als de bouwvergunning er niet komt, zijn we gedwongen om voorlopig 'bij ons' te blijven." Over een deadline wil de voorzitter zich evenwel niet uitlaten.


Anderlecht zou inderdaad een derde ring in haar huidige Constant Vanden Stockstadion kunnen bijbouwen en blijven. Toch lijkt Vanden Stock daar eigenlijk niet meer in te geloven: “Onze ambitie in Europa kunnen we niet waarmaken met ons huidige stadion. We hebben er een nieuw nodig."


*Vrijdag spreekt de Vlaamse overheid zich uit over het (niet-bindende) milieueffectenrapport van het Eurostadion. Wellicht is er dan meer nieuws over de vooruitzichten van het fel besproken bouwproject.

Brusselnieuws

eurostadion rsca vandenstock

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...