Vanden Stock: "Frustrerend hoe moeilijk het is om België iets te bouwen"

“Er is gezegd dat de bouw begin mei 2017 moet beginnen, dan is het stilaan tijd voor een bouwvergunning," zegt een bezorgde Roger Vanden Stock op de persconferentie van de European Sports Academy. Voor de voorzitter van RSCA is het hoog tijd voor duidelijkheid over de toekomst van het Eurostadion.


"Het is frustrerend hoe moeilijk het is om in België iets te bouwen,” verzucht Vanden Stock op de conferentie. “Zelfs een project dat in een ander land in drie maanden rond is, lukt bij ons maar niet. Ik versta niet hoe een al 20 jaar ongebruikte buurtweg een stadion kan tegenhouden."
De buurtweg op Parking C zorgt er nog steeds voor dat een definitieve bouwvergunning voor het stadion uitblijft. En intussen tikt de klok voor de Brusselse voetbalclub. “Op dit moment kunnen wij niets doen. Terwijl we met onze ambitie niet kunnen leven in ons stadion van 20.500 toeschouwers,” aldus de voorzitter.Paars-wit wil dus sowieso uitwijken naar een groter stadion. Het sloot een deal met Ghelamco om het Eurostadion te delen met de Rode Duivels, maar de huurprijs is hoog en de toekomst blijft onduidelijk en daar heeft Vanden Stock het moeilijk mee. “Er is een tegenstrijdigheid met wat we nodig hebben en de huurgelden die we moeten betalen,” zegt hij. “Als de bouwvergunning er niet komt, zijn we gedwongen om voorlopig 'bij ons' te blijven." Over een deadline wil de voorzitter zich evenwel niet uitlaten.


Anderlecht zou inderdaad een derde ring in haar huidige Constant Vanden Stockstadion kunnen bijbouwen en blijven. Toch lijkt Vanden Stock daar eigenlijk niet meer in te geloven: “Onze ambitie in Europa kunnen we niet waarmaken met ons huidige stadion. We hebben er een nieuw nodig."


*Vrijdag spreekt de Vlaamse overheid zich uit over het (niet-bindende) milieueffectenrapport van het Eurostadion. Wellicht is er dan meer nieuws over de vooruitzichten van het fel besproken bouwproject.

Brusselnieuws

eurostadion rsca vandenstock

Stanciu is medisch gekeurd, Sparta Praag en RSCA praten voort
Rudi Verkempinck: "Stanciu geloofde dat hij het kon keren, maar het is niet gelukt"
UEFA-rapport: geen enkele club verdient meer aan zijn fans dan Anderlecht
Anderlecht versterkt scoutingscel met data- expert
AEK Athene niet opgezet met protest actie van Vranjes
Sparta Praag stuurt officieel bericht over Stanciu de wereld in
Is Anderlecht bereid prijs Dendoncker te laten zakken?
Kara speelklaar voor Play-off1
Stanciu tekent vandaag contract van 3,5 jaar bij Sparta Praag
Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"

Meer nieuws...