Vanden Stock: "Frustrerend hoe moeilijk het is om België iets te bouwen"

“Er is gezegd dat de bouw begin mei 2017 moet beginnen, dan is het stilaan tijd voor een bouwvergunning," zegt een bezorgde Roger Vanden Stock op de persconferentie van de European Sports Academy. Voor de voorzitter van RSCA is het hoog tijd voor duidelijkheid over de toekomst van het Eurostadion.


"Het is frustrerend hoe moeilijk het is om in België iets te bouwen,” verzucht Vanden Stock op de conferentie. “Zelfs een project dat in een ander land in drie maanden rond is, lukt bij ons maar niet. Ik versta niet hoe een al 20 jaar ongebruikte buurtweg een stadion kan tegenhouden."
De buurtweg op Parking C zorgt er nog steeds voor dat een definitieve bouwvergunning voor het stadion uitblijft. En intussen tikt de klok voor de Brusselse voetbalclub. “Op dit moment kunnen wij niets doen. Terwijl we met onze ambitie niet kunnen leven in ons stadion van 20.500 toeschouwers,” aldus de voorzitter.Paars-wit wil dus sowieso uitwijken naar een groter stadion. Het sloot een deal met Ghelamco om het Eurostadion te delen met de Rode Duivels, maar de huurprijs is hoog en de toekomst blijft onduidelijk en daar heeft Vanden Stock het moeilijk mee. “Er is een tegenstrijdigheid met wat we nodig hebben en de huurgelden die we moeten betalen,” zegt hij. “Als de bouwvergunning er niet komt, zijn we gedwongen om voorlopig 'bij ons' te blijven." Over een deadline wil de voorzitter zich evenwel niet uitlaten.


Anderlecht zou inderdaad een derde ring in haar huidige Constant Vanden Stockstadion kunnen bijbouwen en blijven. Toch lijkt Vanden Stock daar eigenlijk niet meer in te geloven: “Onze ambitie in Europa kunnen we niet waarmaken met ons huidige stadion. We hebben er een nieuw nodig."


*Vrijdag spreekt de Vlaamse overheid zich uit over het (niet-bindende) milieueffectenrapport van het Eurostadion. Wellicht is er dan meer nieuws over de vooruitzichten van het fel besproken bouwproject.

Brusselnieuws

eurostadion rsca vandenstock

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...