Kara: "Ik heb Anderlecht nooit willen verlaten"

Op het einde van de zomermercato was het een komen en gaan van spelers bij Anderlecht. Kara Mbodji trok naar Engeland voor een onderhandelingsronde. Tot een transfer kwam het echter niet. Hij ontkent nu dat hij vragende partij was voor een vertrek.


Eind juli kwam het niet tot een akkoord met Swansea City. Herman Van Holsbeeck zei toen "alle spelers zijn te koop, maar tegen de juiste prijs". Mbodji Kara had in zijn contract een transferclausule staan. Voor 7 miljoen euro - gehaald voor ruim 4 miljoen - mocht hij weg. Eind augustus leek hij toch naar Swansea te vertrekken. Anderlecht wou meewerken want Van Holsbeeck had al een vervanger bij Sparta Praag klaar staan.

"Ik voel me goed bij Anderlecht en wou de club nooit verlaten. Dat is de waarheid", stelt de centrale verdediger nu via het clubkanaal. De 26-jarige Senegalese international ligt nog tot midden 2019 onder contract in het Constant Vanden Stock-stadion.


In Saint-Etienne grabbelde doelman Davy Roef naast de bal. Roef liet echter uitschijnen dat Bram Nuytinck hem hinderde. Anderen hebben het over een foutieve communicatie. "We moeten geen excuses zoeken", stelt Kara Mbodji. "Als verdediger voel ik me betrokken. Ik voel me slecht. Elke match krijgen we veel goals tegen, dat is niet normaal. We moeten geen excuses zoeken, zoals dat we geen echte rechts- of linksbacks hebben. Ik denk dat we dingen moeten verbeteren in de verdediging."

Zondag trekt Anderlecht naar aartsrivaal Standard. Dat belooft weer een vurige boel te worden.

VoetbalBelgiŽ

kara

Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geÔntegreerd in deze fijne groep"

Meer nieuws...