Weiler: "We hadden hier altijd moeten winnen"

Na het 1-1 gelijkspel bij Saint-Etienne blijft er bij Anderlecht alleen maar ongeloof en ontgoocheling over. Ook coach Rene Weiler deelt in de malaise. 


Een gefrustreerde Weiler had het bij Sporza onder andere over de gemiste kansen op 0-2: "We hebben genoeg kansen gekregen om nog een tweede keer te scoren. Daar zijn we niet in geslaagd en dan krijgen we in het slot het deksel nog op de neus. Dat is voetbal, fouten worden cash betaald en we maakten te veel fouten vandaag". Over de veelbesproken fase in de absolute slotseconden had Weiler het volgende te vertellen: "Het is ongelofelijk wat er allemaal misloopt in die ene fase. We verliezen veel te makkelijk de bal en dan is er de miscommunicatie tussen Roef en Nuytinck. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan. We hadden hier altijd moeten winnen." 


Trainer René Weiler wou achteraf niet te scherp zijn voor zijn twee spelers, maar was uiteraard teleurgesteld. "Natuurlijk was het een ongelofelijke misser. Maar ik heb er nu nog niet met de spelers over gepraat. Ze weten zelf wel dat die actie niet goed was. Natuurlijk betalen we dit cash, maar het hoort bij het leerproces", sakkerde hij bij Het Nieuwsblad. 


"We hebben nog heel veel werk. We zijn nog heel veraf van waar we willen staan, maar we hebben tijd nodig. Nu is het zaak om goed te recupereren want zondag volgt er al het duel tegen Standard. We zullen zien of we er klaar voor zijn want dit was fysiek een heel zware wedstrijd tegen een fysiek zeer sterke ploeg". Keek Weiler alweer vooruit. VoetbalNieuws

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...