Weiler: "We hadden hier altijd moeten winnen"

Na het 1-1 gelijkspel bij Saint-Etienne blijft er bij Anderlecht alleen maar ongeloof en ontgoocheling over. Ook coach Rene Weiler deelt in de malaise. 


Een gefrustreerde Weiler had het bij Sporza onder andere over de gemiste kansen op 0-2: "We hebben genoeg kansen gekregen om nog een tweede keer te scoren. Daar zijn we niet in geslaagd en dan krijgen we in het slot het deksel nog op de neus. Dat is voetbal, fouten worden cash betaald en we maakten te veel fouten vandaag". Over de veelbesproken fase in de absolute slotseconden had Weiler het volgende te vertellen: "Het is ongelofelijk wat er allemaal misloopt in die ene fase. We verliezen veel te makkelijk de bal en dan is er de miscommunicatie tussen Roef en Nuytinck. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan. We hadden hier altijd moeten winnen." 


Trainer René Weiler wou achteraf niet te scherp zijn voor zijn twee spelers, maar was uiteraard teleurgesteld. "Natuurlijk was het een ongelofelijke misser. Maar ik heb er nu nog niet met de spelers over gepraat. Ze weten zelf wel dat die actie niet goed was. Natuurlijk betalen we dit cash, maar het hoort bij het leerproces", sakkerde hij bij Het Nieuwsblad. 


"We hebben nog heel veel werk. We zijn nog heel veraf van waar we willen staan, maar we hebben tijd nodig. Nu is het zaak om goed te recupereren want zondag volgt er al het duel tegen Standard. We zullen zien of we er klaar voor zijn want dit was fysiek een heel zware wedstrijd tegen een fysiek zeer sterke ploeg". Keek Weiler alweer vooruit. VoetbalNieuws

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...