Weiler: "We hadden hier altijd moeten winnen"

Na het 1-1 gelijkspel bij Saint-Etienne blijft er bij Anderlecht alleen maar ongeloof en ontgoocheling over. Ook coach Rene Weiler deelt in de malaise. 


Een gefrustreerde Weiler had het bij Sporza onder andere over de gemiste kansen op 0-2: "We hebben genoeg kansen gekregen om nog een tweede keer te scoren. Daar zijn we niet in geslaagd en dan krijgen we in het slot het deksel nog op de neus. Dat is voetbal, fouten worden cash betaald en we maakten te veel fouten vandaag". Over de veelbesproken fase in de absolute slotseconden had Weiler het volgende te vertellen: "Het is ongelofelijk wat er allemaal misloopt in die ene fase. We verliezen veel te makkelijk de bal en dan is er de miscommunicatie tussen Roef en Nuytinck. Zo zie je maar dat het heel snel kan gaan. We hadden hier altijd moeten winnen." 


Trainer René Weiler wou achteraf niet te scherp zijn voor zijn twee spelers, maar was uiteraard teleurgesteld. "Natuurlijk was het een ongelofelijke misser. Maar ik heb er nu nog niet met de spelers over gepraat. Ze weten zelf wel dat die actie niet goed was. Natuurlijk betalen we dit cash, maar het hoort bij het leerproces", sakkerde hij bij Het Nieuwsblad. 


"We hebben nog heel veel werk. We zijn nog heel veraf van waar we willen staan, maar we hebben tijd nodig. Nu is het zaak om goed te recupereren want zondag volgt er al het duel tegen Standard. We zullen zien of we er klaar voor zijn want dit was fysiek een heel zware wedstrijd tegen een fysiek zeer sterke ploeg". Keek Weiler alweer vooruit. VoetbalNieuws

europaleague saintetienne mainz qabala weiler

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...