"Nürnberg heeft vertrek Weiler nog niet verwerkt"

René Weiler liet in zijn eerste maanden bij RSC Anderlecht een nieuwe wind waaien, vooral op het vlak van discipline. Qua tactische keuzes is de Zwitser echter niet altijd even gelukkig geweest. Zo pakte zijn aanpak tegen KVC Westerlo (1-2-verlies) verkeerd uit. Het Laatste Nieuws trok op onderzoek uit bij Weilers ex-clubs.


Tot nu toe opteerde de Anderlecht-coach standaard voor een 4-2-3-1-opstelling, maar tegen de Kemphanen koos hij voor twee spitsen (Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk) en Nicolae Stanciu als lage spelverdeler. Bij FC Nürnberg, de vorige club van Weiler, gebeurde dat wel vaker. "Hier speelde hij eigenlijk bijna altijd 4-4-2", vertelt journalist Stefan Hofer in HLN. "Van experimenteren hebben we hier weinig gemerkt."


"De wedstrijden waarin hij wél switchte, kreeg hij veel kritiek", vervolgt de Duitser. "In de barragematchen voor promotie tegen Frankfurt speelde hij plots met vijf verdedigers. Nürnberg creëerde slechts één kans en bleef in tweede klasse." Toch heeft de Duitse tweedeklasser het vertrek van Weiler nog niet verwerkt. "Ondertussen staat de ploeg zonder hem in de degradatiezone. Nu pas is duidelijk hoe groot zijn impact was, maar vooral op vlak van ploegvorming."


Ook in Zwitserland klinken gelijkaardige geluiden. "Hij stond hier niet te boek als een groot tactisch genie", stelt François Schmid-Bechtel van Aargauer Zeitung open en bloot. "Niet dat hij geen inzicht had, maar hij was ook geen Lucien Favre. Weiler had zijn systeem en bleef daarbij. Soms sleutelde hij aan wat details, maar de grote lijnen bleven altijd hetzelfde. Plotse strategische wendingen tijdens matchen hebben we hier ook amper gezien."

Voetbalprimeur

weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...