"Nürnberg heeft vertrek Weiler nog niet verwerkt"

René Weiler liet in zijn eerste maanden bij RSC Anderlecht een nieuwe wind waaien, vooral op het vlak van discipline. Qua tactische keuzes is de Zwitser echter niet altijd even gelukkig geweest. Zo pakte zijn aanpak tegen KVC Westerlo (1-2-verlies) verkeerd uit. Het Laatste Nieuws trok op onderzoek uit bij Weilers ex-clubs.


Tot nu toe opteerde de Anderlecht-coach standaard voor een 4-2-3-1-opstelling, maar tegen de Kemphanen koos hij voor twee spitsen (Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk) en Nicolae Stanciu als lage spelverdeler. Bij FC Nürnberg, de vorige club van Weiler, gebeurde dat wel vaker. "Hier speelde hij eigenlijk bijna altijd 4-4-2", vertelt journalist Stefan Hofer in HLN. "Van experimenteren hebben we hier weinig gemerkt."


"De wedstrijden waarin hij wél switchte, kreeg hij veel kritiek", vervolgt de Duitser. "In de barragematchen voor promotie tegen Frankfurt speelde hij plots met vijf verdedigers. Nürnberg creëerde slechts één kans en bleef in tweede klasse." Toch heeft de Duitse tweedeklasser het vertrek van Weiler nog niet verwerkt. "Ondertussen staat de ploeg zonder hem in de degradatiezone. Nu pas is duidelijk hoe groot zijn impact was, maar vooral op vlak van ploegvorming."


Ook in Zwitserland klinken gelijkaardige geluiden. "Hij stond hier niet te boek als een groot tactisch genie", stelt François Schmid-Bechtel van Aargauer Zeitung open en bloot. "Niet dat hij geen inzicht had, maar hij was ook geen Lucien Favre. Weiler had zijn systeem en bleef daarbij. Soms sleutelde hij aan wat details, maar de grote lijnen bleven altijd hetzelfde. Plotse strategische wendingen tijdens matchen hebben we hier ook amper gezien."

Voetbalprimeur

weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...