"Nürnberg heeft vertrek Weiler nog niet verwerkt"

René Weiler liet in zijn eerste maanden bij RSC Anderlecht een nieuwe wind waaien, vooral op het vlak van discipline. Qua tactische keuzes is de Zwitser echter niet altijd even gelukkig geweest. Zo pakte zijn aanpak tegen KVC Westerlo (1-2-verlies) verkeerd uit. Het Laatste Nieuws trok op onderzoek uit bij Weilers ex-clubs.


Tot nu toe opteerde de Anderlecht-coach standaard voor een 4-2-3-1-opstelling, maar tegen de Kemphanen koos hij voor twee spitsen (Hamdi Harbaoui en Lukasz Teodorczyk) en Nicolae Stanciu als lage spelverdeler. Bij FC Nürnberg, de vorige club van Weiler, gebeurde dat wel vaker. "Hier speelde hij eigenlijk bijna altijd 4-4-2", vertelt journalist Stefan Hofer in HLN. "Van experimenteren hebben we hier weinig gemerkt."


"De wedstrijden waarin hij wél switchte, kreeg hij veel kritiek", vervolgt de Duitser. "In de barragematchen voor promotie tegen Frankfurt speelde hij plots met vijf verdedigers. Nürnberg creëerde slechts één kans en bleef in tweede klasse." Toch heeft de Duitse tweedeklasser het vertrek van Weiler nog niet verwerkt. "Ondertussen staat de ploeg zonder hem in de degradatiezone. Nu pas is duidelijk hoe groot zijn impact was, maar vooral op vlak van ploegvorming."


Ook in Zwitserland klinken gelijkaardige geluiden. "Hij stond hier niet te boek als een groot tactisch genie", stelt François Schmid-Bechtel van Aargauer Zeitung open en bloot. "Niet dat hij geen inzicht had, maar hij was ook geen Lucien Favre. Weiler had zijn systeem en bleef daarbij. Soms sleutelde hij aan wat details, maar de grote lijnen bleven altijd hetzelfde. Plotse strategische wendingen tijdens matchen hebben we hier ook amper gezien."

Voetbalprimeur

weiler

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...