Congo brengt mogelijke oplossing voor Lukebakio

Dodi Lukebakio mocht dit seizoen naar Frankrijk om speelminuten te vergaren, maar dat lukt voorlopig niet. Toulouse heeft namelijk gemerkt dat er een probleem is. Lukebakio is een Congolees, terwijl Toulouse al vier andere spelers van buiten de Europese Unie heeft.


Lukebakio telt als home grown-speler omdat hij in BelgiŽ is opgeleid, maar hij heeft niet de Belgische nationaliteit. Toulouse kan hem niet opstellen, maar heeft volgens Afrik Foot nu een nieuwe oplossing gevonden. Volgens de zogeheten overeenkomst van Cotonou telt Lukebakio niet meer als niet-EU-speler van zodra hij een interland heeft gespeeld.


Hoewel Lukebakio maanden niet meer heeft gespeeld is hij opgeroepen door de bondscoach van Congo. Op 4 oktober speelt Congo een oefenwedstrijd tegen Kenia, op 8 oktober een WK-kwalificatiematch tegen LibiŽ. Toulouse en Anderlecht hopen natuurlijk dat Lukebakio officiŽle speelminuten krijgt voor zijn nationale ploeg. Als dat lukt zijn de problemen rond Lukebakio ineens van de baan, maar de Congolese bondscoach moet dan wel zijn medewerking nog verlenen. Dat komt omdat Frankrijk een samenwerking heeft met onder meer Congo. Als Lukebakio in actie komt, is het verhaal van de Rode Duivels wel definitief ten einde voor de aanvaller van Paars-Wit.

Voetbalprimeur

lukebakio

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...