Weiler: "Ik kan echt geen twee spelers noemen die goed waren"

We zagen René Weiler dikwijls vragend met de handen open staan richting zijn spelers. Maar een antwoord kreeg de Zwitser niet. En hij was absoluut niet te spreken over de mentaliteit van zijn spelers.


Weiler had ook weinig positiefs gezien. Nochtans begon hij tegen de rode lantaarn met zowaar vijf aanvallers op het veld, maar die konden het verschil niet maken. "Dit was heel slecht. Zo slecht gespeeld, dan loop je tegen de muur", zei Weiler achteraf. "Dit moeten we aanvaarden, want we waren niet goed genoeg, niet genoeg geconcentreerd."


En Weiler spaarde niemand. "Wie moet ik dan noemen? Iedereen was slecht. Ik kan echt geen twee of drie spelers tonen die goed waren. Dan moet je het aanvaarden. Als je verliest tegen de laatste in de stand kan je niet tevreden zijn."De coach zette Nicolae Stanciu een rij naar achter, maar dat was een verkeerde beslissing. De Roemeen is een nummer tien en geen nummer acht. Tielemans wordt hard gemist. "Tielemans was bij mij onbetwiste titularis. Sinds zijn uitvallen, kies ik meer in functie van de tegenstander en het wedstrijdplan - nu eens Badji, dan weer Stanciu", zegt Weiler in Het Laatste Nieuws. "Tegen Westerlo dacht ik meer te hebben aan Stanciu, omdat we veel de bal zouden hebben. Tielemans speelde in alle omstandigheden, tegen om het even welke tegenstander. Die luxe heb ik niet meer als het gaat om die positie", besluit Weiler. Voetbalkrant

weiler westerlo

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...