Weiler: "Ik kan echt geen twee spelers noemen die goed waren"

We zagen René Weiler dikwijls vragend met de handen open staan richting zijn spelers. Maar een antwoord kreeg de Zwitser niet. En hij was absoluut niet te spreken over de mentaliteit van zijn spelers.


Weiler had ook weinig positiefs gezien. Nochtans begon hij tegen de rode lantaarn met zowaar vijf aanvallers op het veld, maar die konden het verschil niet maken. "Dit was heel slecht. Zo slecht gespeeld, dan loop je tegen de muur", zei Weiler achteraf. "Dit moeten we aanvaarden, want we waren niet goed genoeg, niet genoeg geconcentreerd."


En Weiler spaarde niemand. "Wie moet ik dan noemen? Iedereen was slecht. Ik kan echt geen twee of drie spelers tonen die goed waren. Dan moet je het aanvaarden. Als je verliest tegen de laatste in de stand kan je niet tevreden zijn."De coach zette Nicolae Stanciu een rij naar achter, maar dat was een verkeerde beslissing. De Roemeen is een nummer tien en geen nummer acht. Tielemans wordt hard gemist. "Tielemans was bij mij onbetwiste titularis. Sinds zijn uitvallen, kies ik meer in functie van de tegenstander en het wedstrijdplan - nu eens Badji, dan weer Stanciu", zegt Weiler in Het Laatste Nieuws. "Tegen Westerlo dacht ik meer te hebben aan Stanciu, omdat we veel de bal zouden hebben. Tielemans speelde in alle omstandigheden, tegen om het even welke tegenstander. Die luxe heb ik niet meer als het gaat om die positie", besluit Weiler. Voetbalkrant

weiler westerlo

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...