Weiler: "Anderlecht heeft goede spelers maar er zijn er die vergeten te werken"

Volgens Weiler was het ook noodzakelijk om bepaalde waarden en normen opnieuw in te voeren."Anderlecht heeft goede spelers, maar er zijn er ook die denken dat het volstaat wat te voetballen en die vergeten dat je af en toe ook moet werken. Ik heb vastgesteld dat er zijn die denken 'ik heb m’n kwaliteiten en ik ga ze u tonen', maar die niet bereid zijn om dezelfde inspanningen te leveren wanneer ze de bal niet hebben als wanneer ze hem wel hebben. In de sport krijg je niets cadeau, zeker niet als je bij Anderlecht speelt: iedere tegenstander is supergemotiveerd om ons te kloppen", klonk het in Humo.


Opvallend is dat Weiler ook geen rekening houdt met statistieken bij zijn spelers. "Wat stellen statistieken voor als iemand niet efficiënt is? Geef mij maar Dendoncker: wow, interessant! En Tielemans: wat een potentieel! Als ik potentieel in iemand zie, als speler en als mens, zal ik er alles aan doen om hem te begeleiden." René Weiler liet zich meteen gelden als nieuwe coach bij RSC Anderlecht. De Zwitser stuurde een aantal spelers naar de B-kern en ging in de clinch met Kara, Okaka en De Maio. Een strenge trainer dus, maar daar is hij het zelf niet mee eens. "Ik ben niet streng!", verdedigt Weiler zich in Humo. "Ik ben geen dictator en al zeker niet arrogant. Ik geef mijn spelers veel vrijheid. Maar zij verdienen veel geld en dus moeten ze ook weten hoe ze zich moeten gedragen."


"Spelers moeten weten dat ze niet moeten uitgaan of naar de McDonald's gaan. Maar ik stuur ook geen spionnen naar de Brusselse discotheken om te kijken of mijn spelers daar zitten. Ik laat ze de avond voor de wedstrijd thuis slapen en ze moeten pas drie uur voor de match aanwezig zijn. Maar ik ben er ook niet om vrienden te maken. Ik wil iets neerzetten." 

VoetbalNieuws

weiler

Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op
RSC Anderlecht is begonnen met aanleg nieuwe grasmat
Schandalig; Anderlecht heeft nog 9 dagen om iets te doen aan het veld
Transfer Stanciu zit volledig in het slop
Scoutingsteam versterkt zich met bekende Deen
Sparta Praag en Anderlecht vinden geen akkoord over transferprijs

Meer nieuws...