Weiler: "Anderlecht heeft goede spelers maar er zijn er die vergeten te werken"

Volgens Weiler was het ook noodzakelijk om bepaalde waarden en normen opnieuw in te voeren."Anderlecht heeft goede spelers, maar er zijn er ook die denken dat het volstaat wat te voetballen en die vergeten dat je af en toe ook moet werken. Ik heb vastgesteld dat er zijn die denken 'ik heb m’n kwaliteiten en ik ga ze u tonen', maar die niet bereid zijn om dezelfde inspanningen te leveren wanneer ze de bal niet hebben als wanneer ze hem wel hebben. In de sport krijg je niets cadeau, zeker niet als je bij Anderlecht speelt: iedere tegenstander is supergemotiveerd om ons te kloppen", klonk het in Humo.


Opvallend is dat Weiler ook geen rekening houdt met statistieken bij zijn spelers. "Wat stellen statistieken voor als iemand niet efficiënt is? Geef mij maar Dendoncker: wow, interessant! En Tielemans: wat een potentieel! Als ik potentieel in iemand zie, als speler en als mens, zal ik er alles aan doen om hem te begeleiden." René Weiler liet zich meteen gelden als nieuwe coach bij RSC Anderlecht. De Zwitser stuurde een aantal spelers naar de B-kern en ging in de clinch met Kara, Okaka en De Maio. Een strenge trainer dus, maar daar is hij het zelf niet mee eens. "Ik ben niet streng!", verdedigt Weiler zich in Humo. "Ik ben geen dictator en al zeker niet arrogant. Ik geef mijn spelers veel vrijheid. Maar zij verdienen veel geld en dus moeten ze ook weten hoe ze zich moeten gedragen."


"Spelers moeten weten dat ze niet moeten uitgaan of naar de McDonald's gaan. Maar ik stuur ook geen spionnen naar de Brusselse discotheken om te kijken of mijn spelers daar zitten. Ik laat ze de avond voor de wedstrijd thuis slapen en ze moeten pas drie uur voor de match aanwezig zijn. Maar ik ben er ook niet om vrienden te maken. Ik wil iets neerzetten." 

VoetbalNieuws

weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...