Michaël Verschueren: "Verliezen terrein tegenover toplanden, maar kunnen voorsprong nemen op andere competities"

Iedereen doet erg negatief over de invoering van de nieuwe Champions League-formule. De vier toplanden zijn dan verzekerd van vier starttickets. Toch denkt Michaël Verschueren, naast bestuurder van Anderlecht ook lid van de European Club Association, dat dit voor België een schitterende zaak kan betekenen.


Zestien van de 32 deelnemers zullen al bezet zijn dus. “Waarom? Omdat de inkomsten op die manier met liefst 50 procent verhoogd worden”, aldus Verschueren in Het Laatste Nieuws. “Door tv-zenders te garanderen dat er op Champions League-avonden zowel om 19u als om 21u minstens één affiche is met een Europese topclub, kan er veel meer geld gegenereerd worden uit die markt. Van 2,3 miljard gaat het dan naar 3,2 miljard die verdeeld wordt. Maar om die vele topaffiches te kunnen garanderen, is het noodzakelijk dat de grote voetballanden ook zeker zijn van hun plaats.”


Voor België biedt deze nieuwe formule mogelijkheden. Ons land staat met de negende plaats in de top tien. Dat betekent dat België verzekerd is van één startticket voor de poules van de CL, ook in de nieuwe formule. De nummer twee uit de competitie kan zich nog plaatsen via de voorronde en die kansen stijgen ook. Er zit namelijk geen enkele club van de vier toplanden nog in de voorronde, want zij zijn automatisch al geplaatst. Gevolg: dit is helemaal geen slechte zaak voor België.


Bovendien zijn de geldpotten groter geworden. Er is dan ook meer te verdelen, weet Verschueren. “We verliezen misschien terrein tegenover de vier toplanden. Maar we kunnen op die manier wél een voorsprong creëren tegenover andere competities, zoals de Nederlandse, die zich momenteel achter ons bevinden”, zegt Verschueren. “Is dat dan niet beter dan blijven dromen van de Europese top?”

verschuerenmichael

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...