Weiler: "We hebben potentieel maar moeten nog automatismen vinden"

Van René Weiler ga je niet veel wijzer worden wat betreft zijn ploegopstelling van de komende match. Nochtans heeft de coach heel wat nieuwkomers die hij moet inpassen. "En enkelen daarvan zullen spelen", liet hij zich toch ontvallen.


Weiler zag met Spajic, Bruno, Harbaoui en Stanciu vier nieuwe spelers aankomen. Bovenop de acht die al geland waren, maakt dat toch een indrukwekkend opbouwwerk. "Op training zie ik duidelijk dat Stanciu een heel goede voetballer is, maar dat wisten we al op voorhand. Je ziet ook wel dat hij zijn ploegmaats nog niet goed kent en dat het hem nog aan automatismen ontbreekt", vertelt Weiler. "Ook de taal bezorgt hem nog wat problemen, maar die zal hij wel snel oppikken. Ik zie hem hard werken, dat kan ik jullie wel zeggen. Meer kan ik er niet over vertellen want dat zal de tijd nog moeten uitwijzen."  aldus Weiler over zijn recordaanwinst. 
Komend weekend lijkt hij al te gaan debuteren. Maar is hij daar wel al klaar voor?. "Ik hoop dat hij zondag al iets kan brengen", zegt Weiler daarover. "Maar het is ook belangrijk dat we geduld tonen en hem de tijd geven die hij nodig heeft om zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. Toch verwacht ik dat hij het publiek tegen Charleroi al veel plezier kan bezorgen."Massimo Bruno is dan weer niet nieuw in het huis. "Het is een voordeel dat hij het hier al kent. Ik hoop dat dat gaat helpen. Maar we moeten iedereen de tijd geven. Je moet niet te veel verwachten, anders word je misschien ontgoocheld", zei Weiler nog filosofisch. "Ze zijn allemaal klaar om te spelen. Fysiek zijn ze in orde. Maar we hebben nog tijd nodig om te groeien." Al zal hij keuze genoeg hebben, zeker aanvallend. Met Harbaoui heeft hij immers nog een spits ter vervanging van Sylla gekregen. "Hij moet ons helpen als invaller of als starter. Hij is goed voor goals en hij gaat scoren.""Ik zou graag hebben dat we snel verbeteren, dat we ons spel ontwikkelen en dat we de nieuwe spelers snel integreren. En zo goede wedstrijden spelen en ze winnen", klinkt het bij RSCAtv. "We zouden graag alle matchen winnen, beginnend met zondag, maar ik kan niets beloven. Ik zie het potentieel, maar nu moeten we de automatismen vinden. Charleroi staat eerste in het klassement, ze hebben nog niet verloren, ze zijn zeer gemotiveerd, zoals iedereen tegen ons. Het zal een moeilijke wedstrijd zijn, maar we zullen er alles aan doen om te winnen."Vooral op de rechtsback heeft Anderlecht een serieus probleem. Andy Najar en Dennis Appiah zijn nog weken out en het experiment met Stéphane Badji heeft al verschillende keren gefaald. Tegen Gent moest daar zelfs Frank Acheampong gaan depanneren. "Het is niet ideaal en geen permanente oplossing, maar als het moet, moeten ze daar maar spelen", zei Weiler daarover. Maar wie die positie zondag tegen leider Charleroi zal invullen, liet hij niet blijken. "We hebben ook nog Spajic, die beide posities aankan. En we hebben nog oplossingen. Geen van alle de beste, maar het moet nu zo."En ook op links is de bezetting niet groot. Al kunnen ze daar nog Deschacht of Acheampong kwijt. "Obradovic is nog niet fit. Hij gaat nog een wedstrijd met de tweede ploeg spelen. Hij heeft pas tien dagen geen pijn meer. Dus dat is al goed. Maar trainen is nog iets anders dan wedstrijden spelen. Hoe ik het ga oplossen? De beste vier spelen."

weiler charlerloi

Roger Vanden Stock: "Ik zal RSC Anderlecht nooit loslaten"
Veiligheidsmaatregelen blijven voorlopig van kracht
Vanhaezebrouck: "Offensief moet er nog iets bij komen"
Vanden Stock: "Hopelijk komt er deze week versterking"
Stanciu is van Sparta Praag
Gerkens wellicht speelklaar tegen Wl-Beveren
David Sesa: "In België is men vaak te negatief tegenover hun eigen producten"
Coucke wil Georges Heylens als sportief raadgever bij RSCA
Stanciu vandaag officieel van Sparta Praag?
Mohammed Dauda scoort hattrick bij beloften
Chancel Mbemba komt conditie onderhouden in Neerpede
KV Mechelen: "Ganvoula ging niet voluit op training"
Geen disciplinaire vervolging voor Sven Kums
Leander Dendoncker wil Anderlecht deze winter verlaten
Van Holsbeeck: “Niet de bedoeling dat we Dendoncker en Trebel laten gaan"

Meer nieuws...