Denkt Anderlecht aan alternatief voor Eurostadion?

De plannen voor het Eurostadion dat er moet komen richting het EK van 2020 slepen aan. En dus onderzoekt RSC Anderlecht, dat de nieuwe voetbaltempel op Parking C van de Heizel zou huren, alternatieve pistes.


Paars-wit dacht er in het verleden aan om het eigen Vanden Stockstadion uit te breiden. Nu komt een ouder project weer op tafel te liggen. La Capitale meldt immers dat Anderlecht de terreinen van de skipiste 'Yeti Ski' opkocht in Neerpede.


Voorlopig zijn de Brusselaars daar nog niets mee van plan, maar op termijn willen ze wel hun jeugdacademie uitbreiden. Op de site in Neerpede is ook plaats voor een nieuwe, weliswaar kleinere voetbaltempel dat het beoogde Eurostadion.
Eerder stelden velen zich al de vraag of RSCA een stadion met ruim 60.000 zitjes zou kunnen vullen. Een verhuis naar een iets kleinere thuisbasis in Neerpede zal bij meer fans in de smaak vallen, maar ook hier kunnen de nodige problemen omtrent vergunningen de kop opsteken.Naar verluidt zou Anderlecht ongeveer twee miljoen euro op tafel leggen. RSCA-woordvoerder David Steegen gaf een korte verklaring aan La Capitale. "We willen onze jeugdacademie uitbreiden en verbeteren, maar concrete plannen hebben we voorlopig niet."
Door de vaagheid van de plannen vermoedt Bruzz echter dat er andere belangen in het spel zijn. De verhuizing van de Brusselaars naar het Eurostadion is nog steeds niet definitief. Mogelijk houdt de club met de aankoop van dit terrein een plan B achter de hand om eventueel zelf een nieuw stadion te kunnen bouwen.

Voetbalkrant

eurostadion rsca neerpede

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...