Denkt Anderlecht aan alternatief voor Eurostadion?

De plannen voor het Eurostadion dat er moet komen richting het EK van 2020 slepen aan. En dus onderzoekt RSC Anderlecht, dat de nieuwe voetbaltempel op Parking C van de Heizel zou huren, alternatieve pistes.


Paars-wit dacht er in het verleden aan om het eigen Vanden Stockstadion uit te breiden. Nu komt een ouder project weer op tafel te liggen. La Capitale meldt immers dat Anderlecht de terreinen van de skipiste 'Yeti Ski' opkocht in Neerpede.


Voorlopig zijn de Brusselaars daar nog niets mee van plan, maar op termijn willen ze wel hun jeugdacademie uitbreiden. Op de site in Neerpede is ook plaats voor een nieuwe, weliswaar kleinere voetbaltempel dat het beoogde Eurostadion.
Eerder stelden velen zich al de vraag of RSCA een stadion met ruim 60.000 zitjes zou kunnen vullen. Een verhuis naar een iets kleinere thuisbasis in Neerpede zal bij meer fans in de smaak vallen, maar ook hier kunnen de nodige problemen omtrent vergunningen de kop opsteken.Naar verluidt zou Anderlecht ongeveer twee miljoen euro op tafel leggen. RSCA-woordvoerder David Steegen gaf een korte verklaring aan La Capitale. "We willen onze jeugdacademie uitbreiden en verbeteren, maar concrete plannen hebben we voorlopig niet."
Door de vaagheid van de plannen vermoedt Bruzz echter dat er andere belangen in het spel zijn. De verhuizing van de Brusselaars naar het Eurostadion is nog steeds niet definitief. Mogelijk houdt de club met de aankoop van dit terrein een plan B achter de hand om eventueel zelf een nieuw stadion te kunnen bouwen.

Voetbalkrant

eurostadion rsca neerpede

Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos

Meer nieuws...