Van Holsbeeck: "Zo kwamen wij terecht bij Nicolae Stanciu"

RSC Anderlecht haalde Nicolae Stanciu naar Brussel. Met zijn 9,8 miljoen euro is hij de duurste transfer ooit van Paars-Wit. De Brusselaars hadden ook interesse in Hakim Ziyech. Die trok naar Ajax. 


"We kennen bijna alle spelers in Europa. Mensen denken dat ik hier alles qua transfers bepaal, maar ik ga alleen aan de slag wanneer de nood aan een bepaalde functie goed omlijnd is. We hebben via de scouting een dossier van zowat elke speler in Europa. Op een bepaald moment wordt met de coach overlegd welk type speler hij wil. Elke trainer heeft een bepaalde visie, houdt van een bepaalde manier van spelen", vertelt Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine."Dat is soms moeilijk, want het gebeurt weleens dat de scouting het niet eens is met de wens van de trainer. In dit geval ging het om een nummer 10 met bepaalde kwaliteiten, en dan gaan we in ons databestand kijken welke namen bij dat profiel passen en wie de makelaars zijn van die spelers. Zo kwamen we bij de namen van Hakim Ziyech en Nicolae Stanciu. Vervolgens contacteer ik de makelaars van die spelers." Het magazine weet dat Van Holsbeeck met de managers van Ziyech heeft gesproken. Bij FC Twente was men door geldnood vragende partij voor een uitgaande transfer. Anderlecht was bereid om zeven miljoen euro te betalen, maar dat was niet genoeg. Plots meldde Ajax zich nadat het Leon Bailey niet kon losweken bij KRC Genk. De Nederlandse topclub was wél bereid om fors te investeren in de komst van de Marokkaanse international. Het betaalde uiteindelijk elf miljoen euro voor Ziyech.
Anderlecht had met Nicolae Stanciu al een plan B, maar de Roemeense international ging ook een dure vogel zijn. Na lang onderhandelen werd er dan toch een akkoord gevonden met zijn club Steaua Boekarest. Paars-wit betaalde in totaal zo'n tien miljoen euro voor Stanciu.

VoetbalNieuws

vanholsbeeck

Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA
Vermoedelijke opstelling voor bekerduel bij Westerlo
A-kern onder de indruk van Frutos
Frutos: "Ik heb maar twintig minuten nodig om bestuur te overtuigen"
Weiler erg boos op fotografen in Zürich
RSCA-fans verwachten excuses van voorzitter
Tielemans voor het 3e jaar op een rij kanshebber op Golden Boy Award
Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers

Meer nieuws...