Van Holsbeeck: "Zo kwamen wij terecht bij Nicolae Stanciu"

RSC Anderlecht haalde Nicolae Stanciu naar Brussel. Met zijn 9,8 miljoen euro is hij de duurste transfer ooit van Paars-Wit. De Brusselaars hadden ook interesse in Hakim Ziyech. Die trok naar Ajax. 


"We kennen bijna alle spelers in Europa. Mensen denken dat ik hier alles qua transfers bepaal, maar ik ga alleen aan de slag wanneer de nood aan een bepaalde functie goed omlijnd is. We hebben via de scouting een dossier van zowat elke speler in Europa. Op een bepaald moment wordt met de coach overlegd welk type speler hij wil. Elke trainer heeft een bepaalde visie, houdt van een bepaalde manier van spelen", vertelt Herman Van Holsbeeck in Sport/Voetbalmagazine."Dat is soms moeilijk, want het gebeurt weleens dat de scouting het niet eens is met de wens van de trainer. In dit geval ging het om een nummer 10 met bepaalde kwaliteiten, en dan gaan we in ons databestand kijken welke namen bij dat profiel passen en wie de makelaars zijn van die spelers. Zo kwamen we bij de namen van Hakim Ziyech en Nicolae Stanciu. Vervolgens contacteer ik de makelaars van die spelers." Het magazine weet dat Van Holsbeeck met de managers van Ziyech heeft gesproken. Bij FC Twente was men door geldnood vragende partij voor een uitgaande transfer. Anderlecht was bereid om zeven miljoen euro te betalen, maar dat was niet genoeg. Plots meldde Ajax zich nadat het Leon Bailey niet kon losweken bij KRC Genk. De Nederlandse topclub was wél bereid om fors te investeren in de komst van de Marokkaanse international. Het betaalde uiteindelijk elf miljoen euro voor Ziyech.
Anderlecht had met Nicolae Stanciu al een plan B, maar de Roemeense international ging ook een dure vogel zijn. Na lang onderhandelen werd er dan toch een akkoord gevonden met zijn club Steaua Boekarest. Paars-wit betaalde in totaal zo'n tien miljoen euro voor Stanciu.

VoetbalNieuws

vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...