Dendoncker keert terug naar U21

Leander Dendoncker mocht een week meetrainen met de Rode Duivels en daar stal hij vooral met zijn ogen. Maar nu Marouane Fellaini terug fit is, mocht hij terugkeren naar de U21. In de toekomst wil hij er wel meer bij zijn.


Sommigen vroegen zich af wat Dendoncker bij de nationale ploeg kwam doen en waarom Sven Kums niet opgeroepen werd. Een logische keuze van de bondscoach vinden wij. Dendoncker is polyvalent, jong, maakte een sterke seizoensstart mee en sluit fysiek meer aan bij het 'type Fellaini'.
Als enige speler uit BelgiŽ weet hij echter dat er in de toekomst nog stappen gemaakt moeten worden. "Ik wil er natuurlijk geen overslaan, maar het WK in 2018 is wel mijn doel. Dat start bij goed spelen bij je club, maar ik weet ook dat je in het buitenland meer kans maakt om opgemerkt te worden", knikte hij.

Een transfer voor de 21-jarige middenvelder zou niet zo moeilijk moeten zijn, maar dan moet hij wel aan spelen toekomen bij zijn club. Het wordt dus een moeilijke beslissing volgende zomer. "Het is niet evident om als speler in de Belgische competitie erbij te zijn. Als je ziet wat hier allemaal rondloopt... Ooit moet ik die stap wel zetten, maar het moet het juiste moment zijn."

Voetbalkrant

dendoncker derodeduivels kbvb

Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig
Jeugd RSCA speelt zondag finale tegen Inter op Internationaal toernooi
Breuk tussen Anderlecht en Svilar is definitief
Henry Onyekuru: "Overtuigd dat jullie dit weekend goals gaan zien"
Najar traint met de groep
Davy Roef mag vertrekken!

Meer nieuws...