N'Sakala doet boekje open over Defour en Kara

Fabrice N’Sakala wordt door Anderlecht verhuurd aan het Turkse Alanyaspor. Hoewel hij dus nog steeds eigendom is van paars-wit neemt de linksachter geen blad voor de mond.


Zo is de vriendschap met Steven Defour voorbij. “Nochtans beschouwde ik Defour lange tijd als mijn broer, stelde hem voor aan mijn familie en heb een goeie band met zijn vader”, vertelt N’Sakala in een openhartig interview met Het Nieuwsblad. “Echt waar, als hij weer eens stommiteiten uithaalde, praatte ik dat goed tegenover de coach en op het veld werkte ik dubbel zo hard als hij balverlies leed… Zo zit ik in elkaar.”


“Zelfs Van Holsbeeck zei op het einde: Denk aan jezelf, want Steven zou dat nooit voor jou doen. Hij had gelijk. Uiteraard beschermde Anderlecht Defour omdat hij 6 miljoen had gekost. Toen er op het internet een naaktfoto van hem uitlekte, deed de club er werkelijk alles aan omdat te verhullen. Terwijl dat bij andere spelers niet waar zou geweest zijn, maar soit.”Fabrice N’Sakala deed niet alleen zijn boekje open over Steven Defour. Ook Kara Mbodj moet het ontgelden bij de Fransman. “Voor de Europese match tegen Monaco kwamen enkele jongeren te laat”, vertelt N’Sakala in Het Nieuwsblad. “De spelers applaudisseerden cynisch. Alleen kwam Kara nog later aangesloft, maar toen durfde niemand te klappen. Kara heeft eigenlijk het aura om leider te zijn, maar wordt niet aanvaard als patron. Baas zijn bij Anderlecht is trouwens niet simpel. De jongeren luisteren simpelweg niet.”De verdediger komt ook met opvallende uitspraken over Silvio Proto, Dennis Praet, Matias Suarez en Sebastien De Maio. "Als Proto alles en iedereen aanviel in de media, zei het bestuur daar nooit iets over. Ook over Praet kwam zelden iets naar buiten, hoewel iedereen zag wat er speelde... Bepaalde jongens kregen zelfs schrik: Als ik in de clinch ga met hem en hij stapt naar de coach, dan beland ik op de bank. Het was op eieren lopen. Tja. Maar deed Suarez iets verkeerd, dan stond het wel wekenlang in de krant. Het is toch niet normaal dat twaalf spelers wilden vertrekken in januari? Anderlecht is toch een grote club die goed betaalt, neen?", zegt N'Sakala in Het Nieuwsblad."Neem nu Sebastien De Maio. Aanvankelijk was hij een voortrekker. Toen Okaka eruit vloog, raadde De Maio hem ­tevergeefs aan om zich te verontschuldigen en bemiddelde hij bij de coach. Maar dan zat Seba zelf op de bank, kreeg hij een opmerking en ontplofte hij helemaal. We probeerden hem nog te kalmeren, maar hij kon de kritiek van de trainer echt niet appreciëren." nsakala kara defour

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...