Dendoncker: "Ik leer veel bij"

Anderlecht-speler Leander Dendoncker, al goed voor twee selecties en één cap bij de Rode Duivels, werd door Roberto Martinez bij de selectie gehaald."Het is leuk om als enige speler uit de Belgische competitie erbij te zijn", zei de 21-jarige Anderlecht-middenvelder, die niet verwacht speelminuten te krijgen tegen Cyprus. 
"De intensiteit en de kwaliteit van de training liggen hier hoger dan bij Anderlecht. Ik kan hier nog veel leren. Zo kreeg ik al tips van Thierry Henry. Naar zulke mensen luister je wel. Martinez feliciteerde me al met mijn sterke competitiestart. Hij apprecieert het dat ik op verschillende posities uit de voeten kan."Bij Anderlecht hadden ze Nicolas Lombaerts graag zien komen. Niet enkel in de bestuurskamers en in de supportersgroep, maar ook in de spelerskern. Leander Dendoncker misschien nog het meest.
De kans bestaat immers dat Dendoncker een rijtje achteruit moet in bepaalde gevallen en dat doet de middenvelder niet zo graag. "Ik ben een middenvelder en geen verdediger", liet hij vandaag nog fijntjes weten. Maar om meer opties achterin te hebben, had hij zijn West-Vlaamse gouwgenoot wel graag zien komen.
"Ik heb er met hem over gepraat deze week ja", knikte Dendoncker. "Hij zei me dat hij heel graag naar Anderlecht gekomen was. Het is een leidersfiguur dat we heel goed hadden kunnen gebruiken. Ik vond het spijtig dat het mislukte en hij ook. Hij zal nog even bij Zenit moeten blijven. Maar goed, dat is ook geen slechte ploeg hé..."

dendoncker derodeduivels kbvb

Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig

Meer nieuws...