Dendoncker: "Ik leer veel bij"

Anderlecht-speler Leander Dendoncker, al goed voor twee selecties en één cap bij de Rode Duivels, werd door Roberto Martinez bij de selectie gehaald."Het is leuk om als enige speler uit de Belgische competitie erbij te zijn", zei de 21-jarige Anderlecht-middenvelder, die niet verwacht speelminuten te krijgen tegen Cyprus. 
"De intensiteit en de kwaliteit van de training liggen hier hoger dan bij Anderlecht. Ik kan hier nog veel leren. Zo kreeg ik al tips van Thierry Henry. Naar zulke mensen luister je wel. Martinez feliciteerde me al met mijn sterke competitiestart. Hij apprecieert het dat ik op verschillende posities uit de voeten kan."Bij Anderlecht hadden ze Nicolas Lombaerts graag zien komen. Niet enkel in de bestuurskamers en in de supportersgroep, maar ook in de spelerskern. Leander Dendoncker misschien nog het meest.
De kans bestaat immers dat Dendoncker een rijtje achteruit moet in bepaalde gevallen en dat doet de middenvelder niet zo graag. "Ik ben een middenvelder en geen verdediger", liet hij vandaag nog fijntjes weten. Maar om meer opties achterin te hebben, had hij zijn West-Vlaamse gouwgenoot wel graag zien komen.
"Ik heb er met hem over gepraat deze week ja", knikte Dendoncker. "Hij zei me dat hij heel graag naar Anderlecht gekomen was. Het is een leidersfiguur dat we heel goed hadden kunnen gebruiken. Ik vond het spijtig dat het mislukte en hij ook. Hij zal nog even bij Zenit moeten blijven. Maar goed, dat is ook geen slechte ploeg hé..."

dendoncker derodeduivels kbvb

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...