Dendoncker: "Ik leer veel bij"

Anderlecht-speler Leander Dendoncker, al goed voor twee selecties en één cap bij de Rode Duivels, werd door Roberto Martinez bij de selectie gehaald."Het is leuk om als enige speler uit de Belgische competitie erbij te zijn", zei de 21-jarige Anderlecht-middenvelder, die niet verwacht speelminuten te krijgen tegen Cyprus. 
"De intensiteit en de kwaliteit van de training liggen hier hoger dan bij Anderlecht. Ik kan hier nog veel leren. Zo kreeg ik al tips van Thierry Henry. Naar zulke mensen luister je wel. Martinez feliciteerde me al met mijn sterke competitiestart. Hij apprecieert het dat ik op verschillende posities uit de voeten kan."Bij Anderlecht hadden ze Nicolas Lombaerts graag zien komen. Niet enkel in de bestuurskamers en in de supportersgroep, maar ook in de spelerskern. Leander Dendoncker misschien nog het meest.
De kans bestaat immers dat Dendoncker een rijtje achteruit moet in bepaalde gevallen en dat doet de middenvelder niet zo graag. "Ik ben een middenvelder en geen verdediger", liet hij vandaag nog fijntjes weten. Maar om meer opties achterin te hebben, had hij zijn West-Vlaamse gouwgenoot wel graag zien komen.
"Ik heb er met hem over gepraat deze week ja", knikte Dendoncker. "Hij zei me dat hij heel graag naar Anderlecht gekomen was. Het is een leidersfiguur dat we heel goed hadden kunnen gebruiken. Ik vond het spijtig dat het mislukte en hij ook. Hij zal nog even bij Zenit moeten blijven. Maar goed, dat is ook geen slechte ploeg hé..."

dendoncker derodeduivels kbvb

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...