Vandenbempt: "Anderlecht moet komende dagen twee sterke topverdedigers binnenhalen"

"AA Gent maakte op de valreep de 2-2 op Anderlecht, maar eigenlijk had het altijd moeten winnen en zelfs bij de rust al klaar zijn met Anderlecht". Zegt Peter Vandenbempt."Wat Gent in de eerste helft liet zien, was in één woord fantastisch. Alles wat het voetbal van Gent de voorbije twee jaar zo onweerstaanbaar aantrekkelijk heeft gemaakt, zat erin: dominant, geweldig positiespel, snelheid van uitvoering, balcirculatie, diepgang, heel veel doelgevaar.
Met een beetje afwerking maakt Gent er drie of vier in de eerste helft. En Sven Kums zat zoals altijd weer in de controletoren. Zijn afscheid, wat er toch zit aan te komen, is weer een groot verlies voor Gent en voor ons voetbal."


"En ik heb Anderlecht al wel vaker in eigen huis zo hulpeloos overspeeld zien worden als gisteren in de eerste helft. Het raakte werkelijk geen bal. Maar dat was in de Champions League, tegen PSG of Bayern München.
Dus in eigen land is dat toch wel een beetje pijnlijk. Op de eretribune wisten die bestuurders van Anderlecht weer waarom ze deze zomer zo graag Hein Vanhaezebrouck als trainer hadden binnengehaald.
Dat voetbal van AA Gent is nu precies waar zij zelf en vooral ook de Brusselse fans al vele jaren naar verlangen. Voor alle duidelijkheid: ik weet niet of met het huidige materiaal van paars-wit Vanhaezebrouck dat zou kunnen brengen."


"Anderlecht werkt wel nog aan versterking: één naam springt in het oog met de Roemeen Nicolae Stanciu van Steaua Boekarest. Ik heb die toevallig een paar keer aan het werk gezien deze maand in de voorrondes van de Champions League en natuurlijk op het voorbije EK. En die Stanciu is inderdaad een geweldige speler met zeer goeie statistieken. Hij is zeer doelgericht en heeft een fantastische trap in beide voeten. Hij kan als een nummer 10 in de rug van een aanvaller spelen, maar ook van links of van rechts komen.
Hij is wel niet bijster gedisciplineerd in het defensieve werk, dat zal Weiler hem nog moeten aanleren. Als hij zich snel aanpast, is het zeker een attractie voor ons voetbal."


"Maar de grote problemen van Anderlecht situeren zich toch duidelijk achteraan. Gisteren tegen Gent was het een drama, zelfs donderdag tegen het zwakke Slavia waren er al veel onzekerheden. In enkele woorden samengevat is dat een gebrek aan kwaliteit en ook wel leiderschap.
Of een probleem van misplaatst pseudo-leiderschap, zoals Kara Mbodj. Als ze voor die werkelijk een paar miljoen krijgen van Swansea, dan is dat een mirakel of een grap. Afvoeren dan maar.
Positioneel lagen er bedenkelijk veel ruimtes, natuurlijk ook door de vele afwezigen, zoals Appiah nu weer niet inzetbaar op de rechtsback en Obradovic op de linkerkant."


"Anderlecht moet zeker de komende dagen twee sterke, ervaren topverdedigers binnenhalen die ook nog eens kunnen uitverdedigen. Daar ligt tot woensdag voor mij de prioriteit. Want op deze manier krijgt Weiler nooit die defensieve stabiliteit, die echt wel nodig is om het voetbal te brengen dat hij ook wil brengen en dat aanleunt bij wat Vanhaezebrouck heeft laten zien gisteren."

Sporza

vandenbempt gent

Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen

Meer nieuws...