Weiler: "We ondergaan te veel veranderingen"

Anderlecht kan dankzij de 0-3-overwinning vorige week tegen Slavia Praag de return morgen met vertrouwen aanvatten. Toch heeft Anderlecht-coach René Weiler kopzorgen. "We ondergaan te veel veranderingen en dat stoort me", vertelde de coach op zijn persconferentie."We ondergaan te veel veranderingen", bekende René Weiler op zijn persconferentie voor de terugmatch tegen Slavia Praag. "Het is moeilijk om automatismen op te bouwen. Dat stoort me, maar het is vooral schadelijk voor het team." Weiler hoopt op versterking voor het middenveld en gaf ook wat toelichting bij de situatie van aanvallers Stefano Okaka en Idrissa Sylla. Okaka zit al een tijdje in de B-kern, Sylla kan rekenen op de interesse van Wolverhampton.


Weiler; 'VOOR IEDEREEN BETER DAT OKAKA VERTREKT'

"Ik denk dat Okaka ons zal verlaten en dat zou een voordeel zijn voor iedereen. Sylla voelt zich nog erg betrokken bij de club, maar ik weet niet wat er allemaal in de coulissen speelt. Als hij vertrekt, dan hebben we absoluut nog een aanvaller nodig. Ik heb het gevoel dat we op de goede weg zijn, maar we hebben nog meer tijd nodig om vooruitgang te boeken. Nu gaat het te veel over het extrasportieve verhaal. We moeten over de ploeg en het voetbal praten."Anderlecht ontvangt donderdag in de terugwedstrijd van de vierde en laatste voorronde van de Europa League het Tsjechische Slavia Praag. Paars-Wit staat na de 0-3 zege uit de heenmatch al met anderhalf been in de groepsfase. Weiler duldt echter geen verslapping en verwacht een goede prestatie van zijn elftal. “We spelen thuis voor ons eigen publiek en moeten er een goede wedstrijd van maken, winnen en ons kwalificeren”, stelde de Zwitser. “Toch moeten we opletten, want er zijn geen makkelijke wedstrijden. Zij zullen risico’s nemen en wij moeten aandachtig zijn”.
Weiler is tegen Slavia niet meteen van plan om te roteren. “Het is altijd lastig om een Europese match winnend af te sluiten. Als dat kan, stel ik mijn sterkste team op. Ik ben tevreden met de manier waarop de groep evolueert, de sfeer is goed”, klonk het bij de Brusselse T1.weiler praag

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...