Weiler: "Hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk"

Sebastian De Maio, Steven Defour en binnenkort Dennis Praet, René Weiler zag heel wat talent Anderlecht verlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trainer hoopt dat de transferperiode bijna om is.Elke wedstrijd moet Weiler wel ergens zijn team wijzigen. Dat is niet ideaal. "De transferperiode is bijna voorbij, dan kan ik eindelijk aan de automatismen beginnen werken", aldus de Zwitser tegenover La Dernière Heure. Zelf wil hij natuurlijk ook nog wat talent naar Brussel halen. Maar doet hij geheimzinnig over. "Welke versterkingen ik er nog bij wil? Dat blijft intern", aldus Weiler.


Zondag kwam Anderlecht niet verder dan 2-2 bij Eupen. "We kregen heel wat kansen. Een enkele bal werd van de lijn gered. Bovendien hadden we drie nieuwe spelers in de verdedeging staan. Dat kan niet altijd even goed gaan. Als we de hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk."


Weiler keek wel naar zijn getroffen verdediging. Daarin stonden twee backs die er eigenlijk niet horen te staan, toch niet op die positie. "Er stonden drie nieuwe verdedigers op het veld in vergelijking met de twee vorige matchen. Voor de automatismen is dat ook niet makkelijk. En Badji is geen rechtsback. Oli heeft dan weer nog tijd nodig. Je zag dat hij het moeilijk had in het begin, maar daarna is het wel beter beginnen gaan", aldus Weiler.


"We hebben niet verloren. De 2-2 is ook verdiend te noemen. We waren niet goed begonnen en komen dan wel 0-1 voor. In de tweede helft was het omgekeerd: we speelden beter, maar konden die derde goal niet maken. En dat is toch spijtig met de kansen die we hadden. Verrast door Eupen? Nee, zeker niet, we wisten dat ze dit konden."Weiler haalde daarna wel zijn opstelling door elkaar door Chipciu te wisselen door Doumbia, Sowah voor Capel en Heylen voor Deschacht. Een uitleg wou hij daarvoor echter niet geven. "Als ik al mijn vervangingen moet gaan uitleggen... Dat doe ik niet. Op die vraag geef ik geen antwoord", reageerde hij ferm. "Ik zag wel progressie ten opzichte van de match tegen STVV, dat is positief."

Voetbalkrant

weiler eupen

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...