Weiler: "Hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk"

Sebastian De Maio, Steven Defour en binnenkort Dennis Praet, René Weiler zag heel wat talent Anderlecht verlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trainer hoopt dat de transferperiode bijna om is.Elke wedstrijd moet Weiler wel ergens zijn team wijzigen. Dat is niet ideaal. "De transferperiode is bijna voorbij, dan kan ik eindelijk aan de automatismen beginnen werken", aldus de Zwitser tegenover La Dernière Heure. Zelf wil hij natuurlijk ook nog wat talent naar Brussel halen. Maar doet hij geheimzinnig over. "Welke versterkingen ik er nog bij wil? Dat blijft intern", aldus Weiler.


Zondag kwam Anderlecht niet verder dan 2-2 bij Eupen. "We kregen heel wat kansen. Een enkele bal werd van de lijn gered. Bovendien hadden we drie nieuwe spelers in de verdedeging staan. Dat kan niet altijd even goed gaan. Als we de hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk."


Weiler keek wel naar zijn getroffen verdediging. Daarin stonden twee backs die er eigenlijk niet horen te staan, toch niet op die positie. "Er stonden drie nieuwe verdedigers op het veld in vergelijking met de twee vorige matchen. Voor de automatismen is dat ook niet makkelijk. En Badji is geen rechtsback. Oli heeft dan weer nog tijd nodig. Je zag dat hij het moeilijk had in het begin, maar daarna is het wel beter beginnen gaan", aldus Weiler.


"We hebben niet verloren. De 2-2 is ook verdiend te noemen. We waren niet goed begonnen en komen dan wel 0-1 voor. In de tweede helft was het omgekeerd: we speelden beter, maar konden die derde goal niet maken. En dat is toch spijtig met de kansen die we hadden. Verrast door Eupen? Nee, zeker niet, we wisten dat ze dit konden."Weiler haalde daarna wel zijn opstelling door elkaar door Chipciu te wisselen door Doumbia, Sowah voor Capel en Heylen voor Deschacht. Een uitleg wou hij daarvoor echter niet geven. "Als ik al mijn vervangingen moet gaan uitleggen... Dat doe ik niet. Op die vraag geef ik geen antwoord", reageerde hij ferm. "Ik zag wel progressie ten opzichte van de match tegen STVV, dat is positief."

Voetbalkrant

weiler eupen

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...