Weiler: "Hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk"

Sebastian De Maio, Steven Defour en binnenkort Dennis Praet, René Weiler zag heel wat talent Anderlecht verlaten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de trainer hoopt dat de transferperiode bijna om is.Elke wedstrijd moet Weiler wel ergens zijn team wijzigen. Dat is niet ideaal. "De transferperiode is bijna voorbij, dan kan ik eindelijk aan de automatismen beginnen werken", aldus de Zwitser tegenover La Dernière Heure. Zelf wil hij natuurlijk ook nog wat talent naar Brussel halen. Maar doet hij geheimzinnig over. "Welke versterkingen ik er nog bij wil? Dat blijft intern", aldus Weiler.


Zondag kwam Anderlecht niet verder dan 2-2 bij Eupen. "We kregen heel wat kansen. Een enkele bal werd van de lijn gered. Bovendien hadden we drie nieuwe spelers in de verdedeging staan. Dat kan niet altijd even goed gaan. Als we de hele tijd wisselen van ploeg, dan wordt het moeilijk."


Weiler keek wel naar zijn getroffen verdediging. Daarin stonden twee backs die er eigenlijk niet horen te staan, toch niet op die positie. "Er stonden drie nieuwe verdedigers op het veld in vergelijking met de twee vorige matchen. Voor de automatismen is dat ook niet makkelijk. En Badji is geen rechtsback. Oli heeft dan weer nog tijd nodig. Je zag dat hij het moeilijk had in het begin, maar daarna is het wel beter beginnen gaan", aldus Weiler.


"We hebben niet verloren. De 2-2 is ook verdiend te noemen. We waren niet goed begonnen en komen dan wel 0-1 voor. In de tweede helft was het omgekeerd: we speelden beter, maar konden die derde goal niet maken. En dat is toch spijtig met de kansen die we hadden. Verrast door Eupen? Nee, zeker niet, we wisten dat ze dit konden."Weiler haalde daarna wel zijn opstelling door elkaar door Chipciu te wisselen door Doumbia, Sowah voor Capel en Heylen voor Deschacht. Een uitleg wou hij daarvoor echter niet geven. "Als ik al mijn vervangingen moet gaan uitleggen... Dat doe ik niet. Op die vraag geef ik geen antwoord", reageerde hij ferm. "Ik zag wel progressie ten opzichte van de match tegen STVV, dat is positief."

Voetbalkrant

weiler eupen

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...