Weiler: "Afstappen van idee dat Anderlecht alles moet winnen"

Anderlecht-coach René Weiler was uiteraard tevreden met de ruime zege in Praag, maar wil graag iets veranderen aan de cultuur bij Anderlecht. "Er wordt te veel over transfers gepraat."


De winst in de Europa League was precies wat Anderlecht nodig had om opnieuw rust te brengen na de soap rond het vertrek van De Maio en een mak gelijkspel tegen STVV. Maar trainer René Weiler ziet dat anders. "Of er nu weer minder druk is? Ik begrijp dat niet goed. Iedereen denkt: "wij zijn Anderlecht, wij moeten alles winnen", maar wij kunnen niet altijd winnen. Je moet accepteren dat je soms ook eens verliest. In het voetbal zijn er altijd drie mogelijkheden: winst, verlies of een gelijkspel. Trouwens wat hebben wij de voorbije twee jaar gewonnen.""Die cultuur wil ik een beetje veranderen. Ik zal altijd proberen om het hoogste te behalen met mijn spelers, maar dat idee dat we alles moeten winnen, daar moeten we van afstappen."
Over een vertrek van Praet wist Weiler gisterenavond nog niets. "Dat moet je aan het bestuur vragen. Ik kan daar niets over zeggen. Ik vind dat er hier te veel gepraat wordt over wie vertrekt en wie komt. Ik kan daar niets aan veranderen, maar ik kijk uit naar 1 september."Toen de opstelling bekend werd keken sommige supporters toch raar op maar dat bleek onterecht achteraf. 
Door het vertrek van twee basisspelers deze week moest René Weiler op zoek naar nieuwe oplossingen. 
"Op één week tijd verlies ik De Maio en Defour. Met de spelers die er wel nog waren leek een 4-4-2 de beste oplossing om offensief kansen af te dwingen en defensief het evenwicht te bewaren. Of dat mijn opstelling zal blijven in de toekomst zal nog moeten blijken. Dat zal afhangen van de tegenstander en de spelers die ik tot mijner beschikking heb", legde Weiler uit.


"De eerste helft was goed tot aan de zestienmeter, onze tweede helft was excellent", is de Zwitser tevreden, "Ik heb de ploeg gevraagd om meer aandacht te besteden aan de laatste pass en dat hebben ze uitstekend gedaan. Het was nochtans geen simpele opdracht tegen Slavia Praag." Besluit Weiler.

Sporza

weiler

Linard voorzitter van KBVB
Kawaya definitief naar KV Mechelen
Roef op weg naar Spanje
Lukasz Teodorczyk blijft wellicht bij Anderlecht
Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA

Meer nieuws...