Weiler: "Ruzie is echt niet de reden voor het vertrek van De Maio"

Sebastian De Maio gaat weg bij Anderlecht. De Fransman heeft er nog maar twee maanden gespeeld, maar heeft het nu al gezien. Hij zou niet de beste vriend zijn van René Weiler. Weiler benadrukt echter dat zijn vertrek daar niets mee te maken heeft.


Dat ontkent de Zwitserse coach zelf echter met stip. "Laat één ding duidelijk zijn: ruzie is niet de reden waarom De Maio hier vertrok. Zijn familie was nog niet één keer naar Brussel gekomen en daarom wilde hij terug naar Italië. Wij moeten het doen met de spelers die nu hier zijn", klonk het in Het Nieuwsblad.


Ondertussen moet Weiler wel opnieuw een speler laten gaan. "Ik voel de druk niet. Bij elke wedstrijd is hier druk en Anderlecht is precies altijd de grote favoriet. We gaan alles doen om ons te kwalificeren, maar als we ons niets kunnen verwijten en het lukt niet, dan zal het leven ook verder gaan. Met al die vertrekkers en nieuwkomers blijft het voorlopig moeilijk om stabiliteit te creëren, maar dat zijn de wetten van de transfermarkt."Kara Mbodji is geschorst, Sebastian De Maio vertrekt naar Fiorentina en Fabrice N'Sakala werd wegens tegenvallende prestaties niet geselecteerd. Daardoor moet René Weiler rekenen op het viertal Appiah-Dendoncker-Nuytinck-Acheampong. Vooral voor Dendoncker wordt dat aanpassen. "Geen probleem, de trainer beslist", blijft de middenvelder echter diplomatisch in Het Laatste Nieuws.
Nochtans houdt Weiler ook nog Olivier Deschacht achter de hand, maar de ancien is volgens de Zwitser fysiek nog niet klaar voor een basisplaats. "Hij kan de ploeg wel helpen als invaller", denkt Weiler. 


weiler praag

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...