Dendoncker: "Steven was een belangrijk voor het evenwicht"

RSC Anderlecht geraakte vrijdagavond niet verder dan een 0-0-gelijkspel tegen STVV. Het schitterende spel dat getoond werd tijdens de tweede helft tegen KV Kortrijk was nergens meer te bespeuren. Ook viel de afwezigheid van Steven Defour duidelijk te merken. Leander Dendoncker liet zich uit over diens vertrekt.


“Steven was belangrijk voor het evenwicht. Hij liep veel, werkte zich kapot, joeg de rest van de ploeg aan”, begint Dendoncker z’n verhaal aan Het Nieuwsblad. Voor Anderlecht zullen het nog bange dagen worden, want heel wat andere sterkhouders vertrekken mogelijk niet. Dendoncker telt alvast af naar het einde van de transferperiode.


“Nog enkele weken en het is voorbij. Ik zal niet zeggen dat we snakken naar het einde van de transferperiode, maar het wordt stilaan tijd om een vaste ploeg te vormen. Anders kan je geen automatismen kweken.” In die optiek heeft hij vooral bang dat één bepaalde ploeggenoot ook nog vertrekt. “Het zou dus jammer zijn mochten we ook Dennis Praet nog kwijtspelen.”"We blijven voorlopig in het zelfde bedje ziek als vorig seizoen", analyseerde Leander Dendoncker de 0-0 tegen STVV. "Zeker op verplaatsing komen we soms nog te slap voor de dag. Een constanter niveau halen wordt zeker één van de uitdagingen voor de rest van de competitie."

dendoncker stvv

Anderlecht zal dit weekend 'Jean Plaskie' eren
Frutos: "Bij Waasland-Beveren spelen ze goed voetbal en halen resultaten"
Dierick Christof fluit Waasland-Beveren-RSC Anderlecht
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Duits topclubs volgen Dendoncker
Assistent Sesa verdraait de waarheid
Anderlecht betaalde 1 miljoen euro voor Thelin
Filip De Wilde: "Roef kan volgend jaar weer op hoger niveau keepen"
Bruno: "Dit systeem van Frutos is modern voetbal"
Hanni terug speelklaar voor duel tegen Waasland-Beveren
Clasico in Beker van België
Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"

Meer nieuws...