Weiler: "We hadden het het moeilijk met passing op kunstgrasveld"

Ook trainer René Weiler vond een gelijkspel een terechte uitslag.


"Dit is geen ontgoocheling, want de 0-0 was verdiend voor beide ploegen. We moeten het resultaat gewoon aanvaarden. Ik hou niet van excuses, maar het klopt wel dat we het moeilijk hadden met de passing op het kunstgrasveld", zei René Weiler. 


"We zaten niet goed in de wedstrijd. Na de wissel van N'Sakala ging het iets beter. Hij heeft zeker nog een toekomst bij Anderlecht, maar je moet op elk moment klaar zijn. Aan de vertrokken Steven Defour denk ik niet meer. Hij is nu weg en dat moet je accepteren. Ik dacht dat hij vandaag nog kon spelen, maar het kan snel gaan in voetbal."


De nieuwe trainer van Anderlecht heeft ook aangegeven wie Defour moet vervangen als aanvoerder. "Sofiane Hanni moet zich nu bewijzen. Hij moet nog belangrijker worden voor de ploeg. Hij speelde tot nu toe altijd en was ook al kapitein. Daarnaast hebben we veel talentvolle jongeren. Het is nu aan hen om te tonen wat ze in hun mars hebben."De thuisploeg was het eerste halfuur baas boven baas en noopte René Weiler tot een snelle wissel. N'Sakala ging eruit en Praet kwam erin. "Neen, ik doet dat niet graag: wisselen voor de rust. Maar we lagen onder en ik voelde dat het nodig was. Ik wilde daarom niet wachten tot en met de rust en greep meteen in", aldus René Weiler over de wissel van N'Sakala voor Praet. "We moesten wat bijsturen. Het ging na de wissel ook beter. Of zo snel moeten wisselen een fout is van de coach? Dat kan je zo opvatten, maar dat boeit me eerlijk gezegd niet. Je kan altijd zoeken naar fouten van de coach."


"Wat ik van zijn match vond? Dennis had lang niet meer gespeeld en hij kan nog beter dan wat hij op Stayen liet zien. Maar hij heeft toch laten zien dat hij een nuttige speler kan zijn voor dit Anderlecht", aldus Weiler over Praet.


weiler stvv

Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"

Meer nieuws...