Weiler: "We hadden het het moeilijk met passing op kunstgrasveld"

Ook trainer René Weiler vond een gelijkspel een terechte uitslag.


"Dit is geen ontgoocheling, want de 0-0 was verdiend voor beide ploegen. We moeten het resultaat gewoon aanvaarden. Ik hou niet van excuses, maar het klopt wel dat we het moeilijk hadden met de passing op het kunstgrasveld", zei René Weiler. 


"We zaten niet goed in de wedstrijd. Na de wissel van N'Sakala ging het iets beter. Hij heeft zeker nog een toekomst bij Anderlecht, maar je moet op elk moment klaar zijn. Aan de vertrokken Steven Defour denk ik niet meer. Hij is nu weg en dat moet je accepteren. Ik dacht dat hij vandaag nog kon spelen, maar het kan snel gaan in voetbal."


De nieuwe trainer van Anderlecht heeft ook aangegeven wie Defour moet vervangen als aanvoerder. "Sofiane Hanni moet zich nu bewijzen. Hij moet nog belangrijker worden voor de ploeg. Hij speelde tot nu toe altijd en was ook al kapitein. Daarnaast hebben we veel talentvolle jongeren. Het is nu aan hen om te tonen wat ze in hun mars hebben."De thuisploeg was het eerste halfuur baas boven baas en noopte René Weiler tot een snelle wissel. N'Sakala ging eruit en Praet kwam erin. "Neen, ik doet dat niet graag: wisselen voor de rust. Maar we lagen onder en ik voelde dat het nodig was. Ik wilde daarom niet wachten tot en met de rust en greep meteen in", aldus René Weiler over de wissel van N'Sakala voor Praet. "We moesten wat bijsturen. Het ging na de wissel ook beter. Of zo snel moeten wisselen een fout is van de coach? Dat kan je zo opvatten, maar dat boeit me eerlijk gezegd niet. Je kan altijd zoeken naar fouten van de coach."


"Wat ik van zijn match vond? Dennis had lang niet meer gespeeld en hij kan nog beter dan wat hij op Stayen liet zien. Maar hij heeft toch laten zien dat hij een nuttige speler kan zijn voor dit Anderlecht", aldus Weiler over Praet.


weiler stvv

Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"

Meer nieuws...