Weiler: "Ik denk dat Defour gaat blijven"

Het ziet er naar uit dat Steven Defour nog gaat vertrekken bij Anderlecht. Tot grote frustratie van René Weiler trouwens, die zijn middenveld net op het juiste spoor had gekregen. De Zwitser hoopt dat de transfer toch nog in het water zal vallen.


Ze zitten met een dubbel gevoel bij Anderlecht. Langs de ene kant willen ze Defour graag houden, langs de andere kant zijn er afspraken gemaakt dat hij mag vertrekken voor een bedrag van 7 miljoen. En Defour zelf heeft zijn zinnen op een transfer gezet die hem binnen brengt voor de rest van zijn leven. René Weiler is - misschien tegen beter weten in - nog steeds hoopvol."Op dit moment is hij nog superprofessioneel", aldus Weiler. "Ik ben ook heel blij met wat hij al toonde. Ik heb de indruk dat hij nog met zijn hoofd hier zit. Op de rest kan ik moeilijk antwoorden. Ik hoop dat hij vrijdag opnieuw een goeie match speelt. Ik denk dat hij gaat blijven. Hij heeft hier nog een contract en dat moet je ook respecteren."
Weiler weet dat hij echter weinig te zeggen heeft in de zaak. Hij gaf zijn mening aan Defour. "Maar het is niet aan mij, de manager en de speler hebben gepraat. Ik blijf er echter bij dat je soms een contract moet respecteren. Het kan nog alle kanten op. Het zijn discussies die in alle clubs gebeuren, maar ik hoef het daarom niet leuk te vinden. Een trainer houdt er niet van. Ik hoop dat het straks gedaan is."De trainer kijkt dan ook uit naar de 1ste september. "Dan zijn alle discussies gesloten. Ik wil de beste spelers graag hier houden. Als er nog spelers vertrekken, zullen we daarna kijken wat we zullen doen", besloot hij.

Voetbalkrant

weiler defour stvv

Dendoncker: "Hadden 1 of 2 goals verdiend"
Vanhaezebrouck: "We toonden durf. Dat is de weg die we willen inslaan"
Anderlecht staat zijn mannetje, maar de sterren van PSG leggen er toch 4 in
Vandaag ook UEFA Youth League: Anderlecht - PSG
De cijfers van jubilaris Deschacht in Europa
RSCA-fans: "Aanvaarden niet langer dat we behandeld worden als dieren"
Kara: "Het is een uitdaging voor iedereen"
Speciale match voor Trebel
John van den Brom: "Wij hadden een plan om PSG te stoppen, maar het liep anders"
Hein Vanhaezebrouck doet weinig wijzigingen in basiselftal
Anderlecht reageert op oproep tot boycot in Parijs
Hein Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat mijn spelers geen angst hebben om te voetballen"
Anderlecht: "Wij partner van Ghelamco? Hebben al 1,5 jaar geen contact"
Vanhaezebrouck: "Ik verwacht dat mijn spelers zich zullen laten zien"
Nu ook officieel: Anderlecht zonder Spajic tegen PSG

Meer nieuws...