Weiler: "Ik denk dat Defour gaat blijven"

Het ziet er naar uit dat Steven Defour nog gaat vertrekken bij Anderlecht. Tot grote frustratie van René Weiler trouwens, die zijn middenveld net op het juiste spoor had gekregen. De Zwitser hoopt dat de transfer toch nog in het water zal vallen.


Ze zitten met een dubbel gevoel bij Anderlecht. Langs de ene kant willen ze Defour graag houden, langs de andere kant zijn er afspraken gemaakt dat hij mag vertrekken voor een bedrag van 7 miljoen. En Defour zelf heeft zijn zinnen op een transfer gezet die hem binnen brengt voor de rest van zijn leven. René Weiler is - misschien tegen beter weten in - nog steeds hoopvol."Op dit moment is hij nog superprofessioneel", aldus Weiler. "Ik ben ook heel blij met wat hij al toonde. Ik heb de indruk dat hij nog met zijn hoofd hier zit. Op de rest kan ik moeilijk antwoorden. Ik hoop dat hij vrijdag opnieuw een goeie match speelt. Ik denk dat hij gaat blijven. Hij heeft hier nog een contract en dat moet je ook respecteren."
Weiler weet dat hij echter weinig te zeggen heeft in de zaak. Hij gaf zijn mening aan Defour. "Maar het is niet aan mij, de manager en de speler hebben gepraat. Ik blijf er echter bij dat je soms een contract moet respecteren. Het kan nog alle kanten op. Het zijn discussies die in alle clubs gebeuren, maar ik hoef het daarom niet leuk te vinden. Een trainer houdt er niet van. Ik hoop dat het straks gedaan is."De trainer kijkt dan ook uit naar de 1ste september. "Dan zijn alle discussies gesloten. Ik wil de beste spelers graag hier houden. Als er nog spelers vertrekken, zullen we daarna kijken wat we zullen doen", besloot hij.

Voetbalkrant

weiler defour stvv

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...