Weiler: "Ik denk dat Defour gaat blijven"

Het ziet er naar uit dat Steven Defour nog gaat vertrekken bij Anderlecht. Tot grote frustratie van René Weiler trouwens, die zijn middenveld net op het juiste spoor had gekregen. De Zwitser hoopt dat de transfer toch nog in het water zal vallen.


Ze zitten met een dubbel gevoel bij Anderlecht. Langs de ene kant willen ze Defour graag houden, langs de andere kant zijn er afspraken gemaakt dat hij mag vertrekken voor een bedrag van 7 miljoen. En Defour zelf heeft zijn zinnen op een transfer gezet die hem binnen brengt voor de rest van zijn leven. René Weiler is - misschien tegen beter weten in - nog steeds hoopvol."Op dit moment is hij nog superprofessioneel", aldus Weiler. "Ik ben ook heel blij met wat hij al toonde. Ik heb de indruk dat hij nog met zijn hoofd hier zit. Op de rest kan ik moeilijk antwoorden. Ik hoop dat hij vrijdag opnieuw een goeie match speelt. Ik denk dat hij gaat blijven. Hij heeft hier nog een contract en dat moet je ook respecteren."
Weiler weet dat hij echter weinig te zeggen heeft in de zaak. Hij gaf zijn mening aan Defour. "Maar het is niet aan mij, de manager en de speler hebben gepraat. Ik blijf er echter bij dat je soms een contract moet respecteren. Het kan nog alle kanten op. Het zijn discussies die in alle clubs gebeuren, maar ik hoef het daarom niet leuk te vinden. Een trainer houdt er niet van. Ik hoop dat het straks gedaan is."De trainer kijkt dan ook uit naar de 1ste september. "Dan zijn alle discussies gesloten. Ik wil de beste spelers graag hier houden. Als er nog spelers vertrekken, zullen we daarna kijken wat we zullen doen", besloot hij.

Voetbalkrant

weiler defour stvv

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...