Weiler: "Er zijn misschien nog een tweetal spelers op komst"

Een opmerkelijk open communicatie, dat is wat René Weiler wil tot stand brengen. Maar hij is het ook beu om vragen over wanneer Anderlecht nu precies klaar gaat zijn te moeten beantwoorden. Want hij heeft er geen afdoend antwoord voor. De supporters zullen dus even moeten doorbijten.


We hebben het de laatste jaren niet meer meegemaakt: uitgenodigd worden voor een vrijdagtraining. Maar René Weiler wil het in de toekomst meer doen en ook het publiek mag zich waarschijnlijk aan enkele open trainingen gaan verwachten. Maar Weiler wil eerst nog een hoop werk verzetten. En dat doet hij liefst zonder al te veel zich met de negativiteit te moeten bezighouden.
 


Weiler: 'AUTOMATISMEN KWEKEN HEEFT TIJD NODIG'


In Neerpede leeft het gevoel dat ze minder tijd krijgen om te bouwen dan hun concurrenten. Wat de waarheid niet helemaal geweld aandoen is. Voor Anderlecht gelden nu eenmaal andere wetten, maar in tijden dat het niet goed gaat, is dat wel een pijnlijke vaststelling voor dirigenten en coaches van de club. Want er zijn nu eenmaal verzachtende omstandigheden. Acht nieuwe spelers inpassen, doe je niet zomaar op één-twee-drie. "En er zijn er misschien nog een tweetal op komst", wist Weiler te vertellen. "Het is zoals in het echte leven: je moet automatismen kweken voor je iets goed kunt. En als je denkt dat iemand dat kan op vijf weken, dan is dat toch wat snel."
 


En Weiler wil dan ook niet blijven antwoorden op transfervragen en vragen over wanneer hij klaar zal zijn. "Eén maand? Twee? De ploeg moet zich nog vormen. Ik weet niet hoeveel tijd ik nodig zal hebben. Maar het bestuur laat me ook rustig werken. Het zou maar erg zijn moest ik nu al in vraag gesteld worden", vindt hij.
En dat is wat mensen zich nu al afvragen: gaat hij genoeg tijd krijgen? Ja, dat zal hij. Want het bestuur beseft ook dat er een puinhoop dient opgeruimd te worden en daarmee zal pas echt begonnen kunnen worden als we 1 september zijn en de transfermarkt gesloten is. Tot dan zal het hopen worden dat er genoeg jongens die niet meer gebruikt kunnen worden, vertrekken. En dat de sterkhouders blijven...

Voetbalkrant

weiler

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...