Weiler: "Er zijn misschien nog een tweetal spelers op komst"

Een opmerkelijk open communicatie, dat is wat René Weiler wil tot stand brengen. Maar hij is het ook beu om vragen over wanneer Anderlecht nu precies klaar gaat zijn te moeten beantwoorden. Want hij heeft er geen afdoend antwoord voor. De supporters zullen dus even moeten doorbijten.


We hebben het de laatste jaren niet meer meegemaakt: uitgenodigd worden voor een vrijdagtraining. Maar René Weiler wil het in de toekomst meer doen en ook het publiek mag zich waarschijnlijk aan enkele open trainingen gaan verwachten. Maar Weiler wil eerst nog een hoop werk verzetten. En dat doet hij liefst zonder al te veel zich met de negativiteit te moeten bezighouden.
 


Weiler: 'AUTOMATISMEN KWEKEN HEEFT TIJD NODIG'


In Neerpede leeft het gevoel dat ze minder tijd krijgen om te bouwen dan hun concurrenten. Wat de waarheid niet helemaal geweld aandoen is. Voor Anderlecht gelden nu eenmaal andere wetten, maar in tijden dat het niet goed gaat, is dat wel een pijnlijke vaststelling voor dirigenten en coaches van de club. Want er zijn nu eenmaal verzachtende omstandigheden. Acht nieuwe spelers inpassen, doe je niet zomaar op één-twee-drie. "En er zijn er misschien nog een tweetal op komst", wist Weiler te vertellen. "Het is zoals in het echte leven: je moet automatismen kweken voor je iets goed kunt. En als je denkt dat iemand dat kan op vijf weken, dan is dat toch wat snel."
 


En Weiler wil dan ook niet blijven antwoorden op transfervragen en vragen over wanneer hij klaar zal zijn. "Eén maand? Twee? De ploeg moet zich nog vormen. Ik weet niet hoeveel tijd ik nodig zal hebben. Maar het bestuur laat me ook rustig werken. Het zou maar erg zijn moest ik nu al in vraag gesteld worden", vindt hij.
En dat is wat mensen zich nu al afvragen: gaat hij genoeg tijd krijgen? Ja, dat zal hij. Want het bestuur beseft ook dat er een puinhoop dient opgeruimd te worden en daarmee zal pas echt begonnen kunnen worden als we 1 september zijn en de transfermarkt gesloten is. Tot dan zal het hopen worden dat er genoeg jongens die niet meer gebruikt kunnen worden, vertrekken. En dat de sterkhouders blijven...

Voetbalkrant

weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...