Weiler: "Er zijn misschien nog een tweetal spelers op komst"

Een opmerkelijk open communicatie, dat is wat René Weiler wil tot stand brengen. Maar hij is het ook beu om vragen over wanneer Anderlecht nu precies klaar gaat zijn te moeten beantwoorden. Want hij heeft er geen afdoend antwoord voor. De supporters zullen dus even moeten doorbijten.


We hebben het de laatste jaren niet meer meegemaakt: uitgenodigd worden voor een vrijdagtraining. Maar René Weiler wil het in de toekomst meer doen en ook het publiek mag zich waarschijnlijk aan enkele open trainingen gaan verwachten. Maar Weiler wil eerst nog een hoop werk verzetten. En dat doet hij liefst zonder al te veel zich met de negativiteit te moeten bezighouden.
 


Weiler: 'AUTOMATISMEN KWEKEN HEEFT TIJD NODIG'


In Neerpede leeft het gevoel dat ze minder tijd krijgen om te bouwen dan hun concurrenten. Wat de waarheid niet helemaal geweld aandoen is. Voor Anderlecht gelden nu eenmaal andere wetten, maar in tijden dat het niet goed gaat, is dat wel een pijnlijke vaststelling voor dirigenten en coaches van de club. Want er zijn nu eenmaal verzachtende omstandigheden. Acht nieuwe spelers inpassen, doe je niet zomaar op één-twee-drie. "En er zijn er misschien nog een tweetal op komst", wist Weiler te vertellen. "Het is zoals in het echte leven: je moet automatismen kweken voor je iets goed kunt. En als je denkt dat iemand dat kan op vijf weken, dan is dat toch wat snel."
 


En Weiler wil dan ook niet blijven antwoorden op transfervragen en vragen over wanneer hij klaar zal zijn. "Eén maand? Twee? De ploeg moet zich nog vormen. Ik weet niet hoeveel tijd ik nodig zal hebben. Maar het bestuur laat me ook rustig werken. Het zou maar erg zijn moest ik nu al in vraag gesteld worden", vindt hij.
En dat is wat mensen zich nu al afvragen: gaat hij genoeg tijd krijgen? Ja, dat zal hij. Want het bestuur beseft ook dat er een puinhoop dient opgeruimd te worden en daarmee zal pas echt begonnen kunnen worden als we 1 september zijn en de transfermarkt gesloten is. Tot dan zal het hopen worden dat er genoeg jongens die niet meer gebruikt kunnen worden, vertrekken. En dat de sterkhouders blijven...

Voetbalkrant

weiler

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...