Weiler: "Mijn spelers zullen alles geven om deze match te winnen"

RSC Anderlecht wil zich morgen in de terugwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen de Russische vicekampioen Rostov verzekeren van een plaats in de Play-offronde, na de 2-2 van vorige week in Rusland in de heenwedstrijd. 


"Iedereen heeft vertrouwen in een goede afloop, we zijn er klaar voor. Mijn spelers zullen alles geven om deze match te winnen", blikte coach René Weiler vooruit op de persconferentie daags voor het duel.
De Brusselaars keerden uit Rostov terug met een uitstekende uitgangspositie, maar Weiler wil niet mikken op een gelijkspel. "Zoals altijd zullen we de match proberen te winnen, daar hebben we ook de capaciteiten voor. We mogen geen tegendoelpunten slikken en moeten kansen creëren om te scoren", zei de 42-jarige Zwitserse oefenmeester. "Rostov is een sterke ploeg, vooral fysiek. Dat hebben we in Rusland gezien. Ik verwacht woensdag opnieuw een gesloten wedstrijd. De spelers zullen diep moeten gaan." "Ik ben tevreden over het werk van de ploeg. Op training tonen ze dat ze technisch en tactisch mee kunnen, ze staan ook met de juiste instelling op het veld. De druk is er altijd, dat zal woensdag niet anders zijn", besloot Weiler. 
Anderlecht kan zich woensdagavond plaatsen voor de Play-offronde in de Champions League. De winnaars daarvan stoten door naar de groepsfase op het kampioenenbal, voor de verliezers is er nog het vangnet van de Europa League.


Het gespreksonderwerp nummer 1 op Anderlecht deze week is Defour. Zelfs meer dan de komst van Rostov in de voorrondes van de Champions League... Het wil toch wat zeggen over hoe belangrijk het bestuur en de technische staf Steven Defour vinden. Weiler kreeg er natuurlijk een vraag over tijdens zijn persconferentie voor de match tegen Rostov. "Defour is een goeie voetballer met wie ik al vijf weken goed heb samengewerkt. Het enige wat ik tijdens die vijf weken gemerkt heb, is dat een deel van de fans hem niet moeten. En dat is ook niet makkelijk voor mij, als coach."
Weiler doet dan ook een ultieme oproep om Defour bij Anderlecht te houden. "Ik heb nog niet gemerkt dat hij weg wil, dat zegt veel over zijn professionaliteit. Maar de speler denkt dat hij niet geliefd genoeg is. En dat is een pijnlijke conclusie."*Aanvang: . De aftrap in het Constant Vanden Stock Stadion is voorzien om 20u45, op woensdag 3 augustus. De 35-jarige Sloveen Matej Jug is door UEFA aangeduid om de wedstrijd van komende woensdag tegen FC Rostov, in goede banen te leiden. 

weiler rostov

Vanhaezebrouck: "Spijtig resultaat"
Genk graait driepunter mee bij Anderlecht
Praet scheert hoge toppen met Sampdoria
E-sporter van Anderlecht verslaat winnaar Sporza-toernooi: "Maar hij was echt goed"
Gerkens: "In de competitie geen steekjes meer laten vallen"
Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht

Meer nieuws...