Weiler: "Actief coachen is belangrijk voor een ploeg"

Met een 2-2 gelijkspel bij FC Rostov mag Anderlecht hopen op een plaats in de barrageduels voor de groepsfase van de Champions League. Voor het eerst zagen we ook dat de Zwitser emotioneel kan coachen tijdens de wedstrijd.


De trainer is dan ook tevreden over de prestatie van zijn spelers het resultaat. "Ja. Ik ben content. Ik denk dat iedereen een mooie wedstrijd heeft gezien. Ik vind dat we goed gespeeld hebben, tegen een tegenstander die toch zeer lastig te bespelen is. Het resultaat is alleszins positief. Alleen jammer dat we twee keer een voorsprong uit handen hebben gegeven. Ik heb de beelden nog niet gezien, maar ik had de indruk dat de ref de strafschop voor de 2-2 wel heel licht had gegeven. Al was de fout op zich ook onnodig. Goed, het is zo."


Steven Defour droeg de kapiteinsband. "Ik vind dat we al veel te veel gepraat hebben over die band. Ik heb het al meermaals gezegd en zal het nogmaals herhalen: ik heb méérdere kapiteins nodig. Spelers die zelf hun verantwoordelijkheid nemen. Ik heb nog twee, drie andere kandidaten in mijn hoofd, en ik wil er graag nog meer. Dat Steven de band droeg, is niet definitief. Maar het is ook veel minder belangrijk dan jullie denken."


Een pluspunt was de manier waarop de vroege openingsgoal viel. Een corner die duidelijk ingestudeerd was: dat is nieuw voor de RSCA-fans. "We hebben er heel veel op getraind. Stilstaande fases zijn van doorslaggevend belang in het moderne voetbal, dus ik vind dat niet meer dan normaal. Bovendien wisten we dat Rostov ook zeer gevaarlijk was op corners en vrijtrappen, zoals we ook gezien hebben. Wat onze goal betreft: ik ben blij voor het team dat er een goal kon vallen op onze allereerste corner. Dat doet deugd en geeft vertrouwen."
Youri Tielemans liet gisteren zijn kwaliteiten bewonderen.  "Youri heeft een mooie trap in zijn voeten. Dat was al duidelijk op training en hebben we nu ook kunnen zien tegen Rostov. Ik ben blij dat hij het tijdens de wedstrijd zo vaak heeft geprobeerd vanop afstand. En ik ben gelukkig voor hem dat hij zo'n mooie goal heeft kunnen maken."
"We waren allemaal wat nerveus, denk ik. Niemand wist wat hij kon verwachten. Aangezien de oefenwedstrijden niet veel soeps waren. Ik denk dat jullie mij nog niet zo goed kennen. (minzame grijns) Ik doe altijd zo. Ik probeer actief te coachen. Dat is belangrijk voor een ploeg. Maar je hebt gelijk, soms verandert de manier waarop ik me gedraag wel wat. Wat kan ik zeggen? Je suis qui je suis. Ik ben wie ik ben.
Niet zo zeer discussies met de vierde scheidsrechter, maar ik ben wel erg begaan met het spel. Ja, de nummer 2 van Rostov (Kalachev, red.) riep me ook wat toe. Het was sympathiek wat hij me zei, maar verder ga ik daar niet op in. We hadden geen ruzie", aldus Weiler ironisch.
De trainer wil nog niet veel kwijt over de terugmatch in Brussel. "Daar kan en wil ik niet op antwoorden. Omdat de match nog maar net is afgelopen. En omdat zulke zaken best intern besproken worden. Ik hoop dat jullie dat begrijpen. Mijn wens is om verder te bouwen op wat we nu hebben neergezet."

weiler rostov

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...