Weiler: "Nam mijn beste 18 spelers van het moment mee"

Anderlecht heeft vanavond getraind in het stadion van Rostov, waar het morgen in de derde voorronde van de Champions League speelt. Coach René Weiler gaf op de persconferentie voor de match een woordje uitleg over de niet-selectie van Stefano Okaka. Hij verwacht ook een moeiljke match tegen een goeie tegenstander.


Anderlecht reisde vandaag naar Rostov voor de start van zijn Europese seizoen. Het speelt er dinsdag tegen FK Rostov dat vorig seizoen tweede werd in Rusland.Voorafgaand op een lichte training in het stadion sprak coach René Weiler met de pers. Hij kreeg meteen de vraag voorgeschoteld waarom Okaka niet bij de selectie zat. "Ik heb daar mijn redenen voor, maar houd die liefst intern. Ik kan zeggen dat ik voor mijn beste 18 spelers van het moment koos. Je moet fysiek en mentaal in goeie conditie zijn en nu verkoos ik dus andere spelers boven Okaka."


"We zijn goed voorbereid op de match en bestudeerden Rostov, een goeie ploeg, uitgebreid. Het zegt veel dat het vorig seizoen 2e werd in Rusland. De ploeg verdedigt goed met een stevige organisatie en verloor thuis al lang niet meer. Rostov speelt voor het eerst op dit niveau en de spelers weten ook dat ze zich in de kijker zullen spelen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn. Maar wij weten hoe we het zullen aanpakken. Ik wil een goed resultaat meenemen. Wat dat is? Een zege zeker, maar een gelijkspel of een nederlaag met 1 doelpunt verschil kunnen nog goed zijn. De kwalificatie wordt over 2 matchen bepaald."Nieuwkomer Sebastian De Maio flankeerde zijn coach tijdens de babbel. "Of mijn aanwezigheid hier betekent dat ik kapitein word? Goh, dat moet de coach beslissen."


Weiler verduidelijkte: "De pers maakt daar meer van dan ik. Ik heb 2-3 spelers in mijn ploeg die kapitein kunnen zijn. Morgen zal ik dat, of wij als groep samen, beslissen."
Voor De Maio wordt het zijn Europees debuut. "Ik ben blij om mijn eerste Europese match te kunnen spelen, het is een heel belangrijke."

Vindt De Maio dat Weiler (te) hard op discipline hamert? "Overal moet je elkaar en je coach respecteren. Je kunt lachen en plezier maken als het daar de juiste tijd voor is. En je moet werken als dat moet."

Sporza

championsleauque rostov weiler demaio

Kums: "Ik denk dat we eens goed moeten samenzitten"
Hein Vanhaezebrouck: "Dit is een herhaling van vorige week"
Frank Boeckx: "Hebben de supporters in de steek gelaten"
Club Brugge deelt flinke tik uit aan Anderlecht
Kums, Kara en Trebel mogelijk toch speelklaar
Anderlecht heeft 3 miljoen euro over voor jonge Paraguayaanse middenvelder Josué Colman
Hein Vanhaezebrouck neemt drie beloften mee naar Brugge
Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen

Meer nieuws...