Weiler: "Nam mijn beste 18 spelers van het moment mee"

Anderlecht heeft vanavond getraind in het stadion van Rostov, waar het morgen in de derde voorronde van de Champions League speelt. Coach René Weiler gaf op de persconferentie voor de match een woordje uitleg over de niet-selectie van Stefano Okaka. Hij verwacht ook een moeiljke match tegen een goeie tegenstander.


Anderlecht reisde vandaag naar Rostov voor de start van zijn Europese seizoen. Het speelt er dinsdag tegen FK Rostov dat vorig seizoen tweede werd in Rusland.Voorafgaand op een lichte training in het stadion sprak coach René Weiler met de pers. Hij kreeg meteen de vraag voorgeschoteld waarom Okaka niet bij de selectie zat. "Ik heb daar mijn redenen voor, maar houd die liefst intern. Ik kan zeggen dat ik voor mijn beste 18 spelers van het moment koos. Je moet fysiek en mentaal in goeie conditie zijn en nu verkoos ik dus andere spelers boven Okaka."


"We zijn goed voorbereid op de match en bestudeerden Rostov, een goeie ploeg, uitgebreid. Het zegt veel dat het vorig seizoen 2e werd in Rusland. De ploeg verdedigt goed met een stevige organisatie en verloor thuis al lang niet meer. Rostov speelt voor het eerst op dit niveau en de spelers weten ook dat ze zich in de kijker zullen spelen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn. Maar wij weten hoe we het zullen aanpakken. Ik wil een goed resultaat meenemen. Wat dat is? Een zege zeker, maar een gelijkspel of een nederlaag met 1 doelpunt verschil kunnen nog goed zijn. De kwalificatie wordt over 2 matchen bepaald."Nieuwkomer Sebastian De Maio flankeerde zijn coach tijdens de babbel. "Of mijn aanwezigheid hier betekent dat ik kapitein word? Goh, dat moet de coach beslissen."


Weiler verduidelijkte: "De pers maakt daar meer van dan ik. Ik heb 2-3 spelers in mijn ploeg die kapitein kunnen zijn. Morgen zal ik dat, of wij als groep samen, beslissen."
Voor De Maio wordt het zijn Europees debuut. "Ik ben blij om mijn eerste Europese match te kunnen spelen, het is een heel belangrijke."

Vindt De Maio dat Weiler (te) hard op discipline hamert? "Overal moet je elkaar en je coach respecteren. Je kunt lachen en plezier maken als het daar de juiste tijd voor is. En je moet werken als dat moet."

Sporza

championsleauque rostov weiler demaio

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...