Weiler: "Nam mijn beste 18 spelers van het moment mee"

Anderlecht heeft vanavond getraind in het stadion van Rostov, waar het morgen in de derde voorronde van de Champions League speelt. Coach René Weiler gaf op de persconferentie voor de match een woordje uitleg over de niet-selectie van Stefano Okaka. Hij verwacht ook een moeiljke match tegen een goeie tegenstander.


Anderlecht reisde vandaag naar Rostov voor de start van zijn Europese seizoen. Het speelt er dinsdag tegen FK Rostov dat vorig seizoen tweede werd in Rusland.Voorafgaand op een lichte training in het stadion sprak coach René Weiler met de pers. Hij kreeg meteen de vraag voorgeschoteld waarom Okaka niet bij de selectie zat. "Ik heb daar mijn redenen voor, maar houd die liefst intern. Ik kan zeggen dat ik voor mijn beste 18 spelers van het moment koos. Je moet fysiek en mentaal in goeie conditie zijn en nu verkoos ik dus andere spelers boven Okaka."


"We zijn goed voorbereid op de match en bestudeerden Rostov, een goeie ploeg, uitgebreid. Het zegt veel dat het vorig seizoen 2e werd in Rusland. De ploeg verdedigt goed met een stevige organisatie en verloor thuis al lang niet meer. Rostov speelt voor het eerst op dit niveau en de spelers weten ook dat ze zich in de kijker zullen spelen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn. Maar wij weten hoe we het zullen aanpakken. Ik wil een goed resultaat meenemen. Wat dat is? Een zege zeker, maar een gelijkspel of een nederlaag met 1 doelpunt verschil kunnen nog goed zijn. De kwalificatie wordt over 2 matchen bepaald."Nieuwkomer Sebastian De Maio flankeerde zijn coach tijdens de babbel. "Of mijn aanwezigheid hier betekent dat ik kapitein word? Goh, dat moet de coach beslissen."


Weiler verduidelijkte: "De pers maakt daar meer van dan ik. Ik heb 2-3 spelers in mijn ploeg die kapitein kunnen zijn. Morgen zal ik dat, of wij als groep samen, beslissen."
Voor De Maio wordt het zijn Europees debuut. "Ik ben blij om mijn eerste Europese match te kunnen spelen, het is een heel belangrijke."

Vindt De Maio dat Weiler (te) hard op discipline hamert? "Overal moet je elkaar en je coach respecteren. Je kunt lachen en plezier maken als het daar de juiste tijd voor is. En je moet werken als dat moet."

Sporza

championsleauque rostov weiler demaio

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...