Weiler: "Nam mijn beste 18 spelers van het moment mee"

Anderlecht heeft vanavond getraind in het stadion van Rostov, waar het morgen in de derde voorronde van de Champions League speelt. Coach René Weiler gaf op de persconferentie voor de match een woordje uitleg over de niet-selectie van Stefano Okaka. Hij verwacht ook een moeiljke match tegen een goeie tegenstander.


Anderlecht reisde vandaag naar Rostov voor de start van zijn Europese seizoen. Het speelt er dinsdag tegen FK Rostov dat vorig seizoen tweede werd in Rusland.Voorafgaand op een lichte training in het stadion sprak coach René Weiler met de pers. Hij kreeg meteen de vraag voorgeschoteld waarom Okaka niet bij de selectie zat. "Ik heb daar mijn redenen voor, maar houd die liefst intern. Ik kan zeggen dat ik voor mijn beste 18 spelers van het moment koos. Je moet fysiek en mentaal in goeie conditie zijn en nu verkoos ik dus andere spelers boven Okaka."


"We zijn goed voorbereid op de match en bestudeerden Rostov, een goeie ploeg, uitgebreid. Het zegt veel dat het vorig seizoen 2e werd in Rusland. De ploeg verdedigt goed met een stevige organisatie en verloor thuis al lang niet meer. Rostov speelt voor het eerst op dit niveau en de spelers weten ook dat ze zich in de kijker zullen spelen. Ze zullen heel gemotiveerd zijn. Maar wij weten hoe we het zullen aanpakken. Ik wil een goed resultaat meenemen. Wat dat is? Een zege zeker, maar een gelijkspel of een nederlaag met 1 doelpunt verschil kunnen nog goed zijn. De kwalificatie wordt over 2 matchen bepaald."Nieuwkomer Sebastian De Maio flankeerde zijn coach tijdens de babbel. "Of mijn aanwezigheid hier betekent dat ik kapitein word? Goh, dat moet de coach beslissen."


Weiler verduidelijkte: "De pers maakt daar meer van dan ik. Ik heb 2-3 spelers in mijn ploeg die kapitein kunnen zijn. Morgen zal ik dat, of wij als groep samen, beslissen."
Voor De Maio wordt het zijn Europees debuut. "Ik ben blij om mijn eerste Europese match te kunnen spelen, het is een heel belangrijke."

Vindt De Maio dat Weiler (te) hard op discipline hamert? "Overal moet je elkaar en je coach respecteren. Je kunt lachen en plezier maken als het daar de juiste tijd voor is. En je moet werken als dat moet."

Sporza

championsleauque rostov weiler demaio

Ghelamco kiest nieuwe strategie voor Eurostadion
Anderlecht wil zeker nog 2 a 3 versterkingen
Spajic en Obradovic opgeroepen voor Servië
Gaat Deportivo Anderlecht verlossen van Capel?
Vanden Borre: "Vastbesloten om terug te keren"
Portugese rechtsback in beeld bij Anderlecht
Silvère Ganvoula wordt wellicht uitgeleend
Deadline Dendoncker verstreken, hij blijft wellicht
Mulder: "Dendoncker is er niet met zijn gedachten bij"
Dendoncker blijft hopen op Everton
Hanni: "Het is nooit een evidente wedstrijd tegen Charleroi"
Anderlecht probeert wel, maar de bal wil er niet in
Jupiler Pro League: "Vergissingen van Videoref onaanvaardbaar"
Fans appreciëren gebaar van Teodorczyk
Kara: "Ik heb alles tegen elkaar afgewogen en besloot te blijven"

Meer nieuws...