Weiler: "Het is mijn taak om pakweg Tielemans beter te maken"

RSC Anderlecht heeft nog een pak transferwerk op de plank liggen wil het dit seizoen de strijd met titelverdediger Club Brugge aangaan. En dat beseft coach René Weiler maar al te goed.


De druk op de opvolger van Besnik Hasi zal groot zijn, al relativeert hij zijn rol. "Men praat te vaak over de trainer", vindt Weiler in Het Nieuwsblad. "Michael Schumacher werd F1-kampioen in een Ferrari en niet in een Fiat", maakt de Zwitser een opvallende vergelijking. "De beste ruiter raakt ook niet over de hindernissen als zijn paard niet goed genoeg is. Ik verschuil mij nu niet, maar elke coach heeft de juiste kwaliteit nodig."


"Als evenwel de juiste versterkingen komen, dan hebben we voldoende kwaliteit om prijzen te winnen, dat is zeker. En het is ook de taak van een coach om spelers als pakweg Tielemans nog beter te maken. Ik kan dat, dat heb ik bewezen", aldus Weiler.“Natuurlijk is een contract van twee jaar bij Anderlecht een geweldige uitdaging voor een jonge trainer van Nürnberg", vat Weiler aan. "Ik was nooit een carričreplanner. Ik beschouwde elke job, ook bij de jeugd, als een uitdaging. Het grote verschil is dat Anderlecht een grotere club is, met veel grandeur. Daarnaast is Belgiė nieuw voor mij. In essentie is voetbal overal hetzelfde", vindt de Zwitser. "Hier is het wel wat technischer dan in Duitsland, maar overal wordt het fysieke aspect belangrijker. Vooral het collectief bepaalt je kracht, dat werd op het EK nogmaals bevestigd. Kijk maar naar Wales, IJsland, zelfs Portugal... Daar wil ik met Anderlecht ook naartoe. Overal waar ik werkte, was het hoofddoel een hechte groep te smeden."


Weiler; 'WE ZIJN NIET KLAAR VOOR ROSTOV'


Zijn officiele debuut als Anderlecht-coach is met de levensbelangrijke wedstrijd op FK Rostov alvast niet van de poes. "Dat is zeker geen cadeau, want we zijn niet klaar. Ik heb nog een paar weken nodig, we wachten nog op enkele versterkingen ook. Een linksachter, een centrale verdediger en een spits wil ik er nog bij, ja. Maar het is nu eenmaal zo. Ik beschouw die wedstrijd ook niet als een examen voor de nieuwe, onbekende coach van Anderlecht", houdt Weiler de druk af. "Het resultaat van een match wordt vaak te belangrijk gemaakt. Men kan nu eenmaal niet elke match winnen. Het gaat om het werk dat verricht wordt. Niet alleen door de coach, maar door de hele club.” 

Voetbalkrant

weiler

Michel Verschueren opgenomen in het ziekenhuis
Hanni: "We hadden dit seizoensbegin niet verwacht"
Dendoncker: "Moeten iets rechtzetten tegenover de supporters"
Weiler: "Het is duidelijk dat we nog spelers nodig hebben"
Anderlecht verliest nu ook van STVV
Davy Roef wellicht naar Exelsior Rotterdam
Anderlecht volgt Franse spits van Saint-Etienne
Teodorczyk twijfelachtig tegen STVV
Kara: "Ben er zeker van dat we zullen terugslaan"
Pieter Gerkens: "Ik zal mijn slag wel slaan op het veld"
Toch geen huurbeurt voor Ganvoula
Hoopt Benfica Svilar Gratis binnen te halen?
Wim Smet fluit Anderlecht - Sint-Truiden
Lens weet niets van Capel
Trebel wellicht out Chipciu twijfelachtig

Meer nieuws...