Weiler: "Het collectief gaat boven elk individueel belang"

De voorbereiding voor RSC Anderlecht is bijna voorbij want morgen wacht hun eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen al. Dan moeten ze uit in Rostov een goede uitgangspositie proberen te bemachtigen in de Champions League voorronde. Makkelijker gezegd dan gedaan. 


Daarom zet Weiler nu alles op alles om zo snel mogelijk één hechte groep te creëren. Zo getuigt hij tegenover Het Nieuwsblad.  “Overal waar ik werkte, was het hoofddoel een hechte groep smeden. Hét grote probleem hier? Daar laat ik mij niet over uit. Dat een speler als Vanden Borre vertrokken is, waarom een speler nog wel of niet bruikbaar is, heeft altijd meerdere redenen. De een is te jong, bij de ander is het karakterieel, of zijn positie... Er is één hoofdregel: het collectief gaat boven elk individueel belang.” Stelt de Zwitserse oefenmeester duidelijk. 


Maar Weiler beseft ook dat hij het niet alleen kan.  “Ik luister ook graag naar de spelers, maar ik ben vooral direct en eerlijk. Dat zegt iedereen toch. Vooral eerlijk. Direct zijn heeft geen zin als je niet écht meent wat je zegt. Dat je zegt: je speelt niet omdat het zal regenen. Ik heb liever dat spelers achteraf zeggen dat ik eerlijk was, dan dat ik vriendelijk was. Of ik een strenge coach ben? Laat het mij zo stellen: ( tekent een kader) hier buiten mag men niet. Daar ben ik duidelijk in. Wie buiten deze lijnen kleurt, weet wat hem te wachten staat. O ja. Eén groep, één doel. En ik probeer vooral zelf het goede voorbeeld te geven”, besluit Weiler. Een gebrek aan consequentie kan je hem alvast niet verwijten.VoetbalBelgië

weiler

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...