Weiler: "Het collectief gaat boven elk individueel belang"

De voorbereiding voor RSC Anderlecht is bijna voorbij want morgen wacht hun eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen al. Dan moeten ze uit in Rostov een goede uitgangspositie proberen te bemachtigen in de Champions League voorronde. Makkelijker gezegd dan gedaan. 


Daarom zet Weiler nu alles op alles om zo snel mogelijk één hechte groep te creëren. Zo getuigt hij tegenover Het Nieuwsblad.  “Overal waar ik werkte, was het hoofddoel een hechte groep smeden. Hét grote probleem hier? Daar laat ik mij niet over uit. Dat een speler als Vanden Borre vertrokken is, waarom een speler nog wel of niet bruikbaar is, heeft altijd meerdere redenen. De een is te jong, bij de ander is het karakterieel, of zijn positie... Er is één hoofdregel: het collectief gaat boven elk individueel belang.” Stelt de Zwitserse oefenmeester duidelijk. 


Maar Weiler beseft ook dat hij het niet alleen kan.  “Ik luister ook graag naar de spelers, maar ik ben vooral direct en eerlijk. Dat zegt iedereen toch. Vooral eerlijk. Direct zijn heeft geen zin als je niet écht meent wat je zegt. Dat je zegt: je speelt niet omdat het zal regenen. Ik heb liever dat spelers achteraf zeggen dat ik eerlijk was, dan dat ik vriendelijk was. Of ik een strenge coach ben? Laat het mij zo stellen: ( tekent een kader) hier buiten mag men niet. Daar ben ik duidelijk in. Wie buiten deze lijnen kleurt, weet wat hem te wachten staat. O ja. Eén groep, één doel. En ik probeer vooral zelf het goede voorbeeld te geven”, besluit Weiler. Een gebrek aan consequentie kan je hem alvast niet verwijten.VoetbalBelgië

weiler

Gerkens: "Alleen door samen te werken geraken we hier uit"
Boze RSCA-fans wachten spelers op in Neerpede
De RSCA-dames doen wel wat ze moeten doen 'winnen'
Vanhaezebrouck: "Ik kan supporters begrijpen"
Anderlecht blijft ook op Stayen in hetzelfde bedje doodziek
Anderlecht-fans leggen match 10 minuten stil met vuurwerk
Peter Vandenbempt: "Spelers vielen achterover van verbazing, ze wisten van niets"
Kara fit voor Play-Offs
Deschacht wil gesprek met Coucke
Verboomen fluit STVV - Anderlecht
Zeven beloften in selectie tegen STVV
Geen Markovic en Trebel tegen STVV
Deschacht meldde zich ziek
Vanhaezebrouck: "De spelersgroep steunt me nog"
Vanhaezebrouck: "Ik heb een reactie gezien op training"

Meer nieuws...