Weiler: "Het collectief gaat boven elk individueel belang"

De voorbereiding voor RSC Anderlecht is bijna voorbij want morgen wacht hun eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen al. Dan moeten ze uit in Rostov een goede uitgangspositie proberen te bemachtigen in de Champions League voorronde. Makkelijker gezegd dan gedaan. 


Daarom zet Weiler nu alles op alles om zo snel mogelijk één hechte groep te creëren. Zo getuigt hij tegenover Het Nieuwsblad.  “Overal waar ik werkte, was het hoofddoel een hechte groep smeden. Hét grote probleem hier? Daar laat ik mij niet over uit. Dat een speler als Vanden Borre vertrokken is, waarom een speler nog wel of niet bruikbaar is, heeft altijd meerdere redenen. De een is te jong, bij de ander is het karakterieel, of zijn positie... Er is één hoofdregel: het collectief gaat boven elk individueel belang.” Stelt de Zwitserse oefenmeester duidelijk. 


Maar Weiler beseft ook dat hij het niet alleen kan.  “Ik luister ook graag naar de spelers, maar ik ben vooral direct en eerlijk. Dat zegt iedereen toch. Vooral eerlijk. Direct zijn heeft geen zin als je niet écht meent wat je zegt. Dat je zegt: je speelt niet omdat het zal regenen. Ik heb liever dat spelers achteraf zeggen dat ik eerlijk was, dan dat ik vriendelijk was. Of ik een strenge coach ben? Laat het mij zo stellen: ( tekent een kader) hier buiten mag men niet. Daar ben ik duidelijk in. Wie buiten deze lijnen kleurt, weet wat hem te wachten staat. O ja. Eén groep, één doel. En ik probeer vooral zelf het goede voorbeeld te geven”, besluit Weiler. Een gebrek aan consequentie kan je hem alvast niet verwijten.VoetbalBelgië

weiler

Kums: "We waren nochtans goed begonnen"
Anderlecht geeft niet thuis tegen Charleroi
RSC Anderlecht boekt recordopbrengst van 104,5 miljoen euro
Anderlecht doet mooi eerbetoon aan Wasilewski
Najar speelt na maanden blessureleed weer een voetbalmatch
Thelin en Leya Iseka kunnen niet meteen terug
Fans stemmen Philippe Albert in beste Newcastle-elftal aller tijden
Van Holsbeeck: "Dat hebben we verkeerd ingeschat met Weiler"
Ghelamco: "Mini versie Eurostadion op maat van Anderlecht"
Intresse in Nicolae Stanciu neemt toe
RSC Anderlecht - Charleroi is volledig uitverkocht
Anderlecht doet bijzonder goede zaak in Super League
Van Holsbeeck: "Hein is ook een meester in zijn communicatie"
Anderlecht wellicht zonder Kara tegen Charleroi
Hein Vanhaezebrouck: "Charleroi heeft bijna geen zwakke punten"

Meer nieuws...