Van Holsbeeck: "Vaststellen dat Zenit het dubbele of driedubbele biedt voor Robert Mak"

Anderlecht bevestigde dinsdag dat Alexandru Chipciu de club komt versterken. Paars-Wit mikt daarnaast op nog enkele versterkingen. Het greep de voorbije dagen wel naast één van zijn doelwitten. Dat bevestigt Herman Van Holsbeeck. Zenit Sint-Petersburg strooide roet in het eten van Anderlecht. "We hebben wat ongeluk gehad met Robert Mak. Als Zenit het dubbele of zelfs het driedubbele biedt dan ons, dan moet je vaststellen dat hij niet haalbaar is. Maar wij gaan ons voor het einde van augustus wel nog versterken", aldus Van Holsbeeck tegenover VTM Nieuws.


Voor die versterkingen mikt Anderlecht op twee posities. "De coach vraagt voornamelijk naar een vleugelspeler voor de rechterkant. Ook een verdediger mag erbij komen, die zowel op links als centraal kan spelen."


Van Holsbeeck is formeel: Anderlecht zal zich voor eind augustus nog versterken. "We zijn nog niet klaar met onze transfers. De coach vraagt voornamelijk naar een vleugelspeler voor de rechterkant. Ook een verdediger mag erbij komen, die zowel op links als centraal kan spelen."
Dat Steven Defour en Dennis Praet willen vertrekken bij Anderlecht, is een publiek geheim. Van Holsbeeck: "Defour staat nog drie jaar onder contract, Praet nog één. Voor een transfer zijn er drie partijen nodig. Wanneer één van die partijen zich niet goed voelt bij de transfer, gaat de deal niet door. Praet had vorig jaar ook al aangegeven dat hij wou vertrekken, maar de transferperiode duurt tot 31 augustus."


Van Holsbeeck wil Defour het liefst aan boord houden. "Absoluut. Ik voel ook dat hij op scherp staat met de nieuwe coach. Ik reken op hem om deze groep nog meer op sleeptouw te nemen. Trouwens er moet niemand vertrekken wij hebben voldoende middelen om te investeren in een nieuwe ploeg. En ik en het bestuur weten dat een nieuwe ploeg vormen geld kost. Al is het natuurlijk mooi mee genomen wanneer we een mooie uitgaande transfer kunnen realiseren."


“We hebben ook geleerd dat als je jonge spelers wil laten renderen, dat je ze dan moet omringen met ervaring. Spelers moet je ook op het juiste moment verkopen. We hebben vorig jaar voor 35 miljoen euro verkocht en het kan zijn dat we dit jaar weinig verkopen. Dat is dan met de bedoeling om de Tielemansen, Dendonckers en Leye Iseka’s beter te maken”, besluit de manager. 


VoetbalNieuws

vanholsbeeck

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...