Van Holsbeeck: "Vaststellen dat Zenit het dubbele of driedubbele biedt voor Robert Mak"

Anderlecht bevestigde dinsdag dat Alexandru Chipciu de club komt versterken. Paars-Wit mikt daarnaast op nog enkele versterkingen. Het greep de voorbije dagen wel naast één van zijn doelwitten. Dat bevestigt Herman Van Holsbeeck. Zenit Sint-Petersburg strooide roet in het eten van Anderlecht. "We hebben wat ongeluk gehad met Robert Mak. Als Zenit het dubbele of zelfs het driedubbele biedt dan ons, dan moet je vaststellen dat hij niet haalbaar is. Maar wij gaan ons voor het einde van augustus wel nog versterken", aldus Van Holsbeeck tegenover VTM Nieuws.


Voor die versterkingen mikt Anderlecht op twee posities. "De coach vraagt voornamelijk naar een vleugelspeler voor de rechterkant. Ook een verdediger mag erbij komen, die zowel op links als centraal kan spelen."


Van Holsbeeck is formeel: Anderlecht zal zich voor eind augustus nog versterken. "We zijn nog niet klaar met onze transfers. De coach vraagt voornamelijk naar een vleugelspeler voor de rechterkant. Ook een verdediger mag erbij komen, die zowel op links als centraal kan spelen."
Dat Steven Defour en Dennis Praet willen vertrekken bij Anderlecht, is een publiek geheim. Van Holsbeeck: "Defour staat nog drie jaar onder contract, Praet nog één. Voor een transfer zijn er drie partijen nodig. Wanneer één van die partijen zich niet goed voelt bij de transfer, gaat de deal niet door. Praet had vorig jaar ook al aangegeven dat hij wou vertrekken, maar de transferperiode duurt tot 31 augustus."


Van Holsbeeck wil Defour het liefst aan boord houden. "Absoluut. Ik voel ook dat hij op scherp staat met de nieuwe coach. Ik reken op hem om deze groep nog meer op sleeptouw te nemen. Trouwens er moet niemand vertrekken wij hebben voldoende middelen om te investeren in een nieuwe ploeg. En ik en het bestuur weten dat een nieuwe ploeg vormen geld kost. Al is het natuurlijk mooi mee genomen wanneer we een mooie uitgaande transfer kunnen realiseren."


“We hebben ook geleerd dat als je jonge spelers wil laten renderen, dat je ze dan moet omringen met ervaring. Spelers moet je ook op het juiste moment verkopen. We hebben vorig jaar voor 35 miljoen euro verkocht en het kan zijn dat we dit jaar weinig verkopen. Dat is dan met de bedoeling om de Tielemansen, Dendonckers en Leye Iseka’s beter te maken”, besluit de manager. 


VoetbalNieuws

vanholsbeeck

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...