Manager Roef: "Anderlecht is altijd heel duidelijk en eerlijk geweest met Davy"

RSC Anderlecht begint het komende seizoen met een andere doelman. Niet Silvio Proto, maar Davy Roef staat onder de lat. De jonge doelman krijgt dan toch zijn kans bij paars-wit.


"Een logische evolutie", vertelt zijn makelaar Evert Maeschalck in Sport/Voetbalmagazine. "En alles gebeurde in overleg met Anderlecht. Om de zes maanden maakten we samen met het bestuur een evaluatie. Voor ons was het belangrijk om geen stappen over te slaan."


Er klonken eerder al geruchten dat Roef het wachten beu was en dacht aan een vertrek. "Oud-Heverlee Leuven? Beerschot-Wilrijk? Dat is nooit een optie geweest, laat staan dat er serieus over gesproken is. Anderlecht is altijd heel duidelijk en eerlijk geweest in zijn communicatie naar Davy.""We wisten min of meer wanneer Anderlecht voluit voor hem zou gaan. En van zijn kant besefte hij dat hij met Proto een monument voor zich had, voor wie hij respect moest hebben en van wie hij zaken kon opsteken. Zolang het verhaal van de club en de speler gelijkloopt, heb je geen probleem. Maar het geduld van Davy was niet eindeloos. Het moment was aangebroken om knopen door te hakken. Het was nummer één worden op Anderlecht of een club vinden waar hij op huurbasis voldoende speelminuten zou krijgen. Is dit nu het perfecte moment om er bij Anderlecht aan te beginnen? Vraag mij dat binnen zes maanden of een jaar", vertelt hij.

Voetbalprimeur

roef

Plukt Preud'homme trainer weg bij Anderlecht?
Sels: "Ik kreeg altijd de boetes van Saïef toegestuurd"
Vanhaezebrouck: "Anderlecht zie ik op dit moment als een terreinwagen"
Hein Vanhaezebrouck: "Ik moet Herman Van Holsbeeck bedanken"
Nieuwe grasmat is geplaatst
Andy Najar: "Ik had nooit mogen spelen tegen Bayern München"
Stanciu vandaag van Sparta Praag
Vranjes wil naar Anderlecht
Dames op winterstage in Valencia
RSC Anderlecht bezoekt morgen Autosalon
Frutos duikt weer op in Neerpede
Anderlecht doet bod Ognjen Vranjes van AEK Athene
Anthony Vanden Borre mag niet terug naar Anderlecht
Najar: "Ja ik heb geweend, het was een zware periode voor mij"
Scheidsrechter Luc Wouters bergt na 15 jaar zijn fluitje op

Meer nieuws...