Anderlecht vertrekt vandaag op stage in Oostenrijk zonder Kara

Vanaf maandag vertoeft Anderlecht in het Oostenrijkse Stegersbach voor een zes dagen durende oefenstage. Van 11 tot 16 juli zal RSC Anderlecht zich daar klaarstomen voor de levensbelangrijke kwalificaties voor de Champions League. Een opvallende naam zal niet op het vliegtuig stappen. 


Kara Mbodj (foto), die kampt met een knieblessure, zet zijn revalidatie verder in België. De Senegalese verdediger kreeg hiervoor de toestemming van coach René Weiler. Dennis Praet (lies) reist wel mee naar Oostenrijk.
Andere opvallende afwezigen zijn Iseka, De Medina, Faes, Bastien, Kawaya en Dodi Lukebakio, aldus Het Laatste Nieuws. De youngsters blijven apart trainen waar onder meer ook Ibrahima Conté deel van uitmaken. 
Hiermee wil Weiler duidelijk maken dat de talentrijke jeugd geen cadeau's krijgen. Frutos zal de achtergebleven jongeren begeleiden.De afgelopen dagen en weken werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Okaka, Praet, Defour en Kara, maar het viertal loopt nog steeds rond op Neerpede. Volgens Het Laatste Nieuws ziet het ernaar uit dat niemand nog mag vertrekken, tot er zekerheid bestaat over de al dan niet kwalificatie voor de Champions League. Half augustus zou er een nieuwe balans worden opgemaakt.


Ondertussen geniet Weiler, die nog heel wat werk op de plank heeft liggen, het nodige respect van de spelersgroep: “Onze nieuwe coach praat niet veel, maar als hij iets zegt, is het er wel telkens op”, vertelt een speler aan de krant. Benieuwd of de Zwitser zijn ploeg klaar krijgt. 


oefenstage oostenrijk kara

Hein Vanhaezebrouck: "Ik ga daar niets over zeggen"
Frutos: "Mijn taak nu om de ploeg klaar te stomen"
Frutos spreekt deze middag met pers
Frank de Boer staat open voor gesprek met RSCA
Hein Vanhaezebrouck bovenaan verlanglijstje
AA Gent-voorzitter: "Hein heeft het laatste woord"
Anderlecht Fan Board: "Al hadden we 10 punten meer,we waren spelniveau beu"
Najar nog minstens zes weken aan de kant
Weiler krijgt van Anderlecht nog 400.000 euro
Steegen: "Reactie Roger Vanden Stock was pure emotie"
RSCA-fans planden nog hardere acties
Enkele spelers: "Laat dit niet gebeuren,wij spelen slecht, niet René"
Opvallend: RSCA van Weiler schiet meest op doel en heeft meeste kansen dit seizoen
Anderlecht gaat grote jeugdtalenten anders begeleiden
Van Holsbeeck: "Wij hadden financieel betere aanbiedingen voor Tielemans"

Meer nieuws...