Anderlecht vertrekt vandaag op stage in Oostenrijk zonder Kara

Vanaf maandag vertoeft Anderlecht in het Oostenrijkse Stegersbach voor een zes dagen durende oefenstage. Van 11 tot 16 juli zal RSC Anderlecht zich daar klaarstomen voor de levensbelangrijke kwalificaties voor de Champions League. Een opvallende naam zal niet op het vliegtuig stappen. 


Kara Mbodj (foto), die kampt met een knieblessure, zet zijn revalidatie verder in België. De Senegalese verdediger kreeg hiervoor de toestemming van coach René Weiler. Dennis Praet (lies) reist wel mee naar Oostenrijk.
Andere opvallende afwezigen zijn Iseka, De Medina, Faes, Bastien, Kawaya en Dodi Lukebakio, aldus Het Laatste Nieuws. De youngsters blijven apart trainen waar onder meer ook Ibrahima Conté deel van uitmaken. 
Hiermee wil Weiler duidelijk maken dat de talentrijke jeugd geen cadeau's krijgen. Frutos zal de achtergebleven jongeren begeleiden.De afgelopen dagen en weken werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Okaka, Praet, Defour en Kara, maar het viertal loopt nog steeds rond op Neerpede. Volgens Het Laatste Nieuws ziet het ernaar uit dat niemand nog mag vertrekken, tot er zekerheid bestaat over de al dan niet kwalificatie voor de Champions League. Half augustus zou er een nieuwe balans worden opgemaakt.


Ondertussen geniet Weiler, die nog heel wat werk op de plank heeft liggen, het nodige respect van de spelersgroep: “Onze nieuwe coach praat niet veel, maar als hij iets zegt, is het er wel telkens op”, vertelt een speler aan de krant. Benieuwd of de Zwitser zijn ploeg klaar krijgt. 


oefenstage oostenrijk kara

Van Holsbeeck: "Gaan ervan uit dat Svilar volgend jaar zeker titularis wordt"
Unieke Brusselse derby op RSCA-fanday
Gaat Anderlecht voor deze dure Argentijnse verdediger?
Vader Kums: "Het verlangen om terug te keren naar Anderlecht was groot"
Van Holsbeeck: "Het dossier Mata werd te gecompliceerd"
Jonathan Lardot fluit Antwerp - Anderlecht
Anderlecht heeft defensieve versterking nodig!
Najar zeker niet fit voor duel tegen Antwerp
Dendoncker fit voor duel tegen Antwerp
Oma Kums trots op kleinzoon
Ook Sevilla heeft Kara op hun lijstje staan
Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geïntegreerd in deze fijne groep"

Meer nieuws...