Anderlecht vertrekt vandaag op stage in Oostenrijk zonder Kara

Vanaf maandag vertoeft Anderlecht in het Oostenrijkse Stegersbach voor een zes dagen durende oefenstage. Van 11 tot 16 juli zal RSC Anderlecht zich daar klaarstomen voor de levensbelangrijke kwalificaties voor de Champions League. Een opvallende naam zal niet op het vliegtuig stappen. 


Kara Mbodj (foto), die kampt met een knieblessure, zet zijn revalidatie verder in België. De Senegalese verdediger kreeg hiervoor de toestemming van coach René Weiler. Dennis Praet (lies) reist wel mee naar Oostenrijk.
Andere opvallende afwezigen zijn Iseka, De Medina, Faes, Bastien, Kawaya en Dodi Lukebakio, aldus Het Laatste Nieuws. De youngsters blijven apart trainen waar onder meer ook Ibrahima Conté deel van uitmaken. 
Hiermee wil Weiler duidelijk maken dat de talentrijke jeugd geen cadeau's krijgen. Frutos zal de achtergebleven jongeren begeleiden.De afgelopen dagen en weken werd er druk gespeculeerd over de toekomst van Okaka, Praet, Defour en Kara, maar het viertal loopt nog steeds rond op Neerpede. Volgens Het Laatste Nieuws ziet het ernaar uit dat niemand nog mag vertrekken, tot er zekerheid bestaat over de al dan niet kwalificatie voor de Champions League. Half augustus zou er een nieuwe balans worden opgemaakt.


Ondertussen geniet Weiler, die nog heel wat werk op de plank heeft liggen, het nodige respect van de spelersgroep: “Onze nieuwe coach praat niet veel, maar als hij iets zegt, is het er wel telkens op”, vertelt een speler aan de krant. Benieuwd of de Zwitser zijn ploeg klaar krijgt. 


oefenstage oostenrijk kara

Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera

Meer nieuws...