RSC Anderlecht: "Uitspraken van de minister zijn verrassend"

Voetbalclub Anderlecht reageert verrast op het interview met Brussels minister van begroting Guy Vanhengel. Daarin haalt de minister fors uit naar de operationeel manager van RSCA , Jo Van Biesbroeck, die hij ‘een olifant in een porseleinwinkel’ noemt.


“De uitspraken van de minister zijn verrassend”, klinkt het bij de club. “Zeker omdat we nog aan het onderhandelen zijn. Het akkoord dat we op 28 oktober 2015 getekend hebben is een principeakkoord. We willen er zeker van zijn dat we in het stadion voldoende mogelijkheden hebben qua kijkcomfort, seating en catering.”


De club onderhandelt daar op dit moment nog over met bouwheer Ghelamco. Ook de huurprijs zou daarbij een belangrijke rol spelen, Anderlecht betaalt 9,7 miljoen euro per jaar aan Ghelamco voor het nieuwe stadion, maar daar wil de club geen commentaar over kwijt.In het interview haalt Guy Vanhengel fors uit naar de operationeel manager van Anderlecht, Jo Van Biesbroeck: “Van Biesbroeck is bij Anderlecht neergestreken als een olifant in een porseleinwinkel. Hij heeft de gewoonte om te onderhandelen met internationale financiers en brouwerijen toen hij bij AB InBev werkte. Dat is een keihard bedrijf. De maatschappelijke verantwoordelijkheid die bij investeren komt kijken is iets wat die mens compleet ontgaat. Als je het gewoon bent om bier te verkopen trek je het je niet aan of de mensen zat zijn of niet. Het niet halen van de EK 2020-deadline is louter een onderhandelingsstrategie voor betere voorwaarden.”


Maar wat betreft die uitspraken onthoudt de club zich van commentaar, met uitzondering dat de uitspraken “verrassend zijn”.

Brusselnieuws

eurostadion rsca vanhengel vanbiesbroeck

Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
René Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie
Najar pas na winterstop terug in actie
Anderlecht praat met Bracelona over Vermaelen
Bayern zonder enkele grote namen
Jan Mulder: "Slechts 100 miljoen voor een club als Anderlecht? Dat is al te gortig"
Anderlecht ontkent problemen Emilio Ferrera
Engelse ref tegen Bayern
Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"

Meer nieuws...