Proto: "Het zal niet makkelijk worden voor Roef om mij te vervangen"

Het zal even wennen worden om Sylvio Proto niet meer in doel te zien staan bij Anderlecht. De doelman verhuisde naar KV Oostende.


Proto zal bij Anderlecht in doel vervangen worden door de jonge Davy Roef. “Ik heb vorig seizoen bij Anderlecht, mijn beste seizoen ooit gespeeld. Het zal niet makkelijk worden voor hem”, zegt Proto in Sport/Voetbalmagazine.
“Veel mensen konden niet begrijpen dat ik moest vertrekken. Blijkbaar was mijn tijd bij Anderlecht voorbij. Maar geen probleem voor mij, ik wens Roef heel veel succes toe dit seizoen.”


Na elf jaar voor Anderlecht gevoetbald te hebben, zit het tijdperk van Silvio Proto bij de Brusselaars erop. De veteraan gaat bij KV Oostende aan de slag. Nochtans was er ook heel wat interesse uit het buitenland.
Onder meer Mainz en Olympiakos hadden Proto in het vizier. Tot een transfer naar het buitenland kwam het niet. De doelman had blijkbaar andere plannen."Een buitenlands avontuur is nooit een doel op zich geweest in mijn carrière. Voor mij telt een ding: het welzijn van mijn vrouw en kinderen. Zouden zij gelukkig geweest zijn in een vreemd land? Dat denk ik niet. In België wel."Proto koos dus voor KV Oostende. "We kunnen in Waterloo blijven wonen, de kinderen hoeven hun schoolvriendjes niet op te geven en mijn vrouw kan haar master in de psychologie afmaken. Noem mij maar een voetballer van de oude stempel. Ik ga mijn leven niet overhoop halen om elders 1000 euro meer te verdienen. Daar heb ik ook een deel van mijn populariteit aan te danken: de supporters weten dat ik financieel interessante aanbiedingen heb afgewimpeld om bij Anderlecht te blijven", besluit hij.

proto roef

Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"
Weiler onder indruk van nieuwkomer Granvoula
UEFA zet Tielemans in elftal Europa League
Anderlecht wil jeugdtalent Standard overtuigen
Zetterberg: "Kums is gedroomde opvolger voor Tielemans"
Nabil Dirar ziet terugkeer naar België niet zitten
Leander Dendoncker in Europa League elftal
Emmanuel Sowah kan rekenen op interesse van RB Leipzig
Anderlecht haalt hard uit naar stad Brussel
Anderlecht jeugd verliest nipt finale van Lyon
Anderlecht haalt jong talent bij White Star Brussel
Thelin: "Ik ben erg blij en fier om bij Anderlecht te kunnen blijven"

Meer nieuws...