Proto: "Het zal niet makkelijk worden voor Roef om mij te vervangen"

Het zal even wennen worden om Sylvio Proto niet meer in doel te zien staan bij Anderlecht. De doelman verhuisde naar KV Oostende.


Proto zal bij Anderlecht in doel vervangen worden door de jonge Davy Roef. “Ik heb vorig seizoen bij Anderlecht, mijn beste seizoen ooit gespeeld. Het zal niet makkelijk worden voor hem”, zegt Proto in Sport/Voetbalmagazine.
“Veel mensen konden niet begrijpen dat ik moest vertrekken. Blijkbaar was mijn tijd bij Anderlecht voorbij. Maar geen probleem voor mij, ik wens Roef heel veel succes toe dit seizoen.”


Na elf jaar voor Anderlecht gevoetbald te hebben, zit het tijdperk van Silvio Proto bij de Brusselaars erop. De veteraan gaat bij KV Oostende aan de slag. Nochtans was er ook heel wat interesse uit het buitenland.
Onder meer Mainz en Olympiakos hadden Proto in het vizier. Tot een transfer naar het buitenland kwam het niet. De doelman had blijkbaar andere plannen."Een buitenlands avontuur is nooit een doel op zich geweest in mijn carričre. Voor mij telt een ding: het welzijn van mijn vrouw en kinderen. Zouden zij gelukkig geweest zijn in een vreemd land? Dat denk ik niet. In België wel."Proto koos dus voor KV Oostende. "We kunnen in Waterloo blijven wonen, de kinderen hoeven hun schoolvriendjes niet op te geven en mijn vrouw kan haar master in de psychologie afmaken. Noem mij maar een voetballer van de oude stempel. Ik ga mijn leven niet overhoop halen om elders 1000 euro meer te verdienen. Daar heb ik ook een deel van mijn populariteit aan te danken: de supporters weten dat ik financieel interessante aanbiedingen heb afgewimpeld om bij Anderlecht te blijven", besluit hij.

proto roef

Zeer mooi gebaar van RSCA-fans
Hanni: "Openingstreffer was een gebrek aan concentratie"
Lukasz Teodorczyk gelinkt aan AC Milan
Gerkens: "Ik ben goed geďntegreerd in deze fijne groep"
Weiler: "Als we de kans hebben nog iets halen op links"
Trebel: "Obradovic was niet helemaal fit en moest de ploeg helpen"
Weiler: "Voor een eerste wedstrijd zeer tevreden"
Dendoncker mist Supercup door ziekte
Kums: "Wilden die prijs winnen"
Anderlecht pakt de Supercup
Maandag 24 juli opent RSCA vernieuwde Webshop
Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France

Meer nieuws...