Welke spelers worden nieuwe helden bij Duivels?

Sinds 1938 heeft BelgiŽ veertien keer aan een een groot toernooi deelgenomen. Op al die wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen waren spelers van Anderlecht aanwezig bij de selectie van de Belgen. Tot het EK van deze zomer. Voor het eerst sinds de jaren dertig van de vorige eeuw was er geen speler van paars-wit bij de nationale ploeg. Wie gaat ervoor zorgen dat Anderlecht weer vertegenwoordigd is? Wie zijn de talenten die er in 2018 bij zijn?
 


Na de zware deceptie van het EK in Frankrijk waarbij de Rode Duivels uitgeschakeld werden door Wales, moet het vizier weer gericht worden op de toekomst: het WK van 2018. De enorme teleurstelling van het toernooi zal nog wel even voortleven bij de staf en spelers, maar na de zomer begint alweer de kwalificatie voor het wereldkampioenschap in Rusland. Op Betway.be kun je met jouw kennis al wedden op de kwalificatie voor dat toernooi. 
 


Op 6 september opent BelgiŽ met een uitwedstrijd tegen Cyprus. De Rode Duivels moeten het verder opnemen tegen BosniŽ-Herzegovina, Griekenland, Estland en het nieuwe voetballand Gibraltar dat in juni door de FIFA bij BelgiŽ in de groep is gezet.Anderlecht-spelers


De vraag is of de bondscoach van de nummer twee op de FIFA-ranking in september een beroep gaat doen op spelers van Anderlecht. Pas op drie toernooien van de zeventien waarbij BelgiŽ actief was sinds het WK van 1930 in Uruguay, werd er geen speler van RSCA opgenomen in de ploeg van de Belgen. In 1934 en 1938 ontbrak een Anderlecht-speler, net als in de ploeg van Marc Wilmots voor het EK van 2016.
 

Anderlecht was echter ook zeven keer de hofleverancier door de meeste spelers te leveren voor de Rode Duivels. In 1970 en 1984 waren maar liefst acht spelers van paars-wit onderdeel van de groep. In í86 en í94 waren dat er zeven. Vanaf het WK van 1998 neemt het aandeel van de club uit Brussel echter langzaam af: 3 in 2000, 2 in 2002, 1 op het WK van 2014 en nu dus nulÖ


De toekomst


Maar de toekomst ziet er beter uit. Met Dennis Praet, Leander Dendoncker en Youri Tielemans (foto)heeft Anderlecht een paar geweldige talenten in dienst die aan de deur kloppen bij de Rode Duivels. 
 

Praet (winnaar van de Gouden Schoen in 2015) maakte zijn debuut voor de Duivels in november 2014. De aanvallende middenvelder doorliep al de nationale jeugdelftallen onder 15, 16, 17, 18, 19 en 21 maar moet nog wachten op zijn eerste basisplaats bij de nationale ploeg van BelgiŽ.
 

Dendoncker maakte in juni 2015 zijn debuut voor de hoofdploeg. Ook hij is bekend met de jeugdelftallen van de bond. Tielemans (in 2014 uitgeroepen tot Jonge Profvoetballer van het Jaar en Belofte van het Jaar in 2015) zat in 2015 al eens bij de selectie. 
 


Het gevaar


Met de aanwas van spelers van Anderlecht zit het dus wel goed. Het enige gevaar is de transfermarkt. 
 

Praet wordt bijvoorbeeld al veelvuldig in verband gebracht met clubs uit de Engelse Premier League, waar wel meer Belgen de laatste jaren uitstekend presteren. Liverpool, Southampton en promovendus Middlesbrough hebben interesse. Tielemans wordt al gevolgd door de grote twee van Spanje, Barcelona en Real Madrid. Daarnaast is er ook vanuit ItaliŽ interesse voor de jonge speler. Napoli, Internazionale en kampioen Juventus zien de middenvelder graag in de Serie A uitkomen. De jeugdinternational heeft nog een contract tot 2020 in Brussel.
 

Mochten de talenten van Anderlecht nog voor het WK vertrekken, dan is het de vraag of de club tijdig weer nieuwe spelers kan afvaardigen, zodat Anderlecht in 2018 weer gewoon van de partij is.


Hiernaast de drie toptalenten D. Praet , Y. Tielemans en L. Dendoncker van RSCA en mogelijk wellicht toekomstige leiders bij de De Rode Duivels.de rode duivels rsca dendoncker tielemans praet

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...