Weiler: "Fysiek en techniek moet beter en versterking is nodig"

RSC Anderlecht won woensdag de eerste oefenwedstrijd met het oog op volgend seizoen. Paars-wit ging met 0-4 winnen op het veld van KSV Oudenaarde. Toch zag nieuwbakken coach René Weiler dat er nog heel wat werk voor de boeg is. Ondertussen legt hij er stevig de pees op tijdens de trainingen. 


Tijdens de wedstrijd bleef Weiler rustig op de bank zitten, terwijl zijn assistenten al zijn opmerkingen noteerden. Wie echter denkt dat de Zwitser een ingetogen figuur is, heeft het mis. Tegenover de pers is hij nog spaarzaam met woorden, maar volgens Het Nieuwsblad spaart hij niemand op training.
Heel wat spelers van Anderlecht schrikken van de nieuwe wind die door Neerpede waait. Weiler wil de komende oefenwedstrijden gebruiken om verder met spelers en systemen te experimenteren, alvorens naar een vast concept toe te werken. 


"Op het vlak van fysiek en techniek is er nog ruimte voor verbetering", vertelt Weiler in Het Laatste Nieuws."De eerste helft was niet goed. Er was te weinig beweging, de bal ging te traag rond, de pressing was niet hoog genoeg en we creëerden niet veel kansen. We hebben nog veel werk, maar gelukkig hebben we ook nog veel tijd. Fysiek staan we nog maar in het begin van de voorbereiding. Na de rust ging het beter."


Met leeftijd houdt de 42-jarige Zwitser geen rekening. "Leeftijd interesseert me niet. Die jongens moeten stappen leren zetten. Maar ik zie veel jonge spelers met veel talent en motivatie om er te komen. Dat is goed."
Op tactisch vlak was het een probeersel "Ik heb nog geen vast systeem en ben nog aan het experimenteren. We zijn amper tien dagen bezig, dat is te vroeg om conclusies te trekken of een balans op te maken. Ik observeer en kijk waar onze kwaliteiten en gebreken liggen."Weiler beseft dat paars-wit mogelijk snel naar versterking moet zoeken. "Als Okaka vertrekt, hebben we een vervanger nodig. We hebben meerdere types gescout en zijn met iemand bezig, maar ik ga geen namen noemen. Ook voor andere posities gaan we met spelers praten." Voor welke andere posities Anderlecht versterking wil halen, wil Weiler niet gezegd hebben. "Ik wil de spelers die nu strijden voor een basisplaats niet mentaal destabiliseren. Ze moeten de kans krijgen zich te bewijzen. Maar het is duidelijk dat we versterking nodig hebben. Wat er met Praet gebeurt? Dat beslist het bestuur, maar ik werk graag samen met spelers als hij."
 VoetbalBelgië

weiler oudenaarde

Spelers van RSCA mogen niet klagen over loon
Anderlecht doet bod op Canadese international
Raul Jimenez nadrukkelijker gelinkt aan Anderlecht
Svilar trekt wellicht voor 3 miljoen euro naar Benfica
Antwerp wil Ganvoula huren
Van Holsbeeck: "Sven moet zich gewoon nog een beetje aanpassen"
Davy Roef naar Waasland - Beveren
Trebel hervat morgen
Argentijnse jonge doelman komt op proef
Van Holsbeeck: "Meer clubs met belangstelling voor Svilar"
Anderlecht wil Thelin kwijt maar Bordeaux weet van niets
Frank Boeckx staat weer in doel
Herman Van Holsbeeck: "Vorig jaar vochten ze voor elke meter die mentaliteit zie ik nu niet"
Zoon Max de jong wordt derde doelman
Anderlecht gaat met Atlético Madrid praten over Dendoncker

Meer nieuws...