Stad Brussel wil buurtweg overkopen van Grimbergen

De Stad Brussel heeft een voorstel gedaan om de buurtweg die rond parking C ligt, over te kopen van de gemeente Grimbergen. Daarmee zou de bouw van het Eurostadion sneller van start kunnen gaan. Vraag is vooral wie ervoor zal betalen.


De burgemeester van Grimbergen, Marleen Mertens (CD&V), bevestigt dat Brussel een bod heeft gedaan, maar over het bedrag wil ze zich niet uitspreken. “Er is nog discussie over het aantal vierkante meter die de weg bedraagt, en dus ook nog over de prijs”, aldus Mertens. Vrijdag zal de gemeenteraad in Grimbergen stemmen over het voorstel.


Het bestaan van de weg kwam pas in maart aan het licht. Die dreigde roet in het eten te gooien: vooraleer er een bouwvergunning voor het stadion aangevraagd kan worden, moet de buurtweg geschrapt worden. De procedure daarvoor zou zes maanden in beslag nemen, terwijl de tijd dringt om met de bouw van het stadion te beginnen. In 2020 moet het stadion er immers staan om het EK voetbal te kunnen ontvangen.Ghelamco, dat het Eurostadion zal bouwen, had al een rechtszaak tegen Grimbergen aangespannen om de weg te laten schrappen. Volgens Ghelamco wordt de weg al 30 jaar niet meer gebruikt, maar Grimbergen betwist dat. Als de Stad Brussel de nieuwe eigenaar van de weg wordt, valt het geschil met Grimbergen weg en kan de Stad de weg in erfpacht geven aan Ghelamco.Door de weg over te kopen van Grimbergen, ruimt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een mogelijke vertraging uit de weg. Brussel zou naar verluidt bereid zijn om tussen de 550.000 en 600.000 euro neer te tellen voor de buurtweg. Een grote som voor een klein stukje weg, maar de drang in de hoofdstad naar een nieuw stadion is nu éénmaal gigantisch.

eurostadion rsca

Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!
Dames: Vrijdag 17 november topper Anderlecht - Standard
Jonathan Lardot fluit Moeskroen - Anderlecht
Trebel over opentraining: "Zo veel volk dat doet ons plezier"
Beric maakt indruk op training

Meer nieuws...