Stad Brussel wil buurtweg overkopen van Grimbergen

De Stad Brussel heeft een voorstel gedaan om de buurtweg die rond parking C ligt, over te kopen van de gemeente Grimbergen. Daarmee zou de bouw van het Eurostadion sneller van start kunnen gaan. Vraag is vooral wie ervoor zal betalen.


De burgemeester van Grimbergen, Marleen Mertens (CD&V), bevestigt dat Brussel een bod heeft gedaan, maar over het bedrag wil ze zich niet uitspreken. “Er is nog discussie over het aantal vierkante meter die de weg bedraagt, en dus ook nog over de prijs”, aldus Mertens. Vrijdag zal de gemeenteraad in Grimbergen stemmen over het voorstel.


Het bestaan van de weg kwam pas in maart aan het licht. Die dreigde roet in het eten te gooien: vooraleer er een bouwvergunning voor het stadion aangevraagd kan worden, moet de buurtweg geschrapt worden. De procedure daarvoor zou zes maanden in beslag nemen, terwijl de tijd dringt om met de bouw van het stadion te beginnen. In 2020 moet het stadion er immers staan om het EK voetbal te kunnen ontvangen.Ghelamco, dat het Eurostadion zal bouwen, had al een rechtszaak tegen Grimbergen aangespannen om de weg te laten schrappen. Volgens Ghelamco wordt de weg al 30 jaar niet meer gebruikt, maar Grimbergen betwist dat. Als de Stad Brussel de nieuwe eigenaar van de weg wordt, valt het geschil met Grimbergen weg en kan de Stad de weg in erfpacht geven aan Ghelamco.Door de weg over te kopen van Grimbergen, ruimt het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een mogelijke vertraging uit de weg. Brussel zou naar verluidt bereid zijn om tussen de 550.000 en 600.000 euro neer te tellen voor de buurtweg. Een grote som voor een klein stukje weg, maar de drang in de hoofdstad naar een nieuw stadion is nu éénmaal gigantisch.

eurostadion rsca

Erik Lambrechts fluit Genk - Anderlecht
Anderlecht blijft aandringen voor Turks International
Hein Vanhaezebrouck: "Emilio Ferrera doet iets extra met de jeugd"
Kara: "Alles gaat goed met me en ik ben blij dat ik hier opnieuw ben"
Van Holsbeeck: “Als we Teodorczyk afgelopen zomer verkocht hadden waren fans ontevreden"
Vanhaezebrouck: "Psycholoog ook nuttig als er geen problemen zijn"
Anderlecht zet Siebe Schrijvers op verlanglijstje
Vanhaezebrouck: "Door de overname zijn middelen beperkt"
Roger Vanden Stock wordt ereburger van Anderlecht
Anderlecht zonder Obradovic, Chipciu en Boeckx naar Genk
Vanhaezebrouck: "Operatie voor Onyekuru onafwendbaar"
Vanhaezebrouck praat met Vranjes
Anderlecht volgt spits van Standard
Anderlecht volgt drie alternatieven voor Vranjes
Charleroi wil aankoopoptie Lukebakio lichten

Meer nieuws...