Van Holsbeeck: "Weiler heeft de kwaliteit om jonge spelers beter te maken"

Herman Van Holsbeeck, de ploegmanager van RSC Anderlecht, verwacht heel veel van kersvers trainer René Weiler. De Zwitser moet paars-wit naar de Champions League loodsen, meestrijden op drie fronten en ook voor goed en aanvallend voetbal zorgen!"Weiler was de eerste met wie we gesproken hebben en was onze eerste keuze", onderstreept Van Holsbeeck. "We volgden hem al enkele maanden en hebben meteen na het afgelopen seizoen contact met hem opgenomen. Omdat Nürnberg hem niet wilde laten gaan, hebben we andere pistes bewandeld. We zijn uiteindelijk heel blij en trots dat we Weiler toch kunnen voorstellen. Het is nu aan hem om al het goede dat we in hem zien te bewijzen."


De 42-jarige Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met het Duitse Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie naar de hoogste klasse. "Dat maakte dat het moment gekomen was om hem naar Anderlecht te halen. Een trainer van zijn kaliber haal je niet weg uit de Bundesliga", zei Van Holsbeeck.


Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd. "Hij is een jonge en ambitieuze trainer die discipline hoog in het vaandel draagt. Zijn profiel past bij de club. Weiler heeft de kwaliteit om jonge spelers beter te maken. Hij zal de identiteit van Anderlecht herstellen met aanvallend en attractief voetbal. We hebben gekozen voor een buitenlandse trainer, omdat we een andere cultuur wilden. Weiler is de juiste man op de juiste plaats."


RSC Anderlecht wil de bladzijde na een mislukt seizoen snel omdraaien. In 2016-2017 gaat paars-wit zoals steeds voor de titel in de Jupiler Pro League, de Beker van België en voor een mooie Europese campagne. "We hopen op de poulefase van de Champions League, maar als dat niet lukt moeten we minstens de poulefase van de Europa League halen, maar als het van mij afhangt spelen we komend seizoen in de Champions League. Dat scheelt meteen ook veel in de portefeuille", aldus Van Holsbeeck. "Dan moeten we wel geluk hebben met de loting (5 augustus in Nyon), want we kunnen meteen tegen kleppers als Manchester City uitkomen."


René Weiler, die maandag zijn eerste training leidde op Neerpeede, is volgens de teammanager klaar om de ambities van RSCA waar te maken. "Hij weet dat de taak niet makkelijk is en dat de druk bij Anderlecht altijd groot is, maar de hele club staat achter hem. Op papier heeft hij niet veel ervaring, maar hij is door blessures vroeg met zijn voetbalcarriere moeten stoppen en heeft dus de tijd gehad om bij kleinere clubs aan zijn trainersloopbaan te werken. Ook bij Nürnberg, toch een grote club in Duitsland, heeft hij zowel op communicatief als op tactisch vlak indruk gemaakt."


"Onze trainer heeft mij al een lijstje gegeven van spelers die hij graag naar hier zou zien komen. Ik heb hem gevraagd om de groep een tiental dagen te observeren en dan zullen we eens rond de tafel gaan zitten."

vanholsbeeck weiler

Van Holsbeeck: "Bij verlies zullen we onze doelen moeten bijstellen"
Nicolas Frutos is terug in ons land
Van Holsbeeck over Stanciu: "Soms win je en soms verlies je"
Dames: Anderlecht klopt Genk en blijft op kop
Anderlecht dicht bij eerste wintertransfer
Hein Vanhaezebrouck: "Kums onzeker, Trebel heeft een wonder nodig"
Ook Sven Kums onzeker voor topper
RSCA-spelers doen trappenloop voor arme kinderen
Bram Nuytinck: "Ik hoop in het Astridpark afscheid te kunnen nemen van alle fans"
Sébastien Delferière fluit Club Brugge - Anderlecht
RSCA Dames ontvangen vanavond Genk
Kara moet training afblazen wegens ziekte
Hanni: "We hadden geen schrik voor Bayern, dus zeker niet voor Brugge"
Badji: "In tegenstelling tot bij Anderlecht voel ik hier wel respect"
Topper lijkt niet in gedrang te zullen komen

Meer nieuws...