Weiler: "Ik wil met Anderlecht creatief en aanvallend voetbal spelen"

Recordkampioen Anderlecht heeft na de eerste training van het seizoen zijn nieuwe coach voorgesteld. René Weiler had meteen een boodschap voor de fans. "Anderlecht is een grote club met een mooie geschiedenis. Ik wil attractief en aanvallend voetbal brengen."


Weiler, die overkomt van de Duitse tweedeklasser Nürnberg, stond deze middag al een eerste keer op het oefenveld van Anderlecht voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na afloop van zijn eerste training werd Weiler voorgesteld aan de nationale media. De nieuwe Anderlecht-trainer stelde zich in voortreffelijk Frans voor. "Ik ben een harde werker en een creatieve coach. Ik houd van een grapje hier en daar, maar er moet vooral serieus gewerkt kunnen worden."


"Ik wil met Anderlecht creatief en aanvallend voetbal spelen. We moeten een goed evenwicht vinden tussen aanvallen en verdedigen. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat wordt niet gemakkelijk, maar we gaan hard werken om onze doelen te realiseren. Veel clubs hebben de titel als doel, niet alleen Anderlecht. Of ik veel druk voel? Neen, een club als Anderlecht moet de titel als doel hebben. De concurrentie is groot en we gaan er alles aan doen om de titel weer naar Anderlecht te halen."


Kent Weiler de Belgische competitie eigenlijk goed? "Nog niet heel goed. We gaan de tijd nemen om de ploegen goed te leren kennen. Ook het systeem van de play-offs is ingewikkeld. We moeten de juiste weg vinden om daarin te scoren."


De Zwitser kreeg natuurlijk ook een niet te vermijden vraag: komt er versterking bij?
De Zwitser ging de vraag niet uit de weg: "We gaan kijken wat we nodig hebben. Ik kan nog niet zeggen wie of wat er precies moet bijkomen. We gaan alles intern bekijken en kijken wat mogelijk is”, noteerde Sporza uit de mond van de kersverse trainer van paars-wit.

PurpleSpirit.be

weiler

Mata hervat trainingen bij Charleroi
De Keersmaecker zal zichzelf niet opvolgen bij de voetbalbond
"Kara en Acheampong mogen ook gewoon blijven"
Van Holsbeeck: "Goeie afloop voor Mata en Onyekuru blijft mogelijk"
Vader Svilar: "Mile moet enkel voor zichzelf werken zodat iedereen hem opmerkt"
Van Holsbeeck: "De werkelijkheid is dat Sevilla weinig concreet is voor Teodorczyk"
Van Holsbeeck: "Die turken denken dat Anderlecht het OCMW is"
Davy Roef wellicht terug naar Deportivo La Coruna
Van Holsbeeck: "Wij konden niet het risico nemen om geen extra keeper te halen"
Nieuw en verbeterd contract voor Hanni
Jonge Poolse winger op verlanglijst van RSCA
Anderlecht wil Bruno nog één seizoen huren
Van Holsbeeck: "Wij zijn inderdaad geïnteresseerd in Mata en Onyekuru"
Anderlecht doet inspanning voor Jongeren en Studenten!
Kawaya wellicht definitief naar KV Mechelen

Meer nieuws...