Weiler: "Ik wil met Anderlecht creatief en aanvallend voetbal spelen"

Recordkampioen Anderlecht heeft na de eerste training van het seizoen zijn nieuwe coach voorgesteld. René Weiler had meteen een boodschap voor de fans. "Anderlecht is een grote club met een mooie geschiedenis. Ik wil attractief en aanvallend voetbal brengen."


Weiler, die overkomt van de Duitse tweedeklasser Nürnberg, stond deze middag al een eerste keer op het oefenveld van Anderlecht voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Na afloop van zijn eerste training werd Weiler voorgesteld aan de nationale media. De nieuwe Anderlecht-trainer stelde zich in voortreffelijk Frans voor. "Ik ben een harde werker en een creatieve coach. Ik houd van een grapje hier en daar, maar er moet vooral serieus gewerkt kunnen worden."


"Ik wil met Anderlecht creatief en aanvallend voetbal spelen. We moeten een goed evenwicht vinden tussen aanvallen en verdedigen. We willen zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Dat wordt niet gemakkelijk, maar we gaan hard werken om onze doelen te realiseren. Veel clubs hebben de titel als doel, niet alleen Anderlecht. Of ik veel druk voel? Neen, een club als Anderlecht moet de titel als doel hebben. De concurrentie is groot en we gaan er alles aan doen om de titel weer naar Anderlecht te halen."


Kent Weiler de Belgische competitie eigenlijk goed? "Nog niet heel goed. We gaan de tijd nemen om de ploegen goed te leren kennen. Ook het systeem van de play-offs is ingewikkeld. We moeten de juiste weg vinden om daarin te scoren."


De Zwitser kreeg natuurlijk ook een niet te vermijden vraag: komt er versterking bij?
De Zwitser ging de vraag niet uit de weg: "We gaan kijken wat we nodig hebben. Ik kan nog niet zeggen wie of wat er precies moet bijkomen. We gaan alles intern bekijken en kijken wat mogelijk is”, noteerde Sporza uit de mond van de kersverse trainer van paars-wit.

PurpleSpirit.be

weiler

Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"
Lichte blessure voor Kums en Trebel
Josue Sa wisselde shirt met Neymar

Meer nieuws...