René Weiler wellicht nieuwe trainer van Anderlecht

De Zwitserse trainer René Weiler heeft een aanbod van RSC Anderlecht aanvaard. Dat meldt het Duitse sportmagazine Kicker op zijn website. De 42-jarige Weiler is momenteel trainer bij de Duitse tweedeklasser Nürnberg.


Naar verluidt zou Weiler maandag een aanbod van Anderlecht gekregen hebben, vroeg hij wat bedenktijd en besloot hij woensdag te accepteren. Donderdag zit Weiler met Nürnberg aan tafel. De Zwitser heeft geen opstapclausule in zijn contract, dat nog tot 2017 loopt, zodat Nürnberg op een vergoeding mag rekenen.


Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie. Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd.
Anderlecht is sinds eind mei na het ontslag van Besnik Hasi naar een nieuwe trainer op zoek. De jongste dagen circuleerden er drie namen. Naast die van Weiler, waren dat die van de Noor Ole Gunnar Solskjaer en de Fransman Paul Le Guen.


Weiler zou volgens kenners van de Duitse Tweede Klasse over een enorm potentieel beschikken. In Duitsland wordt hij vooral geroemd om zijn tactisch inzicht en zijn gigantische vechtlust voor de dug-out. De vergelijking met Liverpool-coach Jürgen Klopp wordt dan ook snel gemaakt. Weiler miste het afgelopen seizoen maar net de promotie naar de Bundesliga met zijn club. En toevallig, ook Klopp miste als coach van Mainz 05 in het verleden nipt de promotie naar de Duitse Eerste Klasse alvorens coach van Borussia Dortmund te worden.In eigen land kan je hem dus ook wat vergelijken met Michel Preud'homme. Maar waar Preud'homme vooral voor ervaren mannen kiest, doet Weiler het tegenovergestelde. Hij durft jonge talenten kansen te geven én vooruitgang te laten boeken. Dat zou een godsgeschenk zijn voor de vele grote talenten die Anderlecht momenteel bezit. We denken dan spontaan aan Youri Tielemans, Dodi Lukebakio, Davy Roef en Leander Dendoncker.De jonge Zwitser heeft nog een voordeel. Hij is een echte polyglot. De Zwitser spreekt naast het Duits ook vloeiend Frans, Engels en Italiaans. Met de vele nationaliteiten bij Anderlecht is dat uiteraard uitermate handig. Is hij de geschikte coach voor Anderlecht? Zijn profiel spreekt in zijn voordeel. Aan hem om te bewijzen dat hij Anderlecht weer landskampioen kan maken. Want de Brusselaars snakken naar een nieuwe titel.

weiler

Kums: "We waren nochtans goed begonnen"
Anderlecht geeft niet thuis tegen Charleroi
RSC Anderlecht boekt recordopbrengst van 104,5 miljoen euro
Anderlecht doet mooi eerbetoon aan Wasilewski
Najar speelt na maanden blessureleed weer een voetbalmatch
Thelin en Leya Iseka kunnen niet meteen terug
Fans stemmen Philippe Albert in beste Newcastle-elftal aller tijden
Van Holsbeeck: "Dat hebben we verkeerd ingeschat met Weiler"
Ghelamco: "Mini versie Eurostadion op maat van Anderlecht"
Intresse in Nicolae Stanciu neemt toe
RSC Anderlecht - Charleroi is volledig uitverkocht
Anderlecht doet bijzonder goede zaak in Super League
Van Holsbeeck: "Hein is ook een meester in zijn communicatie"
Anderlecht wellicht zonder Kara tegen Charleroi
Hein Vanhaezebrouck: "Charleroi heeft bijna geen zwakke punten"

Meer nieuws...