René Weiler wellicht nieuwe trainer van Anderlecht

De Zwitserse trainer René Weiler heeft een aanbod van RSC Anderlecht aanvaard. Dat meldt het Duitse sportmagazine Kicker op zijn website. De 42-jarige Weiler is momenteel trainer bij de Duitse tweedeklasser Nürnberg.


Naar verluidt zou Weiler maandag een aanbod van Anderlecht gekregen hebben, vroeg hij wat bedenktijd en besloot hij woensdag te accepteren. Donderdag zit Weiler met Nürnberg aan tafel. De Zwitser heeft geen opstapclausule in zijn contract, dat nog tot 2017 loopt, zodat Nürnberg op een vergoeding mag rekenen.


Weiler, ex-speler van Winterthur, Aarau, Servette Genève en FC Zürich, was eerder in eigen land als coach bij Winterthur, Sankt-Gallen, Schaffhausen en Aarau aan de slag. Met Nürnberg miste hij afgelopen seizoen maar net de promotie. Omwille van zijn enorme vechtlust voor de dug-out wordt hij in Duitsland vaak met Liverpool-coach Jürgen Klopp vergeleken. Ook zijn tactisch inzicht en zijn werk met jonge talenten wordt geroemd.
Anderlecht is sinds eind mei na het ontslag van Besnik Hasi naar een nieuwe trainer op zoek. De jongste dagen circuleerden er drie namen. Naast die van Weiler, waren dat die van de Noor Ole Gunnar Solskjaer en de Fransman Paul Le Guen.


Weiler zou volgens kenners van de Duitse Tweede Klasse over een enorm potentieel beschikken. In Duitsland wordt hij vooral geroemd om zijn tactisch inzicht en zijn gigantische vechtlust voor de dug-out. De vergelijking met Liverpool-coach Jürgen Klopp wordt dan ook snel gemaakt. Weiler miste het afgelopen seizoen maar net de promotie naar de Bundesliga met zijn club. En toevallig, ook Klopp miste als coach van Mainz 05 in het verleden nipt de promotie naar de Duitse Eerste Klasse alvorens coach van Borussia Dortmund te worden.In eigen land kan je hem dus ook wat vergelijken met Michel Preud'homme. Maar waar Preud'homme vooral voor ervaren mannen kiest, doet Weiler het tegenovergestelde. Hij durft jonge talenten kansen te geven én vooruitgang te laten boeken. Dat zou een godsgeschenk zijn voor de vele grote talenten die Anderlecht momenteel bezit. We denken dan spontaan aan Youri Tielemans, Dodi Lukebakio, Davy Roef en Leander Dendoncker.De jonge Zwitser heeft nog een voordeel. Hij is een echte polyglot. De Zwitser spreekt naast het Duits ook vloeiend Frans, Engels en Italiaans. Met de vele nationaliteiten bij Anderlecht is dat uiteraard uitermate handig. Is hij de geschikte coach voor Anderlecht? Zijn profiel spreekt in zijn voordeel. Aan hem om te bewijzen dat hij Anderlecht weer landskampioen kan maken. Want de Brusselaars snakken naar een nieuwe titel.

weiler

Anderlecht nam afscheid van Pierre Hanon
Trebel speelklaar
Anderlecht verdiende vorig seizoen ruim zeven miljoen euro in Europa
Hein Vanhaezebrouck: "Winst moet, we willen reeks neerzetten"
Vertenten fluit Anderlecht - Genk
Josué Sa: "Ik wist niet dat truitje Neymar aan Deschacht beloofd was"
Pieter Gerkens: "Chapeau dat Kums zo professioneel bleef onder Weiler"
Spajic out Kums onzeker voor duel tegen Genk
Gerkens: "Als Anderlecht komt dan twijfel je niet"
RSC Anderlecht - Genk is volledig uitverkocht
Youth League: Ook youngsters kunnen niet winnen van PSG
Marc Degryse: "Het echte Anderlecht is terug"
Appiah: "Shirts van Neymar of Mbappé interesseren me niet"
Michel Verschueren: "Goeie prestatie van RSCA nu nog beter afwerken"
Gerkens: "Voldoende kansen gekregen, maar maken die niet af"

Meer nieuws...