Verschueren over Keshi: "Hij was goede voetballer en een schitterende mens"

Met Stephen Keshi heeft Michel Verschueren een vriend verloren. "Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens", vertelt de oud-manager van Anderlecht. "Ik zal nooit vergeten hoe hij Nii Lamptey naar ons gebracht heeft."Michel Verschueren haalde Stephen Keshi in 1987 van Lokeren naar Anderlecht. De oud-manager van paars-wit koestert goede herinneringen aan de Nigeriaan.
"Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens. Ik heb veel plezier met hem beleefd", doet Verschueren zijn verhaal over de overleden voetballer.
"Keshi was een leider in de kleedkamer. Als hij het woord nam, luisterde iedereen", weet Verschueren, die hem vergelijkt met Vincent Kompany."Keshi was ook een stoere en grote verdediger. Hij had net als Kompany een sterke persoonlijkheid. Kompany was wel een betere voetballer. Ik zal die man nooit vergeten. We hebben altijd een goed contact gehad, ook na zijn vertrek bij Anderlecht. Twee jaar geleden heb ik hem nog gezien. Zijn spontaan, open en Afrikaans menselijk gevoel zal mij altijd bijblijven. "We are friends for life", zei hij."Michel Verschueren zal Stephen Keshi altijd dankbaar blijven voor de transfer van de Ghanese tienerster Nii Lamptey. "Ik zal nooit vergeten hoe hij hem naar Anderlecht heeft gebracht", begint de zakenman zijn anekdote.

"Ik had hem gevraagd of hij Lamptey niet kende. "Yes, Mister Michel, very good", antwoordde Keshi. Hij is toen naar Afrika getrokken. Enkele dagen later kreeg ik telefoon. Keshi stond met Lamptey op Zaventem. Ze zijn toen een dag op de luchthaven moeten blijven, omdat hij zijn paspoort was kwijtgespeeld. We hebben die zaak wel kunnen regelen", lacht Verschueren.

Sporza

verschueren keshi

Het einde van een tijdperk bij Anderlecht
Anderlecht gaat voor spits Rode Ster Belgrado
Het duo Wouter Vandenhaute - Paul Gheysens willen Anderlecht overnemen
Dames: Anderlecht haalt verschroeiend uit in clasico
Vanhaezebrouck: "Zowel Dendoncker als Onyekuru moet vechten om erbij te zijn op het WK"
Pieter Gerkens twijfelachtig voor verplaatsing naar Moeskroen
Hein Vanhaezebrouck: "Van drie spitsen heeft 'Teo' meest potentieel om te spelen bij Anderlecht"
Vanhaezebrouck neemt volledige B-kern mee op winterstage
Hamdi Harbaoui: "Ik wil beslissend zijn, zeker met het oog op het WK"
Jong talent Sieben Dewaele krijgt profcontract
Linksachter van Juventus weer in beeld bij paars-wit
Hein Vanhaezebrouck laat spelers marathon lopen
Philippe Clement: "Misschien is Van Holsbeeck al van gedacht veranderd over Thelin"
Gemeente Anderlecht onderzoekt toekomst van voetbalstadion
Overzicht RSCA-Internationals!

Meer nieuws...