Verschueren over Keshi: "Hij was goede voetballer en een schitterende mens"

Met Stephen Keshi heeft Michel Verschueren een vriend verloren. "Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens", vertelt de oud-manager van Anderlecht. "Ik zal nooit vergeten hoe hij Nii Lamptey naar ons gebracht heeft."Michel Verschueren haalde Stephen Keshi in 1987 van Lokeren naar Anderlecht. De oud-manager van paars-wit koestert goede herinneringen aan de Nigeriaan.
"Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens. Ik heb veel plezier met hem beleefd", doet Verschueren zijn verhaal over de overleden voetballer.
"Keshi was een leider in de kleedkamer. Als hij het woord nam, luisterde iedereen", weet Verschueren, die hem vergelijkt met Vincent Kompany."Keshi was ook een stoere en grote verdediger. Hij had net als Kompany een sterke persoonlijkheid. Kompany was wel een betere voetballer. Ik zal die man nooit vergeten. We hebben altijd een goed contact gehad, ook na zijn vertrek bij Anderlecht. Twee jaar geleden heb ik hem nog gezien. Zijn spontaan, open en Afrikaans menselijk gevoel zal mij altijd bijblijven. "We are friends for life", zei hij."Michel Verschueren zal Stephen Keshi altijd dankbaar blijven voor de transfer van de Ghanese tienerster Nii Lamptey. "Ik zal nooit vergeten hoe hij hem naar Anderlecht heeft gebracht", begint de zakenman zijn anekdote.

"Ik had hem gevraagd of hij Lamptey niet kende. "Yes, Mister Michel, very good", antwoordde Keshi. Hij is toen naar Afrika getrokken. Enkele dagen later kreeg ik telefoon. Keshi stond met Lamptey op Zaventem. Ze zijn toen een dag op de luchthaven moeten blijven, omdat hij zijn paspoort was kwijtgespeeld. We hebben die zaak wel kunnen regelen", lacht Verschueren.

Sporza

verschueren keshi

Newcastle United wil Frank Acheampong
Badji, Bruno en Michael Verschueren lopen 20 km door Brussel
Alleen een mirakel kan paars-wit uit pot 3 houden
"Stanciu zal volgend seizoen bevestigen"
Proto: "Ik zou graag met Anthony Vanden Borre willen praten"
Vervoort reageert op brief RSCA: "Respect moet van twee kanten komen"
Kums: "Misschien komt er deze week een doorbraak"
Deportivo La Coruna wil Davy Roef houden
Najar: "Ik ben Anderlecht dankbaar en blij met verlenging"
Kums: "Ik wil het liefst naar Anderlecht"
Anderlecht volgt opnieuw Roemeense doelman
Kums wellicht voor 5 jaar naar Anderlecht
Anderlecht verliest talent aan Gent
Bondsparket vervolgt Cl-Brugge voor wangedrag fans tijdens topper tegen Anderlecht
Frutos: "Teo was vermoeid op het einde van competitie"

Meer nieuws...