Verschueren over Keshi: "Hij was goede voetballer en een schitterende mens"

Met Stephen Keshi heeft Michel Verschueren een vriend verloren. "Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens", vertelt de oud-manager van Anderlecht. "Ik zal nooit vergeten hoe hij Nii Lamptey naar ons gebracht heeft."Michel Verschueren haalde Stephen Keshi in 1987 van Lokeren naar Anderlecht. De oud-manager van paars-wit koestert goede herinneringen aan de Nigeriaan.
"Keshi was een topatleet, een goede voetballer, maar vooral een schitterende mens. Ik heb veel plezier met hem beleefd", doet Verschueren zijn verhaal over de overleden voetballer.
"Keshi was een leider in de kleedkamer. Als hij het woord nam, luisterde iedereen", weet Verschueren, die hem vergelijkt met Vincent Kompany."Keshi was ook een stoere en grote verdediger. Hij had net als Kompany een sterke persoonlijkheid. Kompany was wel een betere voetballer. Ik zal die man nooit vergeten. We hebben altijd een goed contact gehad, ook na zijn vertrek bij Anderlecht. Twee jaar geleden heb ik hem nog gezien. Zijn spontaan, open en Afrikaans menselijk gevoel zal mij altijd bijblijven. "We are friends for life", zei hij."Michel Verschueren zal Stephen Keshi altijd dankbaar blijven voor de transfer van de Ghanese tienerster Nii Lamptey. "Ik zal nooit vergeten hoe hij hem naar Anderlecht heeft gebracht", begint de zakenman zijn anekdote.

"Ik had hem gevraagd of hij Lamptey niet kende. "Yes, Mister Michel, very good", antwoordde Keshi. Hij is toen naar Afrika getrokken. Enkele dagen later kreeg ik telefoon. Keshi stond met Lamptey op Zaventem. Ze zijn toen een dag op de luchthaven moeten blijven, omdat hij zijn paspoort was kwijtgespeeld. We hebben die zaak wel kunnen regelen", lacht Verschueren.

Sporza

verschueren keshi

Weiler: "Mogen Kums niet vergelijken met Tielemans"
Anderlecht doet actie voor fans tijdens Supercup
Ivan Obradovic: "90 mintuten tegen Dender waren ideaal om ritme en gevoel"
Herman Van Holsbeeck duikt op in Tour de France
Zwitser mogelijk opvolger van Kara
Voorbeschouwing Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem
Red Flames houden uitzicht op volgende ronde na zege tegen Noorwegen
Supercup: Anderlecht - Zulte Waregem LIVE via Play Sports
Anderlecht wil contract Svilar met twee seizoenen verlengen
Dennis Appiah: "Naar mijn gevoel sterker dan vorig seizoen"
Wijziging openingsuren Ticketing
Supercup duel Anderlecht - Zulte Waregem is uitverkocht!
Yari Verschaeren: "Ik wil snel in de eerste ploeg geraken"
Van Camp: "Beter elders ervaring opdoen"
B-elftal Anderlecht wint met 1-3 van Dender

Meer nieuws...