Sport/Voetbalmagazine: "Anderlecht wil af van Eurostadion"

Panorama beet zich in de aflevering van afgelopen zondag vast in de stadiondossiers in Gent en Brussel. De visie van verschillende voorzitters kwam aan bod. Alleen uit het kamp van Anderlecht bleef het opvallend stil. "Blijkbaar had niemand voor Jo Van Biesbroeck door dat het voortbestaan van Anderlecht in gevaar was", verklaart Jan Hauspie, journalist van Sport/Voetbalmagazine.De stad Brussel, Anderlecht en bouwpromotor Ghelamco hebben zich geŽngageerd om op parking C, vlakbij het huidige Koning Boudewijnstadion, een nieuw Eurostadion te bouwen.
Anderlecht trok zich in september terug uit het project, stelde zijn mening bij, maar communiceerde daarna nog nauwelijks over het project. Ook de makers van de Panorama-documentaire kregen geen reactie van paars-wit. Sportjournalist Jan Hauspie denkt de verklaring te kennen.


"Het stadiondossier is altijd getrokken door Philippe Collin en dat op een "Brusselse" manier. Er is goed gekeken naar hoe de vipboxen er zouden uitzien en er is veel gereisd naar Europese voorbeelden, maar het financiŽle verhaal en het welzijn van de club is niet goed bewaakt. Anderlecht heeft de fout gemaakt om het hele project te laten trekken door ontwikkelaar Ghelamco. Nu blijkt het stadion op maat gemaakt te zijn van meer dan 60.000 toeschouwers en EURO 2020, maar het stadion is veel te groot voor paars-wit."Sinds 1 september 2015 heeft Jo Van Biesbroeck, ex-manager bij AB Inbev, de financiŽle touwtjes in handen bij Anderlecht. Sinds zijn aanstelling wil Anderlecht volgens journalist Jan Hauspie af van het Eurostadion.
"Toen Van Biesbroeck de stekker trok uit het project  (in september 2015), heeft Anderlecht gecommuniceerd dat het voortbestaan van de club in gevaar was. Blijkbaar had niemand voor hem dat door. Er is ondertussen nog ťťn communicatie geweest van Van Biesbroeck en die zei dat 2020 niet de deadline van Anderlecht is, maar van de stad en van ontwikkelaar Ghelamco. Naar mijn aanvoelen geeft dat aan dat Anderlecht het project een beetje loslaat."

Sporza

eurostadion rsca vanbiesbroeck

Youth League: Anderlecht en Bayern delen de punten
Van Damme bezit 15 procent van Anderlecht
Kums: "Ik en Weiler hadden een andere voetbalvisie"
Uros Spajic: "Boakye is sterk, snel en doelgericht, ik zou hem aanraden"
Uros Spajic: "Wie zwaar verliest moet boos zijn op zichzelf"
Dendoncker: "We moeten uitgaan van de eigen sterkte"
Vanhaezebrouck: "We gaan alles geven om de laatste strohalm te grijpen"
Gerkens en Kara fit, Obradovic nog ziek
Beric na winterstop wellicht terug naar Frankrijk
Philippe Albert: "Stanciu heeft een reeks matchen nodig"
Sels: "Als Anderlecht mij wil houden ga ik luisteren"
Makelaar Stanciu: "Op 5 december laatste gesprek over zijn toekomst"
Geen Obradovic, noch Stanciu op training bij Anderlecht
Renť Weiler analist voor Sky bij Anderlecht - Bayern
Kara kampt met artrose aan de knie

Meer nieuws...