Sport/Voetbalmagazine: "Anderlecht wil af van Eurostadion"

Panorama beet zich in de aflevering van afgelopen zondag vast in de stadiondossiers in Gent en Brussel. De visie van verschillende voorzitters kwam aan bod. Alleen uit het kamp van Anderlecht bleef het opvallend stil. "Blijkbaar had niemand voor Jo Van Biesbroeck door dat het voortbestaan van Anderlecht in gevaar was", verklaart Jan Hauspie, journalist van Sport/Voetbalmagazine.



De stad Brussel, Anderlecht en bouwpromotor Ghelamco hebben zich geŽngageerd om op parking C, vlakbij het huidige Koning Boudewijnstadion, een nieuw Eurostadion te bouwen.
Anderlecht trok zich in september terug uit het project, stelde zijn mening bij, maar communiceerde daarna nog nauwelijks over het project. Ook de makers van de Panorama-documentaire kregen geen reactie van paars-wit. Sportjournalist Jan Hauspie denkt de verklaring te kennen.


"Het stadiondossier is altijd getrokken door Philippe Collin en dat op een "Brusselse" manier. Er is goed gekeken naar hoe de vipboxen er zouden uitzien en er is veel gereisd naar Europese voorbeelden, maar het financiŽle verhaal en het welzijn van de club is niet goed bewaakt. Anderlecht heeft de fout gemaakt om het hele project te laten trekken door ontwikkelaar Ghelamco. Nu blijkt het stadion op maat gemaakt te zijn van meer dan 60.000 toeschouwers en EURO 2020, maar het stadion is veel te groot voor paars-wit."



Sinds 1 september 2015 heeft Jo Van Biesbroeck, ex-manager bij AB Inbev, de financiŽle touwtjes in handen bij Anderlecht. Sinds zijn aanstelling wil Anderlecht volgens journalist Jan Hauspie af van het Eurostadion.
"Toen Van Biesbroeck de stekker trok uit het project  (in september 2015), heeft Anderlecht gecommuniceerd dat het voortbestaan van de club in gevaar was. Blijkbaar had niemand voor hem dat door. Er is ondertussen nog ťťn communicatie geweest van Van Biesbroeck en die zei dat 2020 niet de deadline van Anderlecht is, maar van de stad en van ontwikkelaar Ghelamco. Naar mijn aanvoelen geeft dat aan dat Anderlecht het project een beetje loslaat."

Sporza

eurostadion rsca vanbiesbroeck

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...