Proto: "Ik begrijp Anderlecht niet helemaal"

Silvio Proto zoekt naar een nieuwe werkgever, hij kreeg geen nieuw contract bij RSC Anderlecht. KV Oostende toonde al interesse, maar voor twee Belgische ploegen zou hij nooit kunnen spelen. 


Paars-wit is niet eens rond de tafel gaan zitten met de 33-jarige Proto. "Je kunt niet zeggen dat ik geen akkoord vond, want er is niet eens een voorstel geweest. Dus was er geen onderhandeling en geen discussie. Voor het bestuur was het duidelijk: of Anderlecht werd kampioen of ik vertrok. Ik was voorbereid en ik accepteerde de beslissing, al begrijp ik ze niet helemaal", stelt Proto in Sport/Voetbalmagazine. 


"Waarom was de titel nodig om mijn contract te verlengen? Voor mij heeft dat niets met elkaar te maken. Het is een rare politiek, een vreemde logica. Maar ik overwoog nooit om ze te contesteren of om vragen te gaan stellen. Ik heb mijn fierheid, ik ga niet op de deur gaan kloppen om een nieuw contract te vragen."Hoewel KV Oostende verregaande interesse toonde, is er nog niets concreet. "We zullen zien of het geregeld kan worden om naar Oostende te gaan. Het is een opportuniteit die mij perfect bevalt. Er is mij gezegd dat ik voor bewezen diensten gratis kan vertrekken, maar zij kunnen zich verzetten tegen bepaalde bestemmingen. Het buitenland laat ik vallen. Standard? Ik was mauve, ik zou nooit in rood kunnen veranderen. En in blauw en zwart ook niet! Standard en Brugge zijn de twee clubs waarvan ik weet dat ik er nooit zal spelen."Club Brugge vierde dit seizoen voor de eerste keer in elf jaar een nieuwe landstitel, nummer veertien voor blauw-zwart. Silvio Proto stond tussen de palen bij aartsrivaal Anderlecht en weet waarom de Bruggelingen kampioen werden. "Club Brugge had meer kwaliteit, een betere bank. En als ik hoor wat ze allemaal nog extra deden buiten de trainingen om de groep hechter te maken, dan zeg ik: dat hadden we ook moeten doen, want dat had de doorslag kunnen geven. Ze kregen meer dan wij de middelen om te slagen", stelt Proto bij Sport/Voetbalmagazine.


Daarnaast oordeelde Proto ook over de ontslagen Besnik Hasi. "10 op 10 voor zijn eerste jaar, want hij liet ons toe van ver terug te komen (en kampioen te spelen). Voor het tweede seizoen zeg ik 7, omdat we als derde eindigden terwijl we minstens als tweede moesten eindigen. En voor het voorbije seizoen 8,5. Want als tweede eindigen met de kwaliteiten die we hadden, is niet slecht", besluit hij.

VoetbalBelgiŽ

proto

Acheampong: "Paar clubs uit Engeland hebben interesse"
Tielemans: "Ze toonden echt dat ze mij wilden"
Anderlecht doet beter dan Ajax tegen Manchester United
Russische voorzitter Monaco: "Er was veel belangstelling voor Tielemans, maar heeft toch voor Monaco gekozen"
Duurste Belgische transfer
Het is officieel: Youri Tielemans voetbalt in Monaco
Frutos: "Ja, ik was klaar om Besnik Hasi op te volgen"
Hanni: "Ik kon elders pak meer verdienen dan bij Anderlecht"
Anderlecht wil Wasilewski als scout
Frank Boeckx met succes geopereerd aan rug
Qatar of China wenkt voor Hamdi Harbaoui
Isaac Kiese Thelin wordt een jaar extra gehuurd van Bordeaux
Anderlecht denkt aan bouw van hoge nieuwe tribune
Anderlecht wil heel ver gaan voor Sven Kums
Doumbia wil Anderlecht verlaten

Meer nieuws...