Ghelamco stelt maquette Eurostadion voor

Ghelamco heeft op een persconferentie het nieuwe Eurostadion voorgesteld. Daarin zullen de Rode Duivels én Anderlecht spelen.


Er zijn veel twijfels of het stadion wel tijdig zal klaar geraken. Er werd nog niet eens begonnen met de bouw ervan. Ghelamco-baas Paul Ghysens maakt zich evenwel geen zorgen.
“Ik denk dat dit dossier ijzersterk is en het ons gaat lukken”, aldus Ghysens. “Als we begin volgend jaar met de werken kunnen starten, zitten we nog altijd op schema. In twee jaar tijd kunnen wij een stadion zetten.”


Ook Brussels schepen van Sport Alain Courtois, notoir voorstander van het Eurostadion, was aanwezig. "Het is typisch voor de Belgische mentaliteit om altijd kritisch te zijn. Als je nu ziet in hoeveel nieuwe stadions er straks gespeeld wordt tijdens het EK in Frankrijk... Neen, als het Eurostadion er niet komt, zou dit een regelrechte blamage zijn.""Ik weet dat er heel wat ongeloof is, maar we hebben nog vier jaar. Wij geloven steevast in een goed verloop van het vergunningsproces", stelt Philip Neyt van de Ghelamco Groep.
"Daar moeten we in geloven. Ik denk dat we dat schuldig zijn aan alle supporters en voetballiefhebbers. Natuurlijk zal het stadion klaar zijn. Daar gaan we alles aan doen. Wij geloven in het project, wij zijn als Vlamingen en Belgen trots om zo'n stadion te kunnen bouwen en dat zullen we ook doen."


De verbreding van de Brusselse ring zal ten vroegste in 2023 klaar zijn. Strooien die werkzaamheden geen roet in het eten? "Helemaal niet. Op de plaats van het stadion, waar nu parking C ligt, is de ring reeds verbreed."


Dit is de maquette van het Eurostadion

60.000 zitplaatsen

10.000 VIP-plaatsen

82 loges (met 18 plaatsen per loge)

10.000 ondergrondse parkeerplaatsen

5.000 fietsenstallingen
eurostadion rsca

Onyekuru: "Frutos zei; speel je spel en dan komt het goed"
Kara opgeroepen voor Senegal
Lichte blessure Hanni
Frutos: "Spelers hebben boodschap begrepen, maar we moeten nog hard werken"
UEFA zet druk op Brussels stadiondossier
Kums: "Dat systeem ligt me, ik ben dit voetbal gewoon"
Boeckx: "Rust bewaren was prioriteit"
David Sesa: "We respecteren ons contract"
Anderlecht zonder glans voorbij Westerlo
Champions League volledig uitverkocht!
Christophe Galtier ook in beeld bij paars wit
Alexandre Teklak: "Bayat kan Vanhaezebrouck naar RSCA brengen"
Isaac Kiese Thelin begrijpt Van Holsbeeck niet
Westerlo-Anderlecht live op Play Sports
Frank de Boer en Claude Puel aangeboden bij RSCA

Meer nieuws...