Van Holsbeeck: "In België zijn er veel goeie coaches maar liggen nog onder contract"

Na een nieuw seizoen zonder prijs wil Anderlecht met de bezem door de selectie gaan. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blikt vooruit op de wellicht drukke zomer. "Liefst willen we op 20 juni een basis hebben om op voort te bouwen, maar dat wordt niet makkelijk", vertelt hij in de kranten.


Anderlecht en Besnik Hasi hebben maandag een eerste keer gepraat over de toekomst. Aan het einde van de week zitten beide partijen opnieuw om de tafel. Op de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar heeft manager Herman Van Holsbeeck wel al een tipje van de sluier gelicht.
"Het was een constructief gesprek. Besnik denkt mee in het belang van Anderlecht en we zullen wel communiceren. De cv's van andere trainers zullen we bekijken nadat we een beslissing genomen hebben over Hasi", vertelt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.


Speurt Anderlecht op de Belgische markt naar een trainer? "In België zijn er veel goeie coaches. Vanhaezebrouck, Maes, Dury, Mazzu, ... Maar die liggen allemaal nog onder contract."
Wie ook de nieuwe coach wordt, vast staat dat Anderlecht een drukke zomer wacht. "We gaan voor een nieuw elan. Er moeten ook spelers vertrekken, al zullen we niemand voor een prikje laten gaan. Beide partijen moeten beter worden van een transfer. Voor de nieuwe ploeg moeten we een evenwicht vinden tussen jong en oud. Met Hanni haalden we al de beste in België en liefst hebben we tegen 20 juni al een basis om ons team voort op te bouwen. Dat wordt een moeilijke uitdaging, want normaal doe je de beste zaken pas in de laatste rechte lijn."Door het wisselvallige seizoen van Anderlecht kwam ook Herman Van Holsbeeck in het vizier van de misnoegde supporters. Zondag nog werd de Anderlecht-manager op de korrel genomen. "In deze functie kan het gebeuren dat de fans je buiten schreeuwen", relativeert Van Holsbeeck.
"Ik voel geen druk van bovenaf. De steun van de raad van bestuur is enorm, mijn job is niet in gevaar. Het zou ook maar erg zijn: in 13 jaar op Anderlecht behaalde ik zeven titels, werd ik vier keer tweede en twee keer derde. Dit was wel mijn moeilijkste en meest vermoeiende seizoen ooit. Ik weet dat ik veel werk heb, maar we gaan ertegenaan."

Sporza

vanholsbeeck

Azevedo-Janelas wekt Franse belangstelling
Jong RSCA talent tekent tot 2019
Kicker: "Bibberzege voor Bayern"
Trebel onzeker voor duel tegen Kortrijk
Deschacht en Coorevits zijn in het geheim getrouwd
Marc Degryse: "Aanpak Hein Vanhaezebrouck verdiende lof en respect"
Jupp Heynckes: "Zonder onze doelman was de score heel anders geweest"
Anderlecht was weer Anderlecht in het Astridpark
Trebel: “We spelen heel goed, maar we pakken alweer geen punten”
Gerkens: "Jammer dat de ref niet floot"
Vanhaezebrouck: "De scheids fluit bewust geen penalty, héél jammer"
René Weiler: "Ik heb mijn doelen bereikt bij Anderlecht"
Peter Vandenbempt: "Drie keer alleen voor de keeper en niet scoren, zo kun je niet winnen."
Sels: "Na de 1-1 dachten we dat we wedstrijd nog konden winnen"
Kums: "Niet enkel op Teo schieten"

Meer nieuws...