Van Holsbeeck: "In BelgiŽ zijn er veel goeie coaches maar liggen nog onder contract"

Na een nieuw seizoen zonder prijs wil Anderlecht met de bezem door de selectie gaan. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck blikt vooruit op de wellicht drukke zomer. "Liefst willen we op 20 juni een basis hebben om op voort te bouwen, maar dat wordt niet makkelijk", vertelt hij in de kranten.


Anderlecht en Besnik Hasi hebben maandag een eerste keer gepraat over de toekomst. Aan het einde van de week zitten beide partijen opnieuw om de tafel. Op de verkiezing van de Profvoetballer van het Jaar heeft manager Herman Van Holsbeeck wel al een tipje van de sluier gelicht.
"Het was een constructief gesprek. Besnik denkt mee in het belang van Anderlecht en we zullen wel communiceren. De cv's van andere trainers zullen we bekijken nadat we een beslissing genomen hebben over Hasi", vertelt Van Holsbeeck in Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.


Speurt Anderlecht op de Belgische markt naar een trainer? "In BelgiŽ zijn er veel goeie coaches. Vanhaezebrouck, Maes, Dury, Mazzu, ... Maar die liggen allemaal nog onder contract."
Wie ook de nieuwe coach wordt, vast staat dat Anderlecht een drukke zomer wacht. "We gaan voor een nieuw elan. Er moeten ook spelers vertrekken, al zullen we niemand voor een prikje laten gaan. Beide partijen moeten beter worden van een transfer. Voor de nieuwe ploeg moeten we een evenwicht vinden tussen jong en oud. Met Hanni haalden we al de beste in BelgiŽ en liefst hebben we tegen 20 juni al een basis om ons team voort op te bouwen. Dat wordt een moeilijke uitdaging, want normaal doe je de beste zaken pas in de laatste rechte lijn."Door het wisselvallige seizoen van Anderlecht kwam ook Herman Van Holsbeeck in het vizier van de misnoegde supporters. Zondag nog werd de Anderlecht-manager op de korrel genomen. "In deze functie kan het gebeuren dat de fans je buiten schreeuwen", relativeert Van Holsbeeck.
"Ik voel geen druk van bovenaf. De steun van de raad van bestuur is enorm, mijn job is niet in gevaar. Het zou ook maar erg zijn: in 13 jaar op Anderlecht behaalde ik zeven titels, werd ik vier keer tweede en twee keer derde. Dit was wel mijn moeilijkste en meest vermoeiende seizoen ooit. Ik weet dat ik veel werk heb, maar we gaan ertegenaan."

Sporza

vanholsbeeck

Van Holsbeeck draait zijn kar: "Frutos krijgt voluit zijn kans en als hij blijft winnen.."
Frutos: "Sowah speelde een goede wedstrijd"
Teodorczyk twijfelachtig Obradovic en Kara fit tegen Celtic
Peter Vandenbempt: "Anderlecht was nergens tegen Waasland-Beveren"
Hadden Dury en Van Holsbeeck enkel gesprek over jonkies?
Extra 300 tickets voor Champions League duel tegen Celtic
Francky Dury ook in beeld bij Anderlecht
Spajic: "Dankzij Boeckx keren we terug naar Brussel met drie punten"
Gerkens: "Mooi dat we scoren uit een standaardsituatie"
Winst dankzij Frank Boeckx
Frutos: "Zeges nodig om weer vertrouwen te krijgen"
Celtic tankt in Old Firm vertrouwen voor CL-clash met Anderlecht
Anderlecht wint en dankt Boeckx
Christophe Galtier: "De interesse van Anderlecht is iets wat respect verdient"
Frank Acheampong scoort en wint van Witsel

Meer nieuws...