Hasi: "Ik hoop op de fans om tweede plaats veilig te stellen"

Anderlecht speelt zondag tegen Zulte Waregem nog een cruciale match voor de Champions League-plek veilig te stellen. Maar bij de supporters roert er ook iets. Sommigen willen een duidelijk signaal afgeven naar het bestuur toe.Tijdens de persbabbel liet trainer Besnik Hasi weten dat hij nog steeds op steun hoopt. "We willen die tweede plaats veilig stellen en ik hoop dat de fans ons daarbij zullen helpen. De jongens kunnen de aanmoedigingen van de supporters goed gebruiken in deze wedstrijd." Maar bij de supporters roert er ook iets. Sommigen willen een duidelijk signaal afgeven naar het bestuur toe en het is nog maar de vraag of zij voluit achter de ploeg zullen staan."Zelfs met tien tegen elf waren we de betere ploeg", blikt Besnik Hasi terug op de uitschuiver in Genk. "Wij hadden vijf of zes echte doelkansen. Uitgespeelde kansen. Bij Genk was dat niet, maar zij scoren." Negen doelpunten slikken in twee matchen, bij een club als Anderlecht hangt er dan elektriciteit in de lucht.
"Er was te weinig efficiëntie. Zondag spelen we thuis tegen Zulte Waregem. We hebben in eigen huis nog niet verloren en wonnen er veertien keer." 
Dit seizoen won Anderlecht 14 keer thuis en speelde het ook 5 keer gelijk in het Astridpark. "We missen wel veel jongens, maar dan is het aan de invallers om zich te bewijzen. Zondag
 is het van te moéten!"Na twee zware, opeenvolgende nederlagen, kregen de supporters van RSC Anderlecht vrijdag nog eens goed nieuws te horen. Zo rondde Paars-Wit de transfer van Sofiane Hanni af. De Ebbenhouten Schoen zou voor vier seizoenen hebben getekend. Met de smaakmaker van KV Mechelen haalde Anderlecht een fraaie speler in huis. Op de wekelijkse persconferentie werd coach Besnik Hasi gevraagd naar zijn mening over de nieuwste aanwinst. Veel wou hij niet kwijt, maar hij vergeleek Hanni wel met een speler uit zijn huidige kern. "Net als Matias Suarez is hij iemand die matchen kan beslissen", citeerde Het Nieuwsblad hem.

playoffs zulte hasi

Wouter Vandenhaute: "Wat in de kranten staat is grotendeels waar"
Ferrera zorgde voor wrevel op Neerpede
Jestrovic: "Afgelopen zomer was Boakye gratis vandaag kost hij 5 miljoen euro"
Vanhaezebrouck: "Dit was de beste Kums die we bij Anderlecht gezien hebben"
Bruno: "Met iets meer automatismen kan ik me uitleven op die positie"
Kara twijfelachtig tegen Bayern München
Buitenlands bod van 135 miljoen euro voor RSC Anderlecht?
Kums: "We moeten blijven winnen"
Hanni: "Je moet de keuzes van de coach aanvaarden, maar je moet altijd klaar zijn"
Alisher Oesmanov: "Nog geen beslissing genomen over Anderlecht"
Vanhaezebrouck: "Dit Moeskroen is moeilijk te bekampen"
Emilio Ferrera wordt trainer van de beloften
Anderlecht wint moeizaam tegen Moeskroen
Vanden Stock: "Ik ga niet meer commentaar geven"
Beloften blijven ongeslagen!

Meer nieuws...